Annonce

Vil have 23 hold i Touren, Giroen og Vueltaen
21. januar 2021 10:20Foto: Sirotti
af Frederik Holst Pedersen

ASO, der står bag Tour de France og Vuelta a España, og RCS Sport, der står bag Giro d’Italia, har anmodet UCI om lov til at uddele en ekstra wildcardinvitation til løbene i denne sæson. Det skriver det italienske medie TuttoBici.

Tao Geoghegan Hart vinder Giroen 2020

se mere cykling på

UCI’s reglement foreskriver, at der kan være 22 hold til start i de tre GrandTours, men nu ønsker arrangørerne at kunne have 23 med. 

 

Af disse hold er de 20 bestemt på forhånd i år. De 19 pladser går til WorldTour-holdene, medens den 20. går til vinderen af ProTouren i 2020 før, som er det belgiske Alpecin-Fenix. Holdet har takket ja til at køre alle tre GrandTours.

 

Det efterlader RCS Sport og ASO Med kun to mulige wildcards at uddele og mange af de hjemlige ProTeams ser altså ud til at måtte skuffes

 

ASO og RCS Sport har derfor taget affære og henvendt sig til UCI i håb om at få lov til at invitere et tredje wildcard til løbene. Det ventes at UCI vil træffe en beslutning først i februar.

 

Problematikken med at vælge hold er på papiret lige svær i både Spanien, Italien og Frankrig. I alle tre lande er der fire ProTeams, men som det ser ud nu kun to pladser. 

 

Ydermere er der en række andre stærke ProTeams som kunne komme i betragtning til en deltagelse i de treugers etapeløb. Gazprom - Rusvelo har med deres Colnago cykler været rygtet en deltagelse i Giroen eksempelvis. 

Annonce

 

 

Annonce

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce