Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator
03. marts 2021 07:00Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Phil Liggett forsvarer dopingsynderen Lance Armstrong. Ifølge den britiske cykelkommentator ændrede doping ikke på, at amerikaneren havde høstet syv Tour de France-sejre alligevel.

Annonce

Lance Armstrong fik frataget sine syv sejre i Tour de France på grund af doping, men selv uden doping ville han have vundet den franske Grand Tour.

 

Det fortæller cykelkommentator Phil Liggett til 7News.

 

Liggett er slet ikke tøvende, når det kommer til spørgsmålet, om Armstrong ville have vundet Tour de France uden brug af doping.

Lance Armstrong var ikke begejstret for den danske kaffeklub – ”Hvad er der galt med jer?”

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Uden tvivl,” siger Liggett.

 

”Glem ikke, at han kørte med andre dopingmisbrugere. De gik også igennem dopingprøven, men faktum er, at Tour de France ikke promoverede de næstbedste ryttere til sejre. Det er hidtil uset.”

 

Cykelkommentatoren påpeger, at selv de næstbedste ryttere i Tour de France under Armstrong-æraen var involveret i doping. 

Annonce

 

”Vi har syv manglende sejre i historiebøgerne. Alle ryttere, der sluttede på en andenplads, var dopet eller havde kontroversielle situationer, men de blev aldrig fanget.”

”Men de (løbsarrangørerne, red.) gav dem aldrig Lances sejre. Der er ingen vindere af Tour de France i de syv år. De vidste, at rytterne på andenpladsen var involveret i doping, men de kunne bare ikke bevise det.”

 

Armstrong vandt Tour de France syv år i træk fra 1999 til 2005, men alle sejrene er taget fra ham i forbindelse med dopingsagen.

 

Dopingsagen begyndte at køre i 2012, da de amerikanske dopingmyndigheder USADA leverede en rapport, der fældede texaneren. Det ledte frem til, at han blev bandlyst fra cykelsporten på livstid.

 

I januar 2013 stod Armstrong frem for første gang og fortalte, at han var involveret i doping. Det skete i et interview med journalisten Oprah Winfrey.

I dag er den tidligere amerikanske cykelrytter blandt andet beskæftiget med sin podcast The Move, som omhandler cykelsport og triathlon.

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL PARIS-NICE INDEN SØNDAG? SÆT DET HER

 

Annonce

INFO
Doping
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale vi har i dag, så er det aldrig dårligt at sætte holdet op til, at der skal ske noget

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenFeltet passerer første spurt på de sjaskvåde veje

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenLars Van Den Berg: Teamet fortalte mig, at jeg skulle forsøge med et udbrud

Video

Video i artiklenKobe Goosens tror, at favoritterne kommer til at duellere om sejren

Video

Annonce