Arenberg-pavéen kortere end først antaget
12. februar 2019 18:10 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Arrangørerne bag Paris-Roubaix har gjort en finurlig opdagelse i forberedelserne til dette års udgave af løbet. Arenberg-pavéen er 100 meter kortere end hidtil antaget.

Arenberg-pavéen er én af de mest berømte brostensstykker i forårsklassikerne og har gennem mange årtier været skueplads for nogle af de største dueller. Derfor har mange ryttere tilbagelagt de lige godt 2,5 kilometer, som den femstjernede pavé indeholder.

 

Nu har Paris-Roubaix-ledelsen dog fremlagt, at pavéen ikke er de præcis 2400 meter, som man hidtil har haft den opgjort til. Igennem en rekognoscering af ruten til i år, har man nemlig udmålt den til kun at være 2300 meter - det skriver Cyclingweekly.com.

 

Desuden skriver mediet, at Troisvilles-pavéen bliver forkortet med over halvdelen. Det var på dette stykke, at Michael Goolaerts på tragisk vis omkom som følge af et hjerteanfald. Derfor har løbsledelsen besluttet, at feltet skal ære ham. Derudover kommer 2019-udgaven af løbet også forbi Carrefour de l’Arbre blandt andre.

 

Arrangørerne offentliggør et rutekort med de præcist udmålte stykker, som derfor kommer til at fremstå endnu mere præcis, end det tidligere har gjort.

DEL
DELTAG I DEBATTEN