Anmeldelse: Pro Cycling Manager 2019
22. marts 2020 18:00Foto: Dorte Adelfred. Dette er ikke Gameplay.
af Rasmus Brandt

Landevejene er øde, og cykelløbene er aflyst eller udskudt. Det betyder, vi kun har ét sted, hvor vi cykelfans kan få vores fiks, online. Læs eller genlæs derfor Feltet.dks anmeldelse af sidste års Pro Cycling Manager lige her.

Annonce

Fodbolden har FIFA, og cykelsporten må nøjes med Pro Cycling Manager.

 

Sådan har følelsen været de sidste mange år med hensyn til Cyanide Studios spilserie, der år efter år er blevet udgivet fyldt med graverende fejl.

 

Først og fremmest var der de evige crashes hvor spillet simpelthen lukkede ned, men derudover var der også de store løbsfejl, hvor man nogle gange så 80 mand ryge ned i et styrt.

abonner på feltet på

 

Hvis man ikke orkede at køre alle løb (hvilket man sjældent gjorde) kunne man simulere dem i stedet, men disse var ofte så urealistiske, at Jesper Hansen pludselig kunne vinde Flandern Rundt.

 

Disse fejl har været gældende år efter år, og generelt har spillet savnet fornyelse. Blandt andet har musikken og kommentatorerne været de samme i en lang årrække.

 

Det er vigtigt for mig at understrege at mange af disse barnesygdomme også gør sig gældende i dette års udgave af PCM.

Annonce

 

Der er en række fejl og crashes, som forhåbentligt vil blive rettet i de kommende måneder, og for at få rytternes rigtige navne er du nødt til at hente en community-skabt database fra ’Steam Workshop’. Derudover er det den samme dødkedelige kommentator, som siger de samme ting han har sagt i det sidste årtis digitale cykelløb.

 

Derfor er årets udgave ikke en fuldstændig ny oplevelse i forhold til tidligere år. Det er vigtigt for mig at understrege.

KØB PRO CYCLING MANAGER TIL KUN 228,95

 

Winds of change

Men noget er altså forandret i år. Jeg kan ikke sætte en konkret finger på det, men jeg fornemmer at spillet har taget en drejning, som forhåbentlig fortsætter i de kommende versioner.

 

I år har spillet fået en decideret visuel opstrammer. De kosmetiske dele af spillet er blevet fornyet, og ser nu mere professionelt ud.

 

Hovedmenuen ser bedre ud, og inde i selve karriere og ’Be a Pro’-menuerne (mere om det senere) er det hele blevet strammet lidt mere op, så det nu er nemmere at gennemskue de ellers komplekse menuer og features.

Annonce

 

Løbsprofilerne har også ændrer udseende, og ser nu mere professionelle ud, med et lækkert gråt layout.

 

I Karrieredelen, hvor du styrer et helt cykelholds sæson og dermed kan lege sportsdirektør i alt fra Skive-løbet til Tour de France, er der kommet mere gennemsigtighed og simplificering.

 

For eksempel har transferdelen af spillet altid været ganske ringe og svært at forudsige, men nu findes der en oversigt, over hvilke ryttere de forskellige hold har på kontrakt næste år. En meget simpel funktion, men noget der har været voldsomt savnet de seneste år, og altså et eksempel på at spillet er blevet gjort mere brugervenligt med simple ændringer.

 

Apropos transfersystemet, så fungerer holdranglisterne nu mere realistisk, da det er de ryttere du henter til holdets point, som bestemmer hvor dit hold er placeret på WorldTour-, Prokonti- og Kontinentalranglisterne.

 

Dermed kan du sagtens have kørt en jævn sæson, men ved at skrive med de rigtige ryttere i slutningen af sæsonen kan du alligevel rykke Riwal-Readynez op på WorldTour-niveau og dermed give Alexander Kamp sin WorldTour-kontrakt.

Annonce

 

Omvendt kan du også køre en vild sæson og vinde alle løb med Davide Rebellin, men skifter denne hold efter sæsonen, går pointene altså til hans nye hold. Ingen siger at cykelsporten er barmhjertig.

 

Skab dit eget stortalent - Nu med personlighed

’Be a Pro’-delen af spillet, hvor du skaber dit eget lille cykeltalent og udelukkende kører med ham, er nok den del af spillet der har set de største ændringer, alt sammen for det bedre ifølge undertegnede

 

I tidligere udgaver var det meget enkelt. Hvis du ville have en bjergrytter, så fik du en bjergrytter.

 

Men konceptet er blevet udviklet i de senere år, og i 2019-udgaven er denne udvikling fortsat.

 

Du kan blandt andet give din rytter to specialer (for eksempel bjergrytter og sprinter), hvormed du kan forme ham så du pludselig kan stå med en 22-årig Alejandro Valverde. Knivskarp i bjergene og lynhurtig på stregen.

Annonce

 

Du har altså mulighed for at skræddersy dit talent så du får netop den ryttertype du synes er spændende. Det øger glæden ved talentet, men gør det også sjovere at spille ’Be a pro’ flere gange, da du ikke ender med det samme type rytter hver gang.

 

En ny tilføjelse er et Skill-tree af personlige evner, som du kan udvikle sideløbende med din rytters evner på cyklen.

 

Blandt andet kan du gøre din ryttere til en ledertype, så dine hjælperyttere kan køre over evne i din tjeneste. Du kan også gøre din rytter til en bedre tekniker, gøre ham bedre til at observere modstanderne og spotte svaghedstegn eller en række andre ting.

 

På den måde kan du udvikle din rytter og gøre ham unik, alt sammen godt i bestræbelserne på at give ham noget, der minder om en personlighed.

 

På kontraktsiden er det også blevet gjort mere struktureret. Du kan nu se hvilke hold der er interesserede i dig samt hvor stor interessen er. Du kan desuden selv kontakte det hold du gerne vil køre for, og dermed selv påvirke deres interesse.

Annonce

 

På landevejen - Same procedure as every year

Indtil videre har jeg formået at skrive en masse om menuerne og udviklingsdelen af spillet, men har ikke nævnt et kvæk om selve løbsdelen.

Det er til vis del fordi at der ikke er sket en voldsom udvikling i denne del af spillet.

 

Jo der er minimale ændringer, og det føles generelt mere realistisk når du sidder i feltet eller i udbruddet. De har også ændret selve løbsgrafikken nede i hjørnet, så du nu har bedre overblik over stigningsprocenten i de stigninger du kører, samt hvor mange bjerg- og sprintpoint du får ved de indlagte spurter.

 

Du ser heller ikke kæmpestore urealistiske styrt, men i stedet en højere frekvens af mindre styrt, hvilket må siges at være mere realistisk

Dette er dog alt sammen små ændringer, som ikke ændrer voldsomt ved spillets udtryk, og derfor bringer det mig tilbage til min indledende pointe: Spillet har stadigvæk en lang række fejl og mangler, og vil formentlig altid have dette.

 

Til gengæld er der i år gjort en større indsats for at udvikle spillet end der har været i en årrække, og det sætter jeg pris på.

 

Jo du er stadig nødt til at downloade databaser fra Steam Workshop, for at få det bedste ud af spillet, og jo spillet crasher stadigvæk. Karrieredelen er stadigvæk meget mondæn og den samme som de tidligere år, men til gengæld er spillet blevet markant bedre hvis du nyder ’Be a pro’-delen af PCM.

Annonce

 

Skribentens dom: 4 ud af 6 stjerner, men med et håb om bedre ting fremover

 

Pris: 299,95 kroner på Steam. 

KØB PRO CYCLING MANAGER TIL KUN 245 KR

 

INFO
Anmeldelser
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenLIVE nu: Udligner Philipsen i duellen med Cavendish?

Landevej

Video i artiklenOptakt: 8. etape af Tour of Turkey

Landevej

Vos spurter sig til Amstel Gold Race-triumf foran Uttrup Ludwig

Landevej

Küng om trøjeforsvar: Alt er muligt

Landevej

Video i artiklenChangizi klar til titelforsvar: Der bliver formentlig kørt langt udefra

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewABC Dame Elite: Vi går selvfølgelig efter sejren

Landevej

Video i artiklenMoberg før møde med Mads P: Et vigtigt løb for os

Landevej

Annonce