Angrebsfest gav spurtsejr til Sarreau i Bessèges
09. februar 2019 16:10 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Der blev angrebet hele dagen på 3. etape af Etoile de Bessèges, men det hele endte alligevel i en massespurt, som blev vundet af Marc Sarreau.

Mere eller mindre samtlige ryttere forsøgte sig med et angreb på 3. etape af Etoile de Bessèges. Paradoksalt nok neutraliserede de alle sammen hinanden, og dermed endte det til sidst i en afgørelse mellem sprinterne. Her var Marc Sarreau hurtigst, da han formåede at holde Cristophe Laporte stangen. Laporte forsvarede dog føringen i klassementet.

 

Etapereferat:
Der var lunt og overskyet i startområdet, og med udsigt til en stigning straks fra start var der lagt i kakkelovnen til angreb. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) var første mand til at forsøge sig, men hverken han eller Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille) havde heldet med sig. Mens der blev skabt stor udskilning, fortsatte angrebene helt til toppen, hvor Edward Planckaert (Sport Vlaanderen) vandt bjergspurten foran holdkammeraten Benjamin Declercq, Axel Domont (AG2R), Romain Seigle (Groupama-FDJ) og Fabio Felline (Trek-Segafredo).

 

Valentin Madouas (Groupama-FDJ) og Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles) angreb efter toppen, men blev hurtigt hentet, inden de nåede næste stigning. På nedkørslen opstod der splittelse, da en gruppe på cirka 20 mand med blandt andre Alexandre Geniez (AG2R), Pierre-Luc Perichon (Cofifdis) og Cyril Gautier (Vital Concept) slap fri, hvorefter Romain Combaud (Delko Marseille) kørte alene væk. Han blev hurtigt hentet igen, men samtidig voksede afstanden mellem de to grupper til hele to minutter.

 

Senere angreb Jonathan Hivert (Direct Energie) og fik 10 sekunders forspring, inden han blev kørt ind igen inden den første pointspurt. Pierre Rolland (Vital Concept), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen) og Julien Mortier (Wallonie Bruxelles) forsøgte sig herefter, men der blev samling før spurten, som Yoann Paillot (Auber93) vandt foran Hivert og Bryan Coquard (Vital Concept). Samtidig forlod Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) og Danilo Celano (Amore e Vita) løbet efter en time med en gennemsnitsfart på hele 46 kilometer i timen.

 

Anthony Turgis (Direct Energie) var næste mand til at forsøge sig med selskab fra Alex Kirsch (Trek-Segafredo), men hverken de eller de mange andre, der angreb, kom fri. Det høje tempo betød, at afstanden mellem de to grupper med 100 kilometer tilbage var vokset til tre minutter. Gautier og Allegaert prøvede igen, men blev hentet, inden Domont, Tom Wirtgen (Wallonie Bruxelles) og Brian Van Goehtem (Lotto Soudal) samledes i front. Sidstnævnte faldt hurtigt fra, og senere slap også Wirtgen. Domont lå længe godt sekunder foran feltet, men til slut måtte også han give op.

 

Gautier og Elie Gesbert (Arkea Samsic) var de næste til at prøve, mens der bag dem var forsøg fra blandt andre Domont, Jimmy Janssens (Correndon-Circus) og Zico Waeytens (Cofidis). De to førstnævnte fik kontakt med de forreste, og også Madouas og Kristian Sbaragli (Israel Cycling Academy) kom op. Romain Seigle (Groupama-FDJ), Kevin Ledanois (Arkea Samsic) og senere Ben Gastauer (AG2R) satte også efter, men på dagens anden stigning blev der skabt samling. Her vandt Declercq bjergspurten foran Quentin Pacher (Vital Concept) og Gastauer. På dette tidspunkt var næste felt intet mindre end 4’30” bagud.

 

Pacher og Bauke Mollema (Trek-Segafredo) førte an i en 20-mandsgruppe, der snart efter kom fri, men også de blev igen kørt ind. Næste forsøg kom fra Anthony Turgis (Direct Energie) og Domont, der fik selskab af Alo Jakin (Auber93) og blev jagtet af Pacher, Eliot Lietaer (Wallonie Bruxelles) og Evaldas Siskevicius (Delko Marseille). De to trioer smeltede sammen, og med 45 kilometer igen var der derfor etableret en sekstet med 35 sekunder ned til feltet.

 

Etapen falder på plads
Endelig faldt der lidt ro på, og selvom Cofidis og FDJ hurtigt tog kontrol, voksede afstanden til næsten et minut. Bruno Armirail (Groupama-FDJ) og de to Cofidis-ryttere Perichon og Waeytens sørgede for at øge farten igen, så der ti kilometer senere blot var 35 sekunder mellem de to grupper. Efter hårdt arbejde forsvandt Perichon, mens Waeytens og Armitail fortsatte med at holde afstanden på godt et halvt minut. Også Israel Cycling Academy og Corendon-Circus tog deres del af slæbet.

 

Det bragte de seks udbryderes forspring yderligere ned, og dermed så det efterhånden ud til at ende i en massespurt trods den ekstremt begivenhedsrige dag med utallige angreb.

 

Med syv kilometer til mål gik Trek-Segafredo frem i feltet for at give Jasper Stuyven muligheden for at hjemføre et resultat efter et par skuffende dage, hvor holdet har ramt helt ved siden af skiven. De førte dermed feltet ud på den godt seks kilometer lange, afsluttende omgang, efter at Turgis havde taget sig af de tre bonussekunder på målstregen.

 

Der blev samling tre kilometer fra stregen, inden Maxime Monfort (Lotto Soudal) og Loic Vliegen (Wanty-Groupe Gobert) med et angreb forsøgte at forhindre det uundgåelige. De blev hurtigt bragt tilbage, hvorefter sprinterne kørte deres tog i stilling.

 

Groupama-FDJ’s Marc Sarreau var den første til at åbne spurten, og han formåede med en stærk acceleration at holde hele vejen til stregen.

 

Landsmanden Christophe Laporte (Cofidis) var nærmeste konkurrent, men han måtte tage til takke med andenpladsen. Til gengæld er han fortsat nummer et i klassementet.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Provisorisk startliste sender ti danskere til Omloop

Se opsigtsvækkende video: Carbel kører sammen med lastbil

Touren bliver officielt præsenteret på Københavns Rådhus

Træt Froome melder fra til UAE Tour

410 hollandske kilometer venter rytterne i Vueltaen 2020

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Fuglsangs overmand brugte erfaringen til at vinde

Quick-Step-sprinter lykkelig efter sejr i årets første løb

Flyvende Fuglsang: Følelsen var god

Optakt: Torsdagens etaper i Oman, Andalusien og Algarve

Prudhomme løfter sløret for Tour-etaperne i Danmark

Følg Fuglsang i Andalusien og første bjergetape i Algarve

Søren Kragh sekser i dramatisk afslutning

Optakt: Tour du Haut-Var

Fuglsang toer i Wellens-triumf

Tre cykler på højkant i Feltet.dks Tour

Efter svær tid: Alexey Lutsenko dedikerer etapesejr til sin kone

Cort om dansk Tour-start: Det er en kæmpe ting

Fransk medie publicerer artikel igen: Touren kommer til Danmark

Den forhenværende Lotto-Soudal-rytter James Shaw har fundet nyt hold

Ærlig Greg Van Avermaet: Green Moutain er for hård

Vild forvirring: Kommer Tour de France til Danmark eller ej?

Endnu en Superman på Astana: Lutsenko tager tredje sejr

Pozzovivo kører efter sejren i sæsonens første test

Colbrelli om klassikere: Top fem er ikke længere nok

TIRSDAG

Jonas Vingegaard glæder sig til debut hos Jumbo-Visma

Pineau: Tour-deltagelse er mit inderligste ønske

Laporte drømmer om sejren i Paris-Roubaix

Budgettet til VM i Schweiz i 2020 er på plads

Markel Irizar stopper karrieren efter San Sebastian

Optakt: Onsdagens etaper i Oman, Andalusien og Algarve

Optakt: Volta ao Algarve

Optakt: Vuelta a Andalucia/Ruta del Sol

Wellens nedtoner ambitionerne i Ruta del Sol

Dimension Data med Valgren og Bak i Algarve

Pernille Mathiesen sæsondebuterer i Valenciana

Skuffet Van Avermaet slog ikke til i Oman

Uttrup med god form til Setmana Ciclista Valenciana

Kristoff skuffet over tøven i Oman-spurt

Efter et halvt års løbspause: Casper Pedersen debuterer for Team Sunweb

Colbrelli efter årets første sejr: Alt gik perfekt