Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven
17. august 2018 16:30 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: A.S.O.

Colin Joyce (Rally Cycling) vandt en hård 2. etape af Arctic Race of Norway i en spurt i en decimeret gruppe, hvori danske Jakob Fuglsang (Astana) også sad med en niendeplads.

Colin Joyce sprinter sig til sejr i Arctic Race Norges 2. etape

se mere cykling på

Jakob Fuglsang var i fokus på dagens 2. etape af Arctic Race of Norway, hvor han med en forcering med holdkammerat Sergei Chernetski pressede de øvrige favoritter. Fuglsang måtte tage til takke med en niendeplads og prisen som den mest angrebsivirge på etapen. Chernetski overtog førertrøjen fra Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus).

 

Colin Joyce vandt spurten i en lille gruppe foran Dennis Van Winden (Israel Cycling) og Markus Hoelgaard (Joker Icopal).

 

Etapereferat:

Rytterne startede 2. etape i smukke omgivelser i Tana, hvor 195 kilometer skulle forceres. Det blev en seksmandsgruppe, der rev sig løs, som bestod af: Sindre Lunke (Fortuneo - Samsic), Loïc Chetout (Cofidis), Yannick Martinez (Delko Marseille), Dennis Van Winden, Henrik Evensen (Joker) og Ryan Anderson (Rally).

 

Farten blev dog holdt højt i feltet, og med 115 kilometer igen, var afstanden kun to minutter. Med 60 kilometer til mål, blev feltet splittet, og det gik ud over den førende Mathieu Van der Poel, der ikke kom med i front. Det gjorde til gengæld danske Jakob Fuglsang samt adskillige BMC-ryttere. 

 

Splittelse i feltet med dansk deltagelse

Herefter var det Jakob Fuglsang (Astana) og BMC-holdet, der satte pres på i en hård sidevind. Fuglsang havde tydeligvis gode ben, og på toppen af Hopseidet-stigningen, var det kun Fuglsang, holdkammerat Sergei Chernetski og Albert Bettiol (BMC) tilbage.

 

De tre i front var på et tidspunkt mere end et minut foran en 11-mands forfølgergruppe, men de fik dog lukket hullet, og her skulle sejren så afgøres mellem dem. Her var Colin Joyce hurtigst i spurten foran Van Winden og Markus Hoelgaard.

 

Fuglsang blev nummer ni på etapen, mens han også kravler op på en tiendeplads i det samlede klassement. Danskerens arbejde kostede dog for gårsdagens vinder, Mathieu Van der Poel (Corencon-Circus), og derfor overtager Chernetski førertrøjen.

DEL
KOMMENTARER