Prøv vores nye app
Amerikaner ødelægger dansk udbrudseventyr i Giro-regnen
11. maj 2021 17:20Foto: Sirotti
af Mikkel Tofte Langerhuus

På de regnvåde italienske landeveje kunne Joe Dombrowski række armene i vejret, da han kørte alene over målstregen på dagens fjerde etape af Giro d'Italia. Triumfen blev grundlagt, da feltet lod en 25-mandsgruppe sejle afsted og køre om sejren. Danske Christopher Juul Jensen sad længe i front, men han måtte se sig hentet på dagens sidste stigning. Alessandro de Marchi sluttede som nummer to og er ny mand i førertrøjen. 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det blev en hektisk finale, da rytterne skulle forcere de regnvåde italienske bjergveje på Giro d’Italias fjerde etape. 

 

Joe Dombrowski blev dagens store vinder, da han løb med etapesejren. Alessandro De Marchi blev nummer to, hvilket gav ham løbets lyserøde førertrøje. 

 

Danske Christopher Juul Jensen sad længe i front på dagens etape, hvor det lignede, at han skulle køre om etapesejren med Rein Taaramäe. De blev ikke desto mindre hentet på dagens finalestigning. Juul Jensen blev nummer ti. 

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Hos favoritterne blev der også kørt cykelløb, hvor Egan Bernal, Mikel Landa, Alexandr Vlasov og Hugh Carthy tog tid på de øvrige favoritter. 

 

Særligt sidste års fjerdeplads, João Almeida, led et stort tidstab på over fire minutter til de fire førnævnte. 

 

Etapereferat

Al det regnvejr, som Giro-feltet undgik i går, fik de sjasket i hovedet i dag, da de trillede ud fra Piacenza. 

Annonce

 

Det dårlige vejr betød dog ikke et henholdende cykelløb, da der var adskillige angreb fra start.

 

På utraditionel vis kom Victor Campenaerts (Qhubeka Assos) og Quinten Hermans (Intermarché-Wanty Gobert) afsted med et lille forspring, men bagved den belgiske duo faldt feltet ikke til ro.

 

Flere ryttere prøvede således at komme afsted og op til de to, men ingen fik udgangsbevilling.

 

LÆS ALT OM GIRO D'ITALIA HER.

 

Dansker i kæmpeudbrud

Først efter 30 kilometers kørsel kom en ottemandsgruppe afsted og nærmede sig de to, men angrebene fortsatte og snart havde en enorm 25-mandsgruppe etableret sig i front med en dansker iblandt.

 

I gruppen sad danske Christopher Juul-Jensen (Mitchelton BikeExchance) sammen med Andrea Vendrame (AG2R-Citroën), Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix), Filippo Tagliani, Nicola Venchiarutti (Begge Androni Giocattoli - Sidermec), Jan Tratnik (Bahrain-Victorious), Filippo Fiorelli, Filippo Zana, Samuele Zoccarato (Alle Bardiani CSG-Faizané), Nicolas Edet (Cofidis), Pieter Serry (Deceuninck-Quick Step), Márton Dina, Francesco Gavazzi (Begge Eolo Kometa), Attila Valter (Groupama-FDJ), Quinten Hermand Rein Taaramäe (Intermarché-Wanty Gobert), Alessandro de Marchi (Israel Start-Up Nation), Nelson Oliveria (Movistar), , Nico Denz (DSM), Victor Campenaerts (Qhubeka Assos), Koen de Kort, Amanuel Ghebreigzabhier, Jacopo Mosca (Alle Trek-Segafredo), Valerio Conti og Joe Dombrowski (UAE-Emirates).

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

De fik hurtigt et hul på over to minutter, men med 50 kilometer kørt var forspringet vokset til seks minutter.

 

Det usædvanligt store udbrud, fik INEOS Grenadier til at tage usædvanlige midler i brug, da førertrøjen Filippo Ganna satte sig frem for at føre i feltet for at begrænse hullet til udbruddet, hvor Oliveira lå virtuelt i lyserødt.

 

De følgende kilometer frem imod dagens stigninger forblev forspringet nogenlunde stabilt i tovtrækkeriet mellem udbrud og felt.

 

På dagens første stigning med 100 kilometer til mål var hullet på 5:30 ned til feltet. 

Annonce

 

Uvejret resulterede i, at tv-billederne fra Italien var meget svingende på etapens halvvej. Heldigvis fik italienerne styr på billederne inden finalen, hvor den danske udbryder kom til at spille en hovedrolle.

 

Christopher Juul angreb

Henover toppen på dagens første kategoriserede stigning, Castello di Carpineti, angreb Juul Jensen. Han udnyttede sin gode nedkørsel til at skabe et lille hul til resten af udbruddet sammen med de to Intermaché-ryttere, Hermans og Taaramäe. De tre fik hurtigt opbygget sig et forspring på halvanden minut til de andre udbrydere. 

 

I front sad danskeren pænt på hjul, da de to Intermaché-ryttere tog en stor føringstørn for at etablere forspringet for de tre lykkeriddere. 

Ved foden af Montemolino-stigningen havde fronttrioen opbygget sig et forspring på knap to minutter, og det lignede, at de havde gode muligheder for at fuldende kuppet og vinde etapen. 

 

I fronttrioen lå Quinten Hermans virtuelt i lyserødt, da han kun var 53 sekunder efter førertrøjen i det samlede klassement. Taaramäe var 57 sekunder efter og Juul Jensen var mere end 10 minutter efter Ganna, der fortsat førte feltet an, som var mere end otte minutter efter de forreste. 

Da de tre i front ramte den stejle afsluttende passage af stigningen, måtte Hermans ikke desto mindre slippe, og trioen blev dermed til en duo, hvor danskeren fortsat lignede en rytter med gode vinderchancer, selvom Taaramäe på papiret er en bedre klatrer end den tidligere danske mester i enkeltstart.

 

I det oprindelige store udbrud angreb De Marchi henover toppen. Med på hjul fik han Dombrowski, Vervaeke og Edet. Kort efter fik Tratnik, Vendrame, Serry og Oliveira også kontakt til forfølgerne. 

Annonce

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

De kunne dog ikke finde ind i et samarbejde, hvilket betød, at de resterende udbrydere fik kørt dem ind igen. Herefter angreb Vendrame kontra og forsøgte at lukke til frontduoen på egen hånd, hvilket endte som spildte kræfter for den hurtige italiener. 

 

Med 30 kilometer til mål stod det klart, at Ganna var nødt til at give sin lyserøde førertrøje videre, da Juul Jensen og Taaramäe stadig havde et forspring på otte minutter. Den nye ejer af førertrøjen skulle altså findes i udbruddet. 

 

Samtidig måtte Ganna slippe kontakten til feltet og overlade fronten til Deceuninck-Quickstep og Remi Cavagna. 

 

Finalen 

I feltet overtog Bahrain-Victorious føringen for deres spanske kaptajn, Mikel Landa. De fik hurtigt barberet fire minutter af udbrydernes forspring, men det var for sent, da klassementsfavoritterne stadig havde 4:20 op til Christopher Juul Jensen og Rein Taaramäe i bunden af dagens afgørende stigning, Colle Passerino.

 

Samtidig havde frontduoen med dansk deltagelse et minut til forfølgerne, der bestod af 13 ryttere, da de ramte den sidste stigning. Det lignede derfor, at vinderen skulle findes imellem de to forreste, men intet var afgjort, da Colle Passerino stiger med knap ti procent i gennemsnit over 4,3 kilometer. 

Annonce

 

På stigningen angreb De Marchi endnu en gang, hvilket splittede forfølgergruppen i atomer. Det var kun Dombrowski, der kunne følge italienerens acceleration. 

 

Med De Marchi i front lukkede de til Juul Jensen og Taaramae i et snuptag og kørte udenom de to lykkeriddere. 

 

Den amerikanske UAE-rytter angreb sin italienske følgesvend og han lignede stærkeste mand, da han kørte alene over toppen med 2,5 kilometer til mål. Dombrowski kørte alene over stregen og kunne fejre karrierens største sejr. 

 

På den sidste stigning blev sidste års fjerdeplads, João Almeida, sat af, og han tabte 4:21 til Egan Bernal, Mikel Landa, Hugh Carthy, Alexandr Vlasov og Gulio Ciccone. 

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Mikel Landa åbnede ballet hos favoritterne med et storstilet kontraangreb på Gulio Ciccones hug. I første omgang var der ingen, der kunne følge ham, hvilket fik Vlasov ud af sit skjul. Han fik Bernal og Carthy med på hjul. De fire spurtede for hvert et sekund, de kunne tage på Remco Evenepoel og Simon Yates, der ikke kunne følge accerelatioerne. 

Annonce

 

Yates og Evenepoel fik begrænset tabet til 11 sekunder. Værre stod det til for Bora-Hansgrohes klassementshåb, Emanuel Buchmann, og sidste års åbenbaring, Jai Hindley, der tabte ydeligere 23 sekunder. 

 

Udover etapesejren sikrede Dombrowski sig også bjergtrøjen og andenpladsen i det samlede klassement. 

 

Norske Tobias Foss (Jumbo-Visma), der drømte om en lyserød førertrøje inden dagens etape, mistede også sin ungdomstrøje til ungarnske Attila Valter, der kørte over stregen som nummer seks. 

 

Blandt forhåndsfavoritterne står Alexandr Vlasov med de bedste kort på hånden til klassementet, hvor han ligger nummer syv fire sekunder foran Remco Evenepoel, der nu ligner Quickstep-holdets bedste bud i kampen om La Maglia Rosa. 

 

Følg resten af Giroen ekslusivt på Discovery+. 



Foto: LaPresse

Annonce

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Christopher Juul-Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Følg Lunds trøjeforsvar og det schweiziske bjergslag
Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Annonce

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl

Annonce

Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
VIS FLERE

Annonce