EKSKLUSIVT

Amdi og Gudnitz skal afgøre syv ugers lang duel: Vi kan ende á point
23. juni 2020 08:00Morgane Bezannier
af Christian Frese

Uno-X Cuppen rundes i aften af, når rytterne blandt andet skal en tur op ad bjerget Epic KOM Reverse på en særdeles kuperet finaleetape. De øverste placeringer på podiet er fortsat på spil, og i den andledning har vi snakket med Uno-X Cups fire bedste ryttere forud for 8. og sidste afdeling. Husk, at du kan se den spændende afslutning direkte her på Feltet.dk samt på vores sociale mediekanaler. 

Se afslutningen på sidste uges 7. afdeling i ovenstående video

I aften afgøres Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk med en bjergetape i Watopia, som byder på en tidlig indlagt spurt i junglen, efterfulgt af en tur op ad Epic KOM, inden ni faldende og derefter fire flade kilometer vil sætte punktum for cuppen.

 

Nicklas Amdi Pedersen og Joshua Gudnitz er blot adskilt af tre point i toppen af klassementet, mens Anders Foldager i kampen om tredjepladsen har 22 points forspring til Gustav Heby Pedersen.

 

Vi har talt med alle fire danske topnavne før aftenens 8. og sidste afdeling, som med op til 45 point til vinderen kan vende op og ned på det endelige resultat.

 

Her bringer vi Amdis og Gudnitz´ optakter til finaleløbet - du kan læse Foldagers og Hebys kommentarer lige her


Nicklas Amdi Pedersen

Jeg skal jo bare håbe på, at Joshua ikke får flere point end hans næstdårligste resultat (26 point, red.), så er den hjemme.

 

Jeg tror godt, at jeg selv kan lave mere end 26 point og køre top ti.

 

Jeg tænker, at jeg bliver nødt til at vinde den indlagte spurt i junglen, men den ligger lidt træls, fordi det går bare op ad lige bagefter.

 

Men jeg skal have den spurt, og så skal jeg hænge på. Det er bare at overleve. Stigningen (Epic KOM Reverse, red.) tager cirka et kvarter, vi kører den måske på 14 minutter, så det er bare at hænge med.

 

Min målstreg er toppen af stigningen. Der skal jeg være helt færdig, fordi jeg ved, at jeg så kan nå at komme mig.

 

Jeg skal bare have det ind i hovedet, at det er et kvarters fuld gas, og så er jeg i mål. Så må jeg tage den derfra.

 

Jeg har kørt stigningen et par gange, og den er lidt træls. Den er rimelig stejl hele tiden, kontra den anden vej op hvor der er flere flade stykker. Det er jo bedre for en tung mand, men så er den til gengæld hurtigt overstået.

 

Så det er bare at gå dybt i 14 minutter, og så er det slut.

 

Jeg kan nok godt gå lidt dybere, hvis jeg er ved at blive sat fra Joshuas hjul, og det er også den type, som jeg er. Jeg kan æde mig selv, når det handler om at vinde noget.

 

Det kan også være, at han bare kører latterligt stærkt, fordi jeg ved, at han er en god cykelrytter.

 

Jeg kørte også mod ham sidste år på en samling på Bornholm, hvor han lige gav en justering eller to ud, så han har klart fordelen, men det er fint nok.

 

Jeg er blevet nummer ti på Alpe du Zwift, men da det løb sluttede på toppen, kunne jeg pace mig selv og lade være med at gå for dybt.

 

Her bliver jeg nødt til at gå med, fordi kommer jeg over alene, så bliver jeg slugt bagfra og kommer aldrig op. Så man er nødt til at sidde i en gruppe.

 

Er der tre mand, der kører 6,5 watt pr. kilo opad, så kører de bare væk, og det er fint. Hvis der så er fem-ti andre, der kun kører 6,0 watt pr. kilo, så bliver jeg der.

 

Det er lidt det, som jeg håber på. At der er tre-fire stykker, som måske er meget bedre end os, og vi så er en stor gruppe, som kan holde sammen og hente dem nedad.

 

Det bliver mand mod mand. Før har jeg tit brugt mit hold til at hjælpe mig, men jeg vil sige, at sådan nogen som (Frederik) Muff og (Mads) Rahbek kan jo vinde på sådan en rute, så på tirsdag er det alle mod alle.

 

Selvfølgelig er vi et hold og kører ikke hinanden ind, men det er ikke fordi, at jeg siger, at halvdelen af holdet skal vente på mig, hvis jeg bliver sat. Så det bliver mand mod mand, og så må vi se, hvem der er bedst. Det gør det lidt federe.

 

Etapesejren er lidt ligegyldig. Det er det samlede, som jeg synes er sjovt.

 

Det kunne godt blive et scenarie, hvor Joshua får lidt flere indlagte spurtpoint end mig, og jeg så bliver nødt til at vinde på målstregen.

 

Det kan være, at vi tager en indlagt spurt hver. Henover stigningen bliver jeg nok ikke i top fem (i den indlagte spurt på toppen, red.), der skal jeg bare hænge på.

 

Vi kunne godt ende á point. Det er ikke umuligt, nu hvor vi ligger så tæt.

 

 

Joshua Gudnitz

Jeg glæder mig. Det bliver spændende med en anderledes rute.

 

Jeg tror, at det bliver noget med at skabe en splittelse på Epic KOM, og se om man kan få sat nogen af de tungere drenge. Så der måske kommer en mindre gruppe, der skal hjem og spurte.

 

Jeg tror måske godt, at jeg kunne tage dem i en spurt (de tre point op til Amdi, red.) eller på de indlagte, men på den anden side vil jeg også gerne prøve noget ude fra. Måske på Epic.

 

Det bliver hårdt, så hvis det eventuelt bliver samlet til en spurt, så er Amdi og de lidt tungere drenge måske ikke så friske, når det kommer dertil.

 

Nu skal jeg lige se, hvordan mine ben har det. Hvis de har det som ved de andre afdelinger, så tror jeg, at det vil give mening at gå efter den indlagte spurt og gøre det så sikkert som muligt og ikke overlade noget til chancen.

 

Det er helt klart den samlede, som jeg tænker mest på. Til gengæld tror jeg også, at det er en rute, som passer mig, og så kunne det bare også være fedt at tage den samlede og vinde den sidste afdeling.

 

Stigningen kommer an på, hvem der kommer, og hvordan de har lyst til at køre den. Det kan godt være, at jeg bliver tvunget til at skulle gå dybere, end jeg egentlig har lyst til.

 

Hvis der er andre, som beslutter sig for at gøre det hårdt, kan det være, at jeg bliver tvunget til at gå med der. Men (planen er) egentlig at komme så let henover som muligt, men stadig sørge for, at det bliver hårdt nok.

 

Det vil jeg have rimelig meget fokus på (hvor Amdi sidder, red.). Prøve at gætte, hvor hårdt han har det og tappe ham for energi, så hvis det ender i en større gruppe, at han så ikke har så meget at køre med.

 

For at være ærlig så tror jeg ikke, at jeg kan slå ham med tre placeringer i en spurt, men det har virket meget som, at det har været os to af danskerne, og så lidt afhængigt af hvilke udenlandske ryttere der har været med. Det har primært været mig og Amdi, som har delt placeringerne.

 

Jeg tror, at det vil blive meget svært at få tre mand i mellem os. Så det vil handle om de indlagte spurter og så at gøre det så hårdt som muligt, så nogle af de lettere (ryttere) som måske Foldager og Heby kan presse sig forbi Amdi.

 

Jeg tror, at jeg bliver tvunget ud i noget, hvor jeg skal prøve noget offensivt. Drømmescenariet vil jo være, at jeg kommer afsted i en seks-syv mandsgruppe henover toppen af den sidste stigning, uden at Amdi er der.

 

Det er umiddelbart det, som jeg går efter - at komme afsted i en gruppe.

 

Ja, det tror jeg (at Amdi vil gå efter den første indlagte spurt, red.). Han vil se, om han kan få lidt ekstra point, og så tror jeg, at han vil prøve at gå så dybt, som han overhovedet kan for at komme henover (Epic KOM).

 

Jeg tror, at han tænker, at hvis han kommer hjem i samme gruppe som mig, så burde han ikke tabe tre point. Så må vi se med de indlagte, men jeg tror, at han vil gøre alt for at komme med henover.

 

Kør eller se Uno-X Cup

Du kan her tilmelde dig 8. afdeling af Uno-X Cuppen.
 

Samtlige afdelinger af Uno-X Cuppen livestreames og kommenteres her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal fra klokken 20.00.

 

Med fire styrkebaserede løbsklasser og en klasse forbeholdt kvinder appellerer Uno-X Cup til motionister på alle niveauer.

I livestreamet viser vi, foruden hele A-løbet, afslutningerne fra samtlige løbsklasser. Desuden dækker vi alle seriens fem klasser med både løbsreferater og resultatartikler her på Feltet.dk. 

Du kan her læse alt om Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Kelderman håber på godt holdresultat

Hindley: Jeg skal køre mit livs enkeltstart

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

Cykelsøgemaskine

LØRDAG

Video i artiklenOptakt: 6. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenSjov anekdote: Ole Ritter fik gratis kød hos slagteren i Italien

Video i artiklenOptakt: 21. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Sæsonafhængig belgisk udbryderkonge

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Er der nogen, der har Pogacars nummer?

Eksklusivt interviewWatt-monster vender hjem til Synch-Giant

Følg den afgørende Giro-enkeltstart og den tredje Vuelta-bjergetape

Wellens efter sejr og kontraktforlængelse: Ingen stress nu

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Geoghegan Hart før finale-enkeltstart: Alt kan ske

Video i artiklenRohan Dennis har taget studiet med storm: Derfor har han imponeret

Video i artiklenTim Wellens efter dagens triumf: De første par timer var sindssyge hårde

Video i artiklenDan Martin i endnu et styrt

Video i artiklenTim Wellens tager sin første vuelta-etapesejr!

Wellens sejrer fra udbruddet i Vuelta a España

8-2 fører Geoghegan Hart imod Jai Hindley i enkeltstarter

Video i artiklenRohan Dennis: Vi skal bare slutte godt af

Video i artiklenYdmyg Geoghegan Hart: Det er cykling, så alt kan ske

Video i artiklenRørt Hindley er ny mand i førertrøjen: Jeg har drømt om det her, siden jeg var en lille dreng

Video i artiklenGeoghegan Hart vinder over tæt duel med Hindley - kæmpe spænding før enkeltstarten.

Geoghegan Hart vandt vanvittig Giro d’Italia etape - Fuglsang tabte tid

Video i artiklenAlmeidas angreb! Kelderman og Bilbao jagter

Video i artiklenTim Wellens først Alto de Vio

Video i artiklenMan har kun det sjov, man selv laver! Demare jubler over at have ramt bjergtoppen

Video i artiklenDennis buldrer afsted - Kelderman ryger og Hart kan ikke holde hjul

Video i artiklenBennekou undrer sig: ’’Det ligner Fuglsang må klare sig selv nu’’

Video i artiklenMichael Valgren: Jeg tror, vi har gode muligheder i dag

Video i artiklenTæt klassement på sidste bjergetape: Hvad er Sunwebs taktik?

Dagens stigning betyder meget for Breschel

Video i artiklenStudiets forventninger til Fuglsang: Han kan ligeså godt satse hele butikken

Video i artiklenBliv klogere på giroens sidste bjergetape med Jesper Worre

Video i artiklenTao Geoghegan Hart om dagens etape: Det handler om, hvad du har indeni dig

Video i artiklenVigtig etape for Kelderman: Jeg bliver nødt til at være klar og jeg er det!

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenOptakt: 20. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenBreschel ser frem til dagens etape: Forhåbentligt bliver det en etape for klassementet

Vuelta-værkstedet: Shiiiit - der er blevet kørt cykelløb

Etapeløb aflyst efter nye restriktioner i Frankrig

Video i artiklenStudiet diskuterer gårsdagens kontroversielle etape

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Genfødt irsk fartmonster?

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Klog af skade

Riis-rytter efter andenplads: Jeg red som en vild tyr

Kelderman ser frem imod hård etape

To AG2R-ryttere stopper karrieren

DCU og Feltet.dk lancerer ny e-løbsserie

FREDAG

Produktnyt: Specialized Stumpjumper

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Video i artiklenEksperterne rynker på næsen over rytter-protest: Ikke legitime argumenter

Philipsen efter andenplads: Følte jeg havde den

Giro-etapevinder: Jeg pressede mig selv så hårdt

Video i artiklenAnders Lund kritiserer etape-layout: ”Det er som om, man er gået på kompromis med sikkerheden”

Udmattet Bennett: Jeg troede ikke, jeg ville fange Philipsen

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenSam Bennett vinder 4. etape af Vueltaen

Bennett vinder massespurt i Vueltaen - Cort i top ti

Video i artiklenJosef Černý giver CCC første World Tour-sejr i 2020

Tjekke tager solosejr efter dramatisk Giro-dag

Medie: Valgren bliver holdkammerat med Cort

Video i artiklenBora giver op! Udbruddet får lov at køre

Video i artiklenRiis forstår rytterne i dag: Måske skulle Bugno have taget diskussionen op før?

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenRasende løbsdirektør: Rytterne må bevise deres argument, ellers hører de fra vores advokater!

Colombiansk profil forlader Vueltaen

Video i artiklenHøjt humør i regnvejret: Se rytterne blive fragtet til etapen

Vingegaard: Jeg får en fridag i dag

Amerikansk sprinter stopper karrieren

Rally Cycling forlænger med navnesponsor

Video i artiklen"Jo mere dagen skrider frem, jo mere synes jeg, de skulle være kørt" - Bennekou om Giro-forkortelsen

Video i artiklenDaniel Foder med live fra Giroen: Primært rytternes beslutning at forkorte etapen

Cofidis sikrer sig ungt talent

Video i artiklen"Enhver cykelfans våde drøm" - Eksperterne storroser gårsdagens bjergetape

Video i artiklenEr rytterne svagere end før i tiden? Hør eksperterne diskutere

Eksklusivt interviewMere frihed og nye luftlag venter Mathiesen i nyt ambitiøst storprojekt

Video i artiklenVideohilsen fra kæk Lars Bak: Det smådrypper lidt derude!

Video i artiklenAnders Lund revser situationen i Giroen: Rytterne skal ikke have den slags magt

Video i artiklenMatti Breschel live igennem fra Giroen: "Rytterne vil ikke køre hele etapen"

Opdateret: Forkortet Giro-etape er i gang