EKSKLUSIVT

Amdi og Gudnitz skal afgøre syv ugers lang duel: Vi kan ende á point
23. juni 2020 08:00Morgane Bezannier
af Christian Frese

Uno-X Cuppen rundes i aften af, når rytterne blandt andet skal en tur op ad bjerget Epic KOM Reverse på en særdeles kuperet finaleetape. De øverste placeringer på podiet er fortsat på spil, og i den andledning har vi snakket med Uno-X Cups fire bedste ryttere forud for 8. og sidste afdeling. Husk, at du kan se den spændende afslutning direkte her på Feltet.dk samt på vores sociale mediekanaler. 

Se afslutningen på sidste uges 7. afdeling i ovenstående video

I aften afgøres Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk med en bjergetape i Watopia, som byder på en tidlig indlagt spurt i junglen, efterfulgt af en tur op ad Epic KOM, inden ni faldende og derefter fire flade kilometer vil sætte punktum for cuppen.

 

Nicklas Amdi Pedersen og Joshua Gudnitz er blot adskilt af tre point i toppen af klassementet, mens Anders Foldager i kampen om tredjepladsen har 22 points forspring til Gustav Heby Pedersen.

 

Vi har talt med alle fire danske topnavne før aftenens 8. og sidste afdeling, som med op til 45 point til vinderen kan vende op og ned på det endelige resultat.

 

Her bringer vi Amdis og Gudnitz´ optakter til finaleløbet - du kan læse Foldagers og Hebys kommentarer lige her


Nicklas Amdi Pedersen

Jeg skal jo bare håbe på, at Joshua ikke får flere point end hans næstdårligste resultat (26 point, red.), så er den hjemme.

 

Jeg tror godt, at jeg selv kan lave mere end 26 point og køre top ti.

 

Jeg tænker, at jeg bliver nødt til at vinde den indlagte spurt i junglen, men den ligger lidt træls, fordi det går bare op ad lige bagefter.

 

Men jeg skal have den spurt, og så skal jeg hænge på. Det er bare at overleve. Stigningen (Epic KOM Reverse, red.) tager cirka et kvarter, vi kører den måske på 14 minutter, så det er bare at hænge med.

 

Min målstreg er toppen af stigningen. Der skal jeg være helt færdig, fordi jeg ved, at jeg så kan nå at komme mig.

 

Jeg skal bare have det ind i hovedet, at det er et kvarters fuld gas, og så er jeg i mål. Så må jeg tage den derfra.

 

Jeg har kørt stigningen et par gange, og den er lidt træls. Den er rimelig stejl hele tiden, kontra den anden vej op hvor der er flere flade stykker. Det er jo bedre for en tung mand, men så er den til gengæld hurtigt overstået.

 

Så det er bare at gå dybt i 14 minutter, og så er det slut.

 

Jeg kan nok godt gå lidt dybere, hvis jeg er ved at blive sat fra Joshuas hjul, og det er også den type, som jeg er. Jeg kan æde mig selv, når det handler om at vinde noget.

 

Det kan også være, at han bare kører latterligt stærkt, fordi jeg ved, at han er en god cykelrytter.

 

Jeg kørte også mod ham sidste år på en samling på Bornholm, hvor han lige gav en justering eller to ud, så han har klart fordelen, men det er fint nok.

 

Jeg er blevet nummer ti på Alpe du Zwift, men da det løb sluttede på toppen, kunne jeg pace mig selv og lade være med at gå for dybt.

 

Her bliver jeg nødt til at gå med, fordi kommer jeg over alene, så bliver jeg slugt bagfra og kommer aldrig op. Så man er nødt til at sidde i en gruppe.

 

Er der tre mand, der kører 6,5 watt pr. kilo opad, så kører de bare væk, og det er fint. Hvis der så er fem-ti andre, der kun kører 6,0 watt pr. kilo, så bliver jeg der.

 

Det er lidt det, som jeg håber på. At der er tre-fire stykker, som måske er meget bedre end os, og vi så er en stor gruppe, som kan holde sammen og hente dem nedad.

 

Det bliver mand mod mand. Før har jeg tit brugt mit hold til at hjælpe mig, men jeg vil sige, at sådan nogen som (Frederik) Muff og (Mads) Rahbek kan jo vinde på sådan en rute, så på tirsdag er det alle mod alle.

 

Selvfølgelig er vi et hold og kører ikke hinanden ind, men det er ikke fordi, at jeg siger, at halvdelen af holdet skal vente på mig, hvis jeg bliver sat. Så det bliver mand mod mand, og så må vi se, hvem der er bedst. Det gør det lidt federe.

 

Etapesejren er lidt ligegyldig. Det er det samlede, som jeg synes er sjovt.

 

Det kunne godt blive et scenarie, hvor Joshua får lidt flere indlagte spurtpoint end mig, og jeg så bliver nødt til at vinde på målstregen.

 

Det kan være, at vi tager en indlagt spurt hver. Henover stigningen bliver jeg nok ikke i top fem (i den indlagte spurt på toppen, red.), der skal jeg bare hænge på.

 

Vi kunne godt ende á point. Det er ikke umuligt, nu hvor vi ligger så tæt.

 

 

Joshua Gudnitz

Jeg glæder mig. Det bliver spændende med en anderledes rute.

 

Jeg tror, at det bliver noget med at skabe en splittelse på Epic KOM, og se om man kan få sat nogen af de tungere drenge. Så der måske kommer en mindre gruppe, der skal hjem og spurte.

 

Jeg tror måske godt, at jeg kunne tage dem i en spurt (de tre point op til Amdi, red.) eller på de indlagte, men på den anden side vil jeg også gerne prøve noget ude fra. Måske på Epic.

 

Det bliver hårdt, så hvis det eventuelt bliver samlet til en spurt, så er Amdi og de lidt tungere drenge måske ikke så friske, når det kommer dertil.

 

Nu skal jeg lige se, hvordan mine ben har det. Hvis de har det som ved de andre afdelinger, så tror jeg, at det vil give mening at gå efter den indlagte spurt og gøre det så sikkert som muligt og ikke overlade noget til chancen.

 

Det er helt klart den samlede, som jeg tænker mest på. Til gengæld tror jeg også, at det er en rute, som passer mig, og så kunne det bare også være fedt at tage den samlede og vinde den sidste afdeling.

 

Stigningen kommer an på, hvem der kommer, og hvordan de har lyst til at køre den. Det kan godt være, at jeg bliver tvunget til at skulle gå dybere, end jeg egentlig har lyst til.

 

Hvis der er andre, som beslutter sig for at gøre det hårdt, kan det være, at jeg bliver tvunget til at gå med der. Men (planen er) egentlig at komme så let henover som muligt, men stadig sørge for, at det bliver hårdt nok.

 

Det vil jeg have rimelig meget fokus på (hvor Amdi sidder, red.). Prøve at gætte, hvor hårdt han har det og tappe ham for energi, så hvis det ender i en større gruppe, at han så ikke har så meget at køre med.

 

For at være ærlig så tror jeg ikke, at jeg kan slå ham med tre placeringer i en spurt, men det har virket meget som, at det har været os to af danskerne, og så lidt afhængigt af hvilke udenlandske ryttere der har været med. Det har primært været mig og Amdi, som har delt placeringerne.

 

Jeg tror, at det vil blive meget svært at få tre mand i mellem os. Så det vil handle om de indlagte spurter og så at gøre det så hårdt som muligt, så nogle af de lettere (ryttere) som måske Foldager og Heby kan presse sig forbi Amdi.

 

Jeg tror, at jeg bliver tvunget ud i noget, hvor jeg skal prøve noget offensivt. Drømmescenariet vil jo være, at jeg kommer afsted i en seks-syv mandsgruppe henover toppen af den sidste stigning, uden at Amdi er der.

 

Det er umiddelbart det, som jeg går efter - at komme afsted i en gruppe.

 

Ja, det tror jeg (at Amdi vil gå efter den første indlagte spurt, red.). Han vil se, om han kan få lidt ekstra point, og så tror jeg, at han vil prøve at gå så dybt, som han overhovedet kan for at komme henover (Epic KOM).

 

Jeg tror, at han tænker, at hvis han kommer hjem i samme gruppe som mig, så burde han ikke tabe tre point. Så må vi se med de indlagte, men jeg tror, at han vil gøre alt for at komme med henover.

 

Kør eller se Uno-X Cup

Du kan her tilmelde dig 8. afdeling af Uno-X Cuppen.
 

Samtlige afdelinger af Uno-X Cuppen livestreames og kommenteres her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal fra klokken 20.00.

 

Med fire styrkebaserede løbsklasser og en klasse forbeholdt kvinder appellerer Uno-X Cup til motionister på alle niveauer.

I livestreamet viser vi, foruden hele A-løbet, afslutningerne fra samtlige løbsklasser. Desuden dækker vi alle seriens fem klasser med både løbsreferater og resultatartikler her på Feltet.dk. 

Du kan her læse alt om Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

FREDAG

Tobias Lund slog eliterytterne til drive in cykelløb

Amalie Dideriksen sejrede i Herning

Video i artiklenOptakt: 20. etape af Tour de France

Video i artiklenTour de France-analyse: Underdogs made in Denmark

Følg Tourens afgørende enkeltstart

Førertrøjen ser frem mod tt etapen i morgen

Udlandet roser Søren Kragh og Sunweb - Sammenlignes med søuhyre

Vind lækre Garmin produkter

Lige bag Søren Kragh for anden gang

Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat

Video i artiklenUlissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Video i artiklenElisa Longo vinder i Giro Rosa

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Video i artiklenSe alle højdepunkterne fra 19. etape, hvor Søren Kragh vandt endnu en tour-sejr!

Video i artiklenSøren Kragh Andersen efter anden etapesejr: Jeg kunne ikke tro det

Video i artiklenMatteo Trentin: Jeg ville gerne have gået efter etapesejren

Video i artiklenKragh efter historisk sejr: Jeg skreg efter tiden, for jeg troede ikke på det

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France!

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France

Video i artiklenStærkt! Kragh angriber og skaber hul

Ulissi efter sejr i Luxembourg: Vi kæmpede med sidevinden

Video i artiklenNej, nej, nej! Sivakov styrter igen, igen!

Annemiek van Vleuten efter bristede VM-drømme: Ruten passede mig godt

Elisa Longo vinder i Giro Rosa – Uttrup firer

Ulissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Uno-X vil skabe WorldTour-kvindehold med danske og norske ryttere

Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum

Campenaerts ser van Aert som favorit til VM i enkeltstart

Medie: Giro Rosa-etapvinder på vej til CCC-Liv

Schleck: Pogacar minder mig om mig selv

Jumbo-Visma-sportsdirektør smidt ud af Tour de France

Mitchelton-Scott svækket yderligere - Spratt også ude af Giro Rosa

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Video i artiklenBliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud

Efter 18. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Roglics taktik til tidskørsel endnu ikke fastlagt

Degenkolb: Betyder jeg var i god form til Touren

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Tour de France

Van Vleuten ude af Giro Rosa og VM

Video i artiklenTour de France-analyse: Klasse fornægter sig ikke

Denz bedst på kongeetapen i Slovakiet

Hirschi: Kwiatkowski var virkelig stærk

Pogacar: Jeg ser frem til tidskørslen

Landa - Vi prøvede alt

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenKwiatkowski: Jeg havde gåsehud de sidste kilometer

Video i artiklenEt kig frem mod ruten på 19. etape af Tour de France

Video i artiklenHøjdepunkter fra 18. etape af Tour de France

Video i artiklenKwiatkowski efter etapesejr: Jeg havde gåsehud de sidste mange kilometer

Video i artiklenKwiatkowski og Carapaz ruller over stregen side om side – Kwiatkowski vinder etapen

Video i artiklenDobbelt Ineos-triumf på 18. etape

Video i artiklenLotte Kopecky vinder 7. etape af Giro Rosa - van Vleuten fortsat i pink trods styrt

Verdensmesteren involveret i styrt - formodet brækket hånd

Video i artiklenUran i problemer! Bliver sat fra fontgruppen

Video i artiklenLanda angriber i bunden af dagens sidste stigning!

Video i artiklenFrontgruppen kører ind på dagens hårdeste stigning

Video i artiklenTo Ineos-ryttere i forreste gruppe over Col des Aravis

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg

Video i artiklenHirschi styrter på nedkørsel!

Video i artiklenKopecky vinder syvende etape af Giro Rosa

Mads Würtz femmer i new zelandsk sejr i Coppa Sabatini

Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg – Hindsgaul i udbrud

Video i artiklenHirschi først over dagens første bjerg

Video i artiklenInterview med Pogacar før dagens etape

Video i artiklenInterview med Richie Porte før dagens etape

Video i artiklenSøren Kragh og Michael Valgren sammen i udbrud

Video i artiklenRolland og Alaphilippe angriber fra feltet

Video i artiklenSam Bennett hurtigst i pointspurten.

Groupama-FDJ forlænger med fem ryttere

Bora-Hansgrohe sikrer sig sprintertalent

Modkørende trafik endte i rytterstrejke

Bilbao: Vi vil prøve igen

Kruijswijk leder Jumbo-Visma an i Giro d’Italia

Danskerne gjorde rent bord - se samtlige resultater fra første e-løb

Efter 17. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

ONSDAG

Video i artiklenOptakt: 18. etape af Tour de France

Video i artiklenTour de France-analyse: Højt at flyve, Superman!

Glad Roglic applauderer Lopez

Video i artiklenSepp Kuss angriber med under tre kilometer til mål