Alvarado vinder for anden gang på to dage
05. januar 2020 14:50Foto: Mathias Mundbjerg / Feltet.dk
af Lukas Bennike Lewerissa

Alvarado vandt en intens duel med Annemarie Worst i Brussels Universities Cross DVV Trofeé og vandt dermed sit andet cross-løb på to dage.

Annonce

Ceylin Alvarado(Alpecin-Fenix) og Annemarie Worst(Steylaerts-777) kæmpede hårdt hele løbet, hvor de to hurtigt distancerede alle andre. En teknisk fejl på den sidste nedkørsel gav Alvarado et par meter til sin rival, og de blev udnyttet til at sikre sig endnu en sejr.

 

Verdensmesteren Sanne Cant(Enertherm-BKCP) rundede podiet af, efter en intens kamp om tredjepladsen med amerikaneren Anna Kay(Experza Pro CX).

 

Løbsreferat

Det var en teknisk rute med farlige nedkørsler, da der skulle køres cykelcross i Belgien i dag.

Alvarado vandt sikkert i vintermudderet

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Annemarie Worst lagde sig front fra starten, lige bag hende lå Anna Kay og Ceylin Alvarado, tæt efterfulgt af Sanne Cant.

 

På en nedkørsel styrtede et par ryttere, blandt andre Eva Lechner(Creafin-Fristads), men alle var hurtigt på cyklen igen.

 

Den forreste gruppe det meste af første omgang var Worst, Alvarado og Kay, tæt efterfulgt af verdensmesteren.På en nedkørsel styrtede Alvarado, og Annemarie Worst fik et lille hul til resten af gruppen.

Annonce

 

Worst var den første der kom ud på anden omgang, Alvarado kom ind tre sekunder efter, Anna Kay var blevet en smule distanceret med ti sekunder op til Worst.

 

Lige bag Anna Kay kom Sanne Cant over stregen, da hun lå 13 sekunder bag den førende rytter.

 

Worst og Alvarado distancerer resten

På anden omgang kørte Alvarado og Worst sammen, hvor Worst flere gange var tæt på at slippe væk fra Alvarado. Cant og Kay var de nærmeste forfølgere. Lige bag dem lå amerikaneren Kathrine Compton(ISCorp-Smart Choice MRI), og bag dem ledte Eva Lechner en større forfølgergruppe.

 

Forskellene mellem grupperne blev større, og det lignede endnu en duel mellem Alvarado og Worst.

 

Alavarado og Worst kørte ud på tredje omgang sammen, 27 sekunder bag dem lå Cant og Kay. Compton var stadig nærmeste forfølger, da hun var 34 sekunder bag Worst og Alvarado. Alle andre var over et minut efter de førende.

Annonce

 

På tredje  omgang var Worst og Alvarado var ude af stand til at distancere hinanden, selvom især Alvarado lagde et hårdt pres på, da Worst ville være favoritten i en spurt mellem de to.

 

Hård kamp bag de forreste

Bagved kæmpede Kay og Cant hårdt, det lykkedes Kay at komme væk, men Cant kørte sikkert tilbage, og overhalede amerikaneren.

Alvarado og Worst kørte ud på fjerde omgang i samme tid, efterfulgt af Sanne Cant, som var 43 sekunder bag dem. Anna Kay var lige bag Sanne Cant.

 

Alvarado begik et par tekniske fejl på flere nedkørsler, dette betød, at Annemarie Worst fik en mulighed for at køre væk, hvilket hun forsøgte, og fik et par meter til Alvarado.

 

Det lykkedes Alvarado at hente sin Rival, men hun var ude af stand til at gå forbi, og de fulgtes ad resten af omgangen.

 

Bag de forreste på Sanne Cant og Anna Kay, som igen var blevet samlet, men angreb hinanden meget.

Annonce

 

Hård duel på sidste omgang

På sidste omgang var Alvarado og Worst igen sammen, mens Sanne Cant og Kay var over halvtreds sekunder efter.

Annemarie lagde sig forrest på de nedkørsler, som Alvarado tidligere havde problemer med.

 

Dette var en god taktik, da Annemarie Worst vandt et par meter på nedkørslen.

 

Alvarado kom tilbage til Worst, hvor der nu var lagt op til en spurt om sejren. Men så trådte Worst ud af pedalen, og Alvarado udnyttede dette til et hårdt angreb, i et sidste forsøg på at komme af med Worst.

 

På den sidste nedkørsel, som Worst ellers havde klaret perfekt i de andre omgange, røg Worst ned i jorden. Worst var hurtigt på cyklen igen, men skaden var sket. Alvarado havde et lille hul og kom alene i mål, hvilket var hendes anden sejr på to dage.

 

Otte sekunder efter kom Annemarie Worst i mål.

Annonce

 

Bag de to forreste havde Sanne Cant og Kay kæmpet hårdt om den sidste podieplads. Cant viste sig som den stærkeste, og rundede derfor podiet af. Kay blev nummer fire og Compton blev nummer fem.

 

INFO
Ceylin del Carmen Alvarado
Nyheder
777
Nyheder
Cyklecross
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce