Annonce

Alpecin-Fenix står foran invitationer til Grand Tours
28. oktober 2020 08:00Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Det belgiske ProTeam, Alpecin-Fenix, er meget tæt på at sikre sig invitationer til samtlige Grand Tours og WorldTour-etapeløb i næste sæson

Van der Poel vinder Flandern Rundt

se mere cykling på

Mathieu van der Poel og Alpecin-Fenix kan meget vel se frem til invitationer til de tre Grand Tours og WorldTour-etapeløbene i den kommende sæson.

 

Tirsdag offentliggjorde Den Internationale Cykelunion, UCI, en opdateret rangliste over diverse ProTeams, hvor det belgiske hold ligger på førstepladsen med 4788 point. Arkea Samsic og Circus - Wanty Gobert indtager anden- og tredjepladsen med henholdsvis 1000 og 2000 færre point, og da ingen af holdene har flere løbsdage på kalenderen, ser det lovende ud for Alpecin-Fenix.

 

Ifølge artikel 2.1.007 i UCIs reglement skal de to øverste hold på denne rangliste inviteres til de tre Grand Tours og WorldTour-etapeløbene, hvis antallet af WorldTour-hold er 18 i næste sæson. I øjeblikket ser det ud til, at der netop vil være 18 hold på WorldTouren næste år, da CCC Team overdrager sin licens til Circus - Wanty Gobert, mens NTT Pro Cycling er i stor fare for at lukke.

 

Hvis ikke NTT Pro Cycling lukker, så vil der være 19 hold på WorldTouren. Det betyder, at kun førstepladsen på ranglisten for invitationer til Grand Tours og WorldTour-etapeløbene. Det har været tilfældet i år, hvor Total Direct Energie har modtaget alle invitationerne.

 

Netop Total Direct Energie ligger nummer fem på den nuværende rangliste over diverse ProTeams med lidt over 3000 færre point end Alpecin-Fenix. Som det eneste hold i top-10 på ranglisten, er de inviteret til det igangværende Vuelta a España. Derfor kan deres pointscore fortsat forbedres, hvilket gør, at Alpecin-Fenix må vente lidt endnu med at fejre Grand Tour-invitationerne.

Se hele ranglisten her.

INFO
Grand Tours
Nyheder
UCI
Nyheder
NTT Pro Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Circus-Wanty Gobert
Nyheder Profil Ryttere Resultater
WorldTour
Nyheder
Mathieu Van der Poel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Lasse Norman Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansk teenager vinder vanvittig afslutning

E-cykling

Durbridge inden mesterskabsforsvar: Formen er god

Landevej

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN

Motion

Video i artiklenVideo: Vild spurt afgør 3. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Enkeltstart på ny UAE Tour-rute

Landevej

Carl Fredrik Hagen om Froome som holdkammerat: Der findes ingen bedre at lære af

Landevej

Eksklusivt interviewSimon Andreassen: Mit primære mål er OL

MTB

Annonce