EKSKLUSIVT

Alex Pedersen: DCU misser en gylden mulighed
13. januar 2018 17:40 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Den tidligere professionelle cykelrytter Alex Pedersen ærgrer sig over, at DCU og 6-dagesløbet ikke kan finde en løsning, så banelandsholdet kan køre med i Københavns 6-dagesløb.

Der bliver ingen ryttere fra banelandsholdet i det københavnske 6-dagesløb i år, og sådan har det i hovedreglen været en del år nu. 6-dagesløbets sportschef Jimmi Madsen har efterspurgt, hvorfor DCU i det mindste ikke kunne sende de ryttere, der satser på OL i parløb med til 6-dagesløbet.

 

Banelandstræner Casper Jørgensen ville gerne sende sine ryttere til 6-dagesløb. Han ønsker sig derimod længere tid mellem 6-dagesløbet og VM, så rytterne også har tid til en optimal forberede til VM.

 

Kunne de to parter dog ikke finde ud af kompromis, så 6-dagesløbet kan promovere alle de bedste danske baneryttere? Det spørgsmål stiller den tidligere amatørverdensmester, Alex Pedersen, der i dag arbejder for Jysk Fynske Medier, og stadig flittigt følger og kommenterer udviklingen i dansk cykelsport.

 

Jeg synes, at DCU misser en gylden mulighed for at vise deres ryttere frem på hjemmebane,” siger Alex Pedersen til Feltet.dk. ”Til et 6-dagesløb er stemningen mere afslappet, og der er mulighed for at rytterne kan komme forbi mellem to jagter og tage en selfie med sponsorerne. Sådan er det bare ikke til et VM i udlandet, selvom det selvfølgelig har større sportslig værdi.”

 

Sponsorpleje og fødekæde

For at opnå alle de topresultater med landsholdet, som DCU og danske cykelfans drømmer om, så skal der også en stærk økonomi til. Her forstår Alex Pedersen ikke, at man ikke spiller på alle de strenge man har fra DCU's side.

 

Der er mange sportsgrene, der slås for at tiltrække sponsorer. Jeg synes, at man skal udnytte den hjemmebane, som 6-dagesløbet er for banecykling, ligesom man gør det med Post Nord Danmark Rundt for landevejscykling. Til 6-dagesløb er der fest og farver, og mange synes det er sjovt at komme. Selv ministre og skuespillere kigger forbi. Det er da en god mulighed for sponsorpleje,” fortæller Alex Pedersen.

 

Desuden er et stærkt 6-dagesløb med til at skabe fremtidens gode baneryttere. ”Historisk set har vi haft de bedste baneryttere i de år, hvor vi også har haft 6-dagesløb. Mange starte med at køre mini- eller ungdoms-6-dagesløb og får interesse for banecyklingen ad den vej. Man skal huske at pleje fødekæden til landsholdet,” vurderer Pedersen.

 

Hold et møde, hug en hæl og klip en tå

Succes til OL er dog den vigtigste parameter for promovering af banecykling, og derfor mener Alex Pedersen heller ikke, at der skal pilles ved optakten i et OL-år.

 

Det er klart, at OL er det allervigtigste. Man kan se, at Lasse Norman gik fra ukendt blev landskendt i den brede befolkning på to dage, da han vandt i London. I et OL-år synes jeg heller ikke, at man skal lave noget som helst andet end den optimale kalender for landsholdet. Men i de andre år ærgrer det mig, at man ikke kan kombinere det noget bedre,” lyder det fra Alex Pedersen.

 

Han understreger, at han har kæmpe respekt for Casper Jørgensens arbejde som landstræner og betvivler ikke, at han forbereder rytterne bedst muligt til VM. Alligevel ser han det som en stor mulighed for DCU, hvis de to parter kan finde et kompromis. Så må begge bøje sig en smule for det fælles bedste.

 

Jeg synes, at DCU burde tage kontakt til 6-dagesarrangørerne og prøve at finde en løsning. Man må hugge en hæl og klippe en tå. Så kan det godt være, at 6-dagesarrangørerne skal rykke deres løb nogle uger, for at de kan finde et godt kompromis. Men det er DCU, der gerne vil sælge banecyklingen som vare, så bør de støtte bedre op om et stort dansk arrangement,” konkluderer Alex Pedersen.

 

Det københavnske 6-dagesløb køres fra den 1. til 6. februar og har Michael Mørkøv og belgiske Kenny De Ketele som par nummer 7. VM i banecykling køres i hollandske Apeldoorn fra den 28. februar til 4. marts. Allerede i morgen tager banelandsholdet på fire ugers træningslejr i Sydafrika for at forberede sig optimalt.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Produktnyt: Flere nyheder fra Shimano

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Barguil droppet til VM – Geniez fik sidste franske plads

BORA arbejder på ny kontrakt til Peter Sagan

Lobato overvandt forfærdeligt år: Vigtigt for min fremtid

Optakt: Tour de l’Eurometropole

Colbrelli blev snydt af angreb: Ville ikke åbne for tidligt

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sagsøges af sit hold

Spanier snød favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling må undvære Siggaard til VM i holdtidskørsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic fører Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette følelse igen

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen går i den rigtige retning før VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i tæt spurtopgør i Belgien

Uimodståelige Moscon sejrer igen

MPCC mener ikke Froome skulle have kørt Giro

Mitchelton sikrer sig italiensk tempomaskine

Produktnyt: Ny Specialized Turbo Levo

Bora kaprer Schachmann fra Quickstep

Den værdifulde cykelbagage fra idrætsefterskolen i Ikast

Dansker-duo får mere ansvar på Cervélo-Bigla fra næste sæson

Trek-Segafredo kaprer Ciccone

Continuum Sports snupper Wiśniowski hos Team Sky

Ny agent skaber tvivl om Sosas Trek-kontrakt

Løbsberetning: Hærvejsløbet 2018

TIRSDAG

BMC jagter endnu en VM-medalje

Landa stadig uklar til VM