Alex Dowsett forsøger sig igen med timeverdensrekorden
12. oktober 2021 21:50Foto: Dvir Almog
af Marcus Bjelskou

Den britiske enkeltartsspecialist vil i november for anden gang i karrieren kaste sig ud i den særligt krævende disciplin. Tilbage i 2015 var han nemlig kortvarigt indehaver af rekorden.   

Annonce

UCI har i en pressemeddelelse meddelt, at briten Alex Dowsett den 3. november vil forsøge at slå timeverdensrekorden på velodromen Bicentenario i den mexicanske by, Aguascalientes.

 

Israel Start-Up-rytteren var i 2015 kortvarigt indehaver af rekorden, da kørte 52.937 kilometer på en time, men Bradley Wiggins slog dog rekorden blot 36 dage senere, da han kørte 54.526 kilometer. 

 

Victor Campenaerts er den nuværende indehaver af rekorden med hele 55.089 kilometer. Han satte rekorden tilbage i 2019, også i mexicanske Aguascalientes.

”Det gik meget bedre end forventet” - Andreas Kron fortæller om femtepladsen i Tre Valli Varesine

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

 ”Da jeg tog rekorden i 2015, kørte vi nok til at slå rekorden, men jeg vidste, at jeg havde mere i tanken til sidst, hvilket var frustrerende i betragtning af det arbejde, der var lagt af alle. Sidste års forsøg blev afsporet, da jeg fik Covid-19, men de samme grunde til at ville gøre det er der stadig. Jeg vil se, hvad jeg er i stand til, og det er en begivenhed, jeg bare virkelig elsker og føler mig privilegeret over at få muligheden for at tage imod igen,” forklarede Alex Dowsett. 

 

”Med hensyn til vanskeligheder ved jeg, at barren er blevet sat ekstremt højt af Victor (Campenaerts, red.). Det bliver meget krævende, men jeg tror, jeg er i stand til det. Den største forhindring denne gang, da den er i Mexico, vil være højden,” 

 

Grunden til at køre i Mexico er blandt andet en gavnlig effekt af at være højt over havets overflade, påpeger briten, men der følger også ulemper.   

Annonce

 

”Ved at være i højden vil den krævede effekt være lavere end ved havets overflade på grund af den tynde luft, men det er ikke helt ligetil, da den tynde luft også bringer et hårdere vejrtrækningsmiljø. Vi mener, at det i sidste ende burde være mere gavnligt end skadeligt at være i højden,” 

 

Annonce

INFO
UCI
Nyheder
Timerekorden
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE