Aldag afslører: Overtræning skyld i Meintjes´ nedtur
10. februar 2019 11:00 af Christian Frese Foto: Team Dimension Data

Louis Meintjes havde en skidt sæson, da sydafrikaneren sidste år valgte at tage tilbage til Team Dimension Data. Hovedpersonen selv har ikke udtalt sig offentligt med nogen forklaring på den ringe form, men nu fortæller holdets sportsdirektør, Rolf Aldag, at overtræning var en stor del af forklaringen på den lille bjergrytters nedtur i 2018.

Louis Meintjes havde lidt af en mareridtssæson i 2018, da sydafrikaneren efter et par pæne sæsoner med to ottendepladser i Tour de France skuffede fælt i alle sine sæsonmål, inklusiv Giro d´Italia og Vuelta a Espana.

Officielt var der ikke nogen forklaring på den 26-åriges fiasko, men nu kommer sydafrikanerens sportsdirektør, Rolf Aldag, med en mulig forklaring på, hvorfor sidste sæson blev en stor skuffelse for Team Dimension Datas klassementsrytter.

"Jeg tror, at hans forberedelser var for ambitiøse. Han havde en super positiv attitude og vidste, hvor han ville gøre det godt. Og han havde en indstilling om at ville gøre alting 20 procent bedre, og at det ville resultere i en podieplacering ved én eller måske endda to Grand Tours", fortæller tyskeren til Cyclingnews og tilføjer:

"Og grundet det tror jeg, at han var udkørt. Han skulle være startet langsommere og ikke kørt for ekstremt. Og det var ikke kun hans egen fejl men også holdets", erkender Aldag i interviewet.

Meintjes var vendt tilbage på holdet efter en periode hos UAE Team Emirates, men det blev blot til en enkelt top ti-placering i Vuelta a Burgos for den lille sydafrikaner i 2018. En kombination af adskillige højdetræningslejre og løb samt begrænset tid til restitution betød, at Meintjes aldrig ramte topformen.

"Han tog på højdetræningslejr over 3000 meter og kom tilbage meget tynd. Så kørte han Algarve, Tirreno, Catalonien og tog på højdetræningslejr igen, men vi gav ham aldrig rigtig en chance for at restituere. Så tog han direkte til Tour of the Alps og derefter videre for at se på bjergetaperne til Giroen. Det var for meget, for ambitiøst", udtaler Aldag. 

I Giroen var Meintjes langt fra de bedste bjergryttere, inden han før 17. etape måtte trække sig med sygdom. Meget bedre blev det ikke senere på året, da Vueltaen blev kørt. Her sluttede Meintjes som nummer 58 samlet uden på noget tidspunkt at have været i nærheden af hverken etapesejr eller en top ti-placering samlet.

DEL
DELTAG I DEBATTEN