Vildt kupforsøg i Baby Giroen ikke nok til podie for dansk stortalent
10. juni 2021 16:24Foto: Elisa Nicoletti
af Joachim Alexander Farshøj

Asbjørn Hellemose og Velo Club Mendrisio begav sig i dag ud på et vaskeægte kupforsøg allerede fra kilomter nul i Baby Giroen, men det var desværre ikke nok for danskeren, der dog tog endnu en flot top-10-placering.

Annonce

Asbjørn Hellemose lod sin indre Alberto Contador komme til syne på dagens højdramatiske bjergetape i Baby Giroen.

 

Den danske klatrer beordrede allerede fra kilometer nul sit Velo Club Mendrisio-mandskab i angreb, og sammen med 35 andre ryttere, kom Hellemose afsted i et kæmpeudbrud, der også inkluderede to af hans holdkammerater, samt danske Robin Skivild (Uno-X Dare Development Team).

 

Udbruddet havde på et tidspunkt over tre minutter ned til feltet, hvilket bragte Hellemose op på en foreløbig andenplads, men feltet kom stærkt tilbage på den afsluttende stigning, hvor Riccardo Ciuccarelli (Biesse Arvedi) kørte alene væk fra udbruddet og tog en flot solosejr foran norske Anders Johannessen (Uno-X Dare Development Team).

Remco Evenepoel snupper sejren på 2. etape af Belgium Tour

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Asbjørn Hellemose kæmpede sig ind til en stærk ottendeplads på etapen, og det lykkedes ham stadig at vinde et lille halvt minut på den førende rytter, Juan Ayuso (Team Colpack Ballan), men dog ikke nok til hoppe op på det samlede podium.

Danskeren ligger på en samlet femteplads med 44 sekunder op til belgiske Henri Vandenabeele (Development Team DSM) på tredjepladsen.
 

 

Referat

Ottende etape af årets Giro Ciclistico d’Italia, bedre kendt som U23 Giro d’Italia eller bare Baby Giroen, blev i dag skudt i gang i den ikoniske bjergby Aprica, der har ageret målby for flere kongeetaper i Giro d’Italia over de seneste år, og der blev lagt hårdt fra land.

 

116 kilometer med to hårde stigninger ventede rytterne, men dette lagde ikke en dæmper på begivenhederne, da der fra kilometer 0 blev igangsat et vaskeægte kupforsøg på den lyserøde førertrøje, Juan Ayuso (Team Colpack Ballan), og det med det danske stortalent Asbjørn Hellemose (Velo Club Mendrisio) i hovedrollen.

Annonce

 

På ren Contador-manér fik Hellemose sammen med to holdkammerater trukket et 36-mand stort udbrud afsted allerede inden første stigning, og Colpack Ballan havde yderst svært ved at kontrollere udbruddet, der over toppen af Passo Del Tonale havde fået et forspring på mere end tre minutter, hvorfor Hellemose pludselig var solidt placeret på podiet i den virtuelle stilling. Også irske Ben Healy (Trinity Racing), der inden etapen lå på en samlet niendeplads, var med i front sammen med danske Robin Skivild (Uno-X Dare Development Team) og holdkammeraten Anders Johannessen, så Hellemose og Mendrisio var ikke de eneste med interesser i at maksimere forspringet i udbruddet.

 

Alligevel var der ikke helt enighed, og på nedkørslen fra Tonale kørte Healy således væk fra resten af gruppen sammen med Andrea Mifsud (Swiss Racing Academy), hvem ireren dog hurtigt læssede og dermed fortsatte på et decideret solotogt med mere end 40 kilometer til mål. Trinity Racing-rytteren var tydeligvis flyvende, for han øgede sit forspring til sine tidligere udbrudskompagnoner til over et minut på vej mod den afsluttende stigning op til Andalo, og da Healy tog hul på denne, var det med et forspring på over halvandet minut til udbrydergruppen og over tre minutter ned til feltet.

 

Stor spænding på sidste stigning

Da det først begyndte at stige, blev det dog tydeligt, at Healy havde brugt masser af energi på at køre væk i dalen, da hans forspring i løbet af få kilometer var halveret, samtidig med at også feltet kom nærmere på Hellemose-gruppen - dog stadig mere end to minutter efter.

 

Riccardo Ciuccarelli (Biesse Arvedi) forsøgte at lukke hullet op til Healy i et snuptag sammen med Didier Merchan (Colombia Tierra de Atletas), og dette lykkedes i løbet af kort tid, da Healy var brændt helt sammen efter sit store soloforsøg. Desværre for Asbjørn Hellemoses modige kupforsøg kom feltet også tættere og tættere på, mens en flyvende Ciuccarelli fortsatte alene i front med fem kilometer til mål jagtet af Anders Johannessen.

 

Ciuccarelli fortsatte med at flyve hele vejen til målstregen, som han krydsede i ensom majestæt foran Anders Johannessen, der akkurat holdt en mindre gruppe bag sig. Asbjørn Hellemose fuldendte en flot, flot etape med en ottendeplads, 45 sekunder efter Ciuccarelli, og Juan Ayuso og resten af det foreløbige podie måtte stadig inkassere end tidstab på cirka 30 sekunder til danskeren.

Annonce

 

Baby Giroen fortsætter med endnu en svær etape i morgen.

INFO
Asbjørn Hellemose
Nyheder
Juan Ayuso
Nyheder
Anders Halland Johannesen
Nyheder
Robin Skivild Juel
Nyheder Profil Resultater Statistik
Giro d'Italia U23
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE