Alaphilippe nedprioriterer Ardennerne – Fokus på italienske klassikere i marts
12. februar 2019 11:18 af Mathias Blohm SchytteFoto: A.S.O.

Julian Alaphilippe vandt sidste år sin første klassiker, da han var først over stregen på Mur de Huy og dermed vandt La Flèche Wallone. Ikke desto mindre vil Ardennerklassikerne ikke være hans primære mål i foråret.

Med 12 sejre blev 2018 gennembrudsåret for franske Julian Alaphilippe.

 

2018 blev også året, hvor den lille franskmand vandt sin første klassiker, da han formåede at holde både Alejandro Valverde og Jelle Vanendert bag sig på Mur de Huy og dermed vandt La Flèche Wallone.

 

Det var derfor også ventet, at han i år ville dedikere forårssæsonen til Ardennerløbene i slutningen af april, men det bliver ikke tilfældet.

 

”Jeg vil virkelig gerne være på 100 procent i marts. Jeg har aldrig kørt Strade Bianche før, men jeg elsker at se det i fjernsynet. Det bliver specielt at stille til start, og jeg kan ikke vente med at komme der og opleve, hvordan det virkeligt er,” siger den 26-årige franskmand til Cyclingnews.com.

 

Strade Bianche starter den 9. marts de to uger, der byder på de italienske forårsløb, som det kun er Paris-Nice, der ligger i konkurrence med. Alaphilippe vender dog ikke hjem til hjemlandets etapeløb, men bliver i støvlelandet.

 

”Tirreno-Adriatico er også et mål. Ambitionen er at vinde et par etaper, men hvis jeg ligger godt til i klassementet, vil det (klassementet, red.) også være et mål,” forklarer Alaphilippe, som også bliver i Italien til årets første monument den 23. marts.

 

”Milano-Sanremo er det sidste store mål for holdet og mig i marts. Når man slutter på podiet i sit første forsøg, som jeg gjorde i 2017, er der en masse forventninger fra offentligheden, medierne, holdet og fra mig selv, men det er ok,” siger Deceuninck-Quick Step-rytteren, der i 2017 blev treer i løbet efter Michal Kwiatkowski og Peter Sagan.

 

Når Milano-Sanremo er overstået, holder den lille franskmand en pause, mens resten af klassikerfeltet drager til Belgien og det nordlige Frankrig for at køre brostensløbene.

 

Den 8. april er det tilbage i sadlen, når Baskerlandet Rundt fungerer som opvarmning til Ardennerugen, der starter med Amstel Gold Race den 21. april.

DEL
DELTAG I DEBATTEN