Annonce

Alaphilippe: Jeg vender tilbage
21. oktober 2020 12:27Foto: Sirotti
af Benjamin Blirup Cilleborg

Kærligheden til brostenene og verdensmestertrøjen giver Julian Alaphilippe blod på tanden. Den flamboyante franskmand lover derfor at vende tilbage til Flandern Rundt allerede næste år.

Alaphilippe kører ind motorcykel

se mere cykling på

Der var lagt op til et brag af en finale blandt de tre superstjerner.

 

Forrest Wout van Aert, bag ham Mathieu van der Poel og sidst verdensmesteren Julian Alaphilippe. Sejren om Flandern Rundt skulle afgøres mellem de tre.

 

Men da Van der Poel i sidste sekund undveg en løbsjury-motorcykel, der kørte langsomt ude i siden, var verdensmesteren for langsom i sin reaktion. Pludselig lå han på jorden, og hvad der før var en sikker podieplacering blev i stedet til en DNF for franskmandens debut i Flandern Rundt.

 

Det bliver dog ikke sidste gang, at vi ser Alaphilippe prøve kræfter med monumentet. Verdensmesteren lover nemlig at vende tilbage igen næste år.

 

“At køre her i Flandern fik mig til at forstå, hvor meget jeg har savnet brostenene. Jeg elsker dem - det er et helt andet type løb. Det er vildere, mere brutalt, nervøs, hårdt. Det er ægte cykling. Næste år vil jeg gerne ære min trøje, og derfor vil jeg gerne vende tilbage til Flandern,” fortalte Alaphilippe til Cyclingnews.

 

Debuten var også en øjenåbner i forhold til hvor nervøst løbet er, men med et belgisk superhold omkring sig var den tidligere vinder af Milano-Sanremo godt dækket ind til løbet.

Annonce

 

“Fra de første kilometer forstod jeg, hvilken umådelig positionskamp der er, men hvor skørt det end lyder, så forholdt jeg mig rolig. Jeg var altid i nærheden af mine holdkammerater, som havde en dybere viden om ruten. Jeg følte mig godt kørende på stigningerne og havde ingen problemer, så på Koppenberg besluttede jeg mig for at prøve noget,” lød det fra Alaphilippe.

 

Foruden en andenplads i årets Milano-Sanremo var Alaphilippe også i spil til sejren til Liège-Bastogne-Liège. Derfor tyder det på at blive en tætpakket klassikersæson i det kommende år.

 

 

Annonce

INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Julian Alaphilippe
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce