Alaphilippe efter Lombardiet: Jeg var på grænsen
10. oktober 2021 10:15Foto: A.S.O. / Pauline Ballet
af Jakob Hulgaard

Verdensmesteren var ikke at finde på podiet under årets Lombardiet Rundt. Han var på grænsen til sidst, og han er derfor helt tilfreds med sin holdkammerats andenplads. Det fortæller han til Cyclingnews.com.

Annonce

I går kunne feltet begive sig ud på 239 km i Norditalien. Under årets Lombardiet Rundt var der ingen, som kunne røre slovenske Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates). 

 

Tættest på var Fausto Masnada (Deceuninck-Quickstep), som fik hæklet sig på slovenerens hjul de sidste 16 km, men blev slået i den afgørende spurt.

 

En af de store profiler før gårsdagens start var den nykåret verdensmester, Julian Alaphilipe (Deceuninck-Quickstep). Franskmanden, som var en del af en stærk gruppe i løbets slutfase, fik hjælp af holdkammeraten, Fausto Masnada. 

Pogacar tager Lombardiet Rundt efter spurt mod Masnada

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det blev dog Masnada, som skulle være aktør i løbets finale. Og det er ifølge Alaphilippe bestemt tilfredsstillende med en andenplads efter Tour-vinderen. 

 

“Fausta var i fronten, men han havde allerede lavet meget arbejde, så vi vidste ikke, hvor meget han havde tilbage. Til sidst blev det besluttet at spille hans kort. Toer efter Pogacar er ikke dårligt,” fortæller verdensmesteren.

 

Franskmanden uddyber også, at han nok ikke selv kunne have lukket det hul. Det blev derfor Masnada, som skulle forsøge at lukke hullet.

Annonce

 

“Jeg var på grænsen ligesom alle andre i gruppen, og fordi de sidste dage har været kompliceret, var jeg ikke sikker på, at jeg kunne lukke det hul. Fausto gjorde det i stedet og desværre, så vandt han ikke, men en andenplads i et monument er stadig godt,” afslutter Alaphilippe.

 

Franskmanden kunne i den efterfølgende gruppe til Pogacar og Masnada køre om løbets tredjeplads. Den tog Simon Yates (INEOS Grenadiers), hvor Alaphilippe efterfølgende kom ind på løbets sjetteplads.

 

 

 

Annonce

INFO
Julian Alaphilippe
Nyheder Profil Resultater Statistik
Il Lombardia
Nyheder Profil Resultater
Fausto Masnada
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE