EKSKLUSIVT

Afgørende Muff leverede VM-overblikket: Vi er dominerende
11. december 2020 18:00Foto: Danmarks Cykle Union
af Andy Joachim Pedersen

De danske VM-herrer sikrede sig en historisk første bronze- og sølv-medalje ved VM for to dage siden, og Frederik Muff var med til at kæmpe de medaljer hjem trods tekniske udfordringer.

Annonce

Det var på mange måder i historisk dag, da VM i E-cykling for første gang blev afholdt i onsdags, hvor Frederik Muff var én af de fire danske VM-deltagere, og han endte som forventet med at få en afgørende rolle for danskerne.

 

Efter løbet er han meget tilfreds med måden, som danskerne fik kørt løbet på. En måde som endte med at sikre to flotte medaljer til Danmark.

 

”Er meget tilfreds med måden, både vi og jeg fik kørt løbet på. Min rolle var at være en slags vagthund og jeg fik lukket vigtige huller undervejs, så vi kunne få fragtet Foldager og Amdi frem,” siger han til Feltet.dk.

Osborne vinder Zwift VM - dansk sølv og bronze

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Vi havde kontrol hele vejen og vi er dominerende, selvom vi er nede på antal. Vi kan ikke tillade os at være utilfredse med både sølv og bronze, men vi ville gerne have haft guld.

 

Havde to dropouts undervejs

Det var dog ikke helt let at finde frem til den afgørende rolle, for Muff blev noget udfordret af teknikken, som svigtede ham efter omtrent 30 af rutens 50 kilometer.

 

”Jeg har to relativt kort efter hinanden. Jeg får ét dropout, kommer tilbage, og så får jeg et dropout mere,” siger Frederik Muff.

Annonce

 

Han fortæller, at feltet ikke blæste afsted på det tidspunkt, han fik dropouts på, men det ændrer ikke på, at han måtte træde hårdt for at komme tilbage.

 

”Det er kræfter, som gjorde, at jeg manglede lidt i finalen. Jeg kunne stadig køre 80 procent af leadoutet, men jeg manglede det der kick, som måske kunne have været med til at hente tyskeren,” siger Muff om Jason Osbourne, der var kørt væk og endte med guldet.

 

Ikke meget anderledes end en punktering i virkeligheden

Muff var ikke den eneste dansker med tekniske problemer, da også Nicklas Amdi havde ét enkelt dropout, og udfaldene i løbsrytmen er da frustrerende, fortæller han.

 

”Jeg ved ikke lige, hvad det var. Det værste er, at det er sindssygt frustrerende, fordi det er en ekstern faktor. Bagefter sidder man og tænker på, om det mon kommer igen,” siger han.

 

”Nu var det heldigvis ikke løbsafgørende, så det var ikke anderledes end at have en punktering i virkeligheden,” uddyber han.

Annonce

 

Foto: Danmarks Cykle Union

 

Selvom frustrationen naturligvis er til at spore, så kan en rytter som Muff sagtens abstrahere fra selve frustrationen i finalen. Det er mere kræfterne, det tærer på.

 

”Man tænker ikke over det, når finalen står på. Det er mere, at jeg er nødt til at gå dybt i to gange to minutter for at komme tilbage,” siger han.

 

”Jeg gik dybt to gange for at komme tilbage, og så ramte vi bakken lige bagefter. Jeg havde lige fem-seks kilometer, hvor jeg brugte flere kræfter, end jeg ellers ville have gjort,” fortæller han.

 

WorldTour-rytterne var fraværende
I kontrast til andre af sæsonens Zwift-løb, som PO Auto-rytteren har kørt en ordentlig bunke af, var der mange WorldTour-ryttere med på wildcards denne gang.

Annonce

 

Den ubekendte i ligningen endte dog ikke med at blive så afgørende, som man måske kunne tro, fortæller han.

 

”Vi var faktisk overraskede over, hvor nemt løbet blev kørt, fordi vi havde frygtet, at WorldTour-rytterne ville køre stærkere,” siger han.

 

”Man kunne godt mærke, at det blev mere på Zwift-rytternes præmisser,” siger han.

 

Til gengæld sørgede danskerne for som vanligt at holde en god kommunikation under løbet, og netop her har Muff en vigtig rolle i det taktiske puslespil.

 

”Jeg havde lidt rollen som vejkaptajn, så min rolle var at informere de andre. Jeg sad hele tiden fremme, og vi vidste, at jeg ville bruge mange kræfter på at sidde fremme,” siger han.

Annonce

 

”Men det gjorde, at jeg hele tiden kunne informere de andre om, hvem der kørte. Jeg var også den første, som kunne få startet feltet, når vi skulle sætte jagten ind,” siger han.

 

Det var dog aldrig meningen, at danskerne, som trods alt kun havde fire mand med i alt, skulle lukke en hel masse angreb i øst og vest.

 

”På intet tidspunkt skulle jeg lukke noget ned, men jeg skulle hele tiden køre jævnt med, så vi sørgede for, at Nicklas og Anders kunne spare sig nede bagved,” fortæller han.

 

Og spare sig kunne de to danskere altså. Anders Foldager tog en flot sølvmedalje, mens Nicklas Amdi var lige bag ham og tog bronzemedaljen.

 

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Movistar-klatrer tager skridtet ned fra WorldTouren

Landevej

Annonce

ANNONCE