EKSKLUSIVT

Ærgerlig Kromann: En kæmpe bet for dansk cykling
21. maj 2020 17:30Foto: Riwal Readynez
af Andy Joachim Pedersen

Der er ikke meget at se frem til i resten af 2020 for Riwal-Readynez efter gårsdagens melding om aflyst PostNord Danmark Rundt. Holdets direktør Steffen Kromann kalder situationen en ’kæmpe bet for dansk cykling’.

Mens vi venter på cykelsporten: Nibalis største sejre, Geraint Thomas\' coronatid og tilbageblik med van der Poel

se mere cykling på

Uforudsigeligheden hersker i Danmark og resten af verden, hvor coronakrisen endnu ikke er ovre, selvom der åbnes gradvist op flere steder. Selvom det på nogle områder går ganske stærkt med denne genåbning, påvirkes andre områder fortsat.

 

I går fik dansk cykelsport en tilbagegang af de større, da DM i Give udskydes til 2021, mens PostNord Danmark Rundt er aflyst i 2020. Det efterlader Steffen Kromann med en noget ærgerlig følelse, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Der er ikke meget tilbage. Det er presset. Rytterne er dybt frustrerede, og det er en kæmpe bet for dansk cykelsport. Det kommer til at koste, og vores sponsorer får jo ikke det, som de blev lovet og stillet i udsigt,” siger Steffen Kromann til Feltet.dk.

 

2020 er ved at være færdig
For et mandskab, som har sine rødder i Danmark og Skandinavien, er det et nederlag, når et så stort etapeløb som PostNord Danmark Rundt ikke kan køres. Mere konkret handler det om tabt eksponering, og det kan yderligere omsættes.

 

Det er nemlig klart, at et givent holds sponsorer havde netop så stor en eksponering som en del af grundlaget for deres investering. Riwal-Readynez’ sponsorer tager situationen pænt, men det ændrer ikke på, at det er alvorligt alligevel.

 

”Det er kroner og øre i den sidste ende, og det er den eneste indtægtskilde, vi har. De får ikke noget for deres penge. Vores sponsorer tager det fint, og det tror jeg også, de andre gør. Vi har realistiske og gode mennesker omkring os, men det er bare meget ærgerligt,” siger han.

 

Steffen Kromann og resten af mandskabet ser nu frem mod 2021 i stedet. Mandskabet skal sikres til endnu en sæson, og det arbejde har nu stort fokus.

 

”Det er ikke DCU’s eller nogen andres skyld. Det er sådan det er, og cykling bliver på den måde bare cykling. Vi fokuserer på 2021 nu, og hvordan kommer vi derhen,” siger han.

 

At 2021 får stort fokus skal også ses i lyset af, at der ikke er meget sæson tilbage for det danske mandskab. Faktisk er 2020 nærmest allerede overstået rent cykelmæssigt, inden kalenderen runder 1. juni.

 

”Vi ved jo ikke, hvad der er tilbage. Nu er der løb i september, der aflyses. Så har vi september og oktober tilbage, og så er 2020 vel ved at være færdig. Jeg ved ikke, hvad der kommer nede i Europa, da myndigheder styrer det. Sådan skal det også være,” siger han.

 

Der skal en ny plan til - igen
Kromann understreger, at rytternes og befolkningernes sikkerhed naturligvis kommer først i den nuværende situation. Der er dog ingen tvivl om, at frustrationen melder sin ankomst, når en ny plan igen skal lægges.

 

”Vi havde en løbskalender klar tirsdag aften fra UCI, hvor vi havde streget dem ud, som vi vil gå efter. PostNord Danmark Rundt var ét af flagskibene sammen med løbene i Frankrig i andre steder op til Amstel, hvor vi har vores wildcard stadig. Det havde vi en plan på,” siger han.

 

Der er også et hensyn at tage til rytterne i denne situation. At skulle sende 20 ryttere afsted til løb kræver mange løb, og den nye kalender var i forvejen ikke gunstig på den front.

 

”Der skal nogen løb til at gøre 20 ryttere tilfredse, og det har vi ikke kunne imødekomme med denne kalender, men så var vi kommet ud for at køre cykelløb. Vi havde kigget ind i det, og nu kigger vi på det igen,” siger han.

 

Når snakken om en løbskalender foregår, drejes samtalen naturligvis over på, at intet er sikkert. Aflysningen af PostNord Danmark Rundt er et godt symbol på dette.

 

”Om det er fem, otte eller ti løb, det ved jeg ikke. Det ved ingen. De hollandske og tyske myndigheder er skarpe, og vi skal også huske at tænke på rytternes sikkerhed. Det er jo ikke løb for enhver pris,” siger han.

 

Har en tro på 2021
Der skal ikke være nogen tvivl om, at mange virksomheder i Danmark sidder tungt i det som følge af coronakrisen, og det sætter naturligvis også sit præg på cykelsporten. Kromann roser sine samarbejdspartnere, som gør, hvad de kan.

 

”Vi kigger meget på 2021. Jeg synes, at vi har nogle fremragende samarbejdspartnere omkring os, som kigger velvilligt på det. Så er der nogen, der ikke har mulighed for at være med, da de er hårdt ramt af corona og skal kigge på omkostningerne. Det kan vi kun have respekt for,” siger han.

 

Han har fortsat en tro på, at Riwal-Readynez vender tilbage til næste år, og at mandskabet lykkes med at finde et fundamentet at stå på.

 

”Jeg synes, der er en god dialog. Jeg har en tro på, at vi kommer igen, og at vi lykkes. Vi har ikke alt på plads til 2021, men jeg har en god dialog rundt omkring,” siger han.

 

Samtidig med at fundamentet for den kommende sæson skal lægges, kigger han også fortsat på, hvad han kan gøre for sine ryttere i resten af 2020.

 

”Nu er det hele lige sket i denne uge, og rytterne har behov for at høre, hvad vi skal gøre. De er på lønkompensation til 8. juni, og så skal de vide, hvad vi gør i sidste halvår. Det snakker vi med deres repræsentanter om løbende, men de er frustrerede over,” siger han.

 

”De havde drømt om at komme i gang igen. Nogen tager det bedre end andre. Vi kan intet gøre, men de er ambitiøse og drømmer også,” siger han.

 

Omstændighederne er at klandre for aflysningen
Det er ligeledes svært for Kromann at se, hvordan aflysningen skulle være gjort anderledes. Ingen kan reelt vide, hvordan situationen er i Danmark i september, og når DCU ikke kan stille garantier, er det ikke utænkeligt, at pengekassen lukkes, selvom det ikke vides.

 

”Jeg tror, at de har gjort, hvad der er muligt. Hvis DCU ikke kan garantere, at det kan blive kørt, hvorfor skulle PostNord så kaste penge efter det. Jeg ved det naturligvis ikke. Jeg kunne godt ønske mig, at de havde afklaret det inden kalenderen, men ingen kan vide det,” siger han.

 

Det er svært at planlægge efter et fænomen, hvis afslutningen ikke kan fastlægges på formel og skrives ind i kalenderen.

 

”Jeg tror på, at alle gerne ville have haft det til at ske. Det er omstændighederne. Virussen og regeringen styrer det nu,” siger han.

 

En streg skal trækkes i sandet på et tidspunkt, og hvis man i september kan se, at man muligvis sagtens kunne have kørt et PostNord Danmark Rundt, er der også logistiske hensyn at tage.

 

”Kommer vi så hen til september, og det hele er ebbet ud, så kunne man godt sige: ’Hvorfor gjorde vi det ikke?’, men man kan heller ikke arrangere sådan et løb 14 dage før,” siger han.

 

”Det er mega ærgerligt, og det er øv, men det er også bare sådan, at det er. Vi må hjælpe hinanden videre i dansk cykelsport,” siger han.

 

 

INFO
DCU
Nyheder
Steffen Kromann
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

LIVE nu: Kan Mads P. forsvare førertrøjen i Polen?

Italiensk Quick-Step komet snupper første sejr foran favoritterne i Ain

Jakobsen ude af koma - alle knogler brækket i ansigtet

Optakt: Milano-Sanremo

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de Pologne

Optakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Optakt: Tour de l’Ain

Skadet Lampaert håber at blive klar til efterårets klassikere

Feltet.dk genstarter sæsonen med stort optaktsshow

Gadeløb i Aalborg aflyst

Van der Poel melder sig klar til Milano-Sanremo

Juul Andreasen om Bregnhøj: Det er høj klasse

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Verdensmestre udgør par nummer syv i Ballerup

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Ackermann: Chapeau til Mads P

Bornholm-rytter slår Price-Pejtersen i Randers

CPA efterlyser formel undersøgelse efter mareridts-styrt i Polen

Video i artiklenEtapesejr og gul trøje til Mads P: Se highlights!

Ballerini: Vi havde Jakobsen i tankerne hele dagen

Video i artiklenMads P efter triumf: Jeg dedikerer sejren til Jakobsen

Mitchelton-Scott levede op til favoritværdigheden i Czech Tour - mens Uno X overrasker

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

MADS P VINDER I POLEN!

Porte roser sit hold efter andenplads

Video i artiklenFørste sejr i regnbuetrøjen for Mads Pedersen i Polen!

Ny kategorisering af motionsløb skal øge sikkerheden

Deceuninck-Quick Step forsøger at fjerne presset fra deres kaptajner før Milano-Sanremo

Vlasov: Mont Ventoux er et ikonisk bjerg

Jakobsen forbliver i koma indtil i morgen

Video i artiklenVlasov tog solosejr på Mont Ventoux foran Richie Porte

Aleksandr Vlasov sejrer på Mont Ventoux

CCC og van Avermaet melder sig klar til Milano-Sanremo

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Tour de Pologne

Optakt: Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Groenewegen: Jeg tænker på Fabio konstant

Så hurtigt kørte rytterne under vanvittig spurt i Polen

Emma Norsgaard skifter hold

Opdatering: Fabio Jakobsen er blevet opereret og forsøges vækket

Prades brækker ryghvirvel efter mareridts-styrt i Polen

Lampaert brækker kravebenet

Sarreau også ude af Polen Rundt

Wiggins tror på endnu en Tour-sejr til Froome

Fabio Jakobsen opdatering: Alvorlig men stabil

ONSDAG

Van Aert overrasket over egen spurt

Ewan: Kunne have haft bedre et hjul

UCI melder klart ud: Vi fordømmer Groenewegens kørsel

De 10 mest populære cykelprodukter i juli

Løbslæge: Jakobsen er i livsfare

Evenepoel og Lefevere raser over Groenewegen-styrt

Demare efter sejr: Godt til moralen forud for Milano-Sanremo

Video i artiklenMareridts-styrt på målstregen i Polen

Arnaud Demare spurter sig til sejr i Milano-Torino

Eksklusivt interviewEg blev sat da Froome gav den gas - Imponeret over INEOS

Video i artiklenArnaud Demare udnytter perfekt forarbejde og vinder Milano - Torino 2020

Bardet skadet og misser endagsløb

Van Aert til Touren som hjælper

Optakt: Milano-Torino

Optakt: Tour de Pologne

Optakt: 1. etape af Tour de Pologne

Larsen og Johansen debuterer for Uno-X i Tjekkiet

Van der Breggen har sæsonplanen klar

Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm melder alt klar til Randers Bike Week

To belgiere til AG2R La Mondiale

Sagan går usikker fremtid i møde

Impey følger Froome til Israel Start-Up Nation

Froome yderst tilfreds efter hjælperarbejde

Tilbagevendte Ewan sigter efter Sanremo-succes: Et mål for karrieren

Bekræftet: Tirreno-Adriatico udvides

Eksklusivt interviewVingegaard: Håber at kunne gå under radaren igen

Porte: Ingen pointe i at angribe INEOS

Overblik: Efterårets store cykelløb

Flandern Rundt-vinder forlænger

Video i artiklenBenoit Cosnefroy vandt fjerde og sidste etape af Route d'Occitanie

Eksklusivt interviewFormstærk finsk mester må blive hjemme for RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

TIRSDAG

Bernal: Sejr godt for moralen efter lockdown

Vind lækre Garmin produkter

Mollema har selvtillid efter podieplacering

Stokbro og Carbel gør comeback efter pausen

Cosnefroy efter sejr: Jeg vidste ikke, om jeg havde gode ben