EKSKLUSIVT

Ærgerlig Kromann: En kæmpe bet for dansk cykling
21. maj 2020 17:30Foto: Riwal Readynez
af Andy Joachim Pedersen

Der er ikke meget at se frem til i resten af 2020 for Riwal-Readynez efter gårsdagens melding om aflyst PostNord Danmark Rundt. Holdets direktør Steffen Kromann kalder situationen en ’kæmpe bet for dansk cykling’.

Mens vi venter på cykelsporten: Nibalis største sejre, Geraint Thomas\' coronatid og tilbageblik med van der Poel

se mere cykling på

Uforudsigeligheden hersker i Danmark og resten af verden, hvor coronakrisen endnu ikke er ovre, selvom der åbnes gradvist op flere steder. Selvom det på nogle områder går ganske stærkt med denne genåbning, påvirkes andre områder fortsat.

 

I går fik dansk cykelsport en tilbagegang af de større, da DM i Give udskydes til 2021, mens PostNord Danmark Rundt er aflyst i 2020. Det efterlader Steffen Kromann med en noget ærgerlig følelse, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Der er ikke meget tilbage. Det er presset. Rytterne er dybt frustrerede, og det er en kæmpe bet for dansk cykelsport. Det kommer til at koste, og vores sponsorer får jo ikke det, som de blev lovet og stillet i udsigt,” siger Steffen Kromann til Feltet.dk.

 

2020 er ved at være færdig
For et mandskab, som har sine rødder i Danmark og Skandinavien, er det et nederlag, når et så stort etapeløb som PostNord Danmark Rundt ikke kan køres. Mere konkret handler det om tabt eksponering, og det kan yderligere omsættes.

 

Det er nemlig klart, at et givent holds sponsorer havde netop så stor en eksponering som en del af grundlaget for deres investering. Riwal-Readynez’ sponsorer tager situationen pænt, men det ændrer ikke på, at det er alvorligt alligevel.

 

”Det er kroner og øre i den sidste ende, og det er den eneste indtægtskilde, vi har. De får ikke noget for deres penge. Vores sponsorer tager det fint, og det tror jeg også, de andre gør. Vi har realistiske og gode mennesker omkring os, men det er bare meget ærgerligt,” siger han.

 

Steffen Kromann og resten af mandskabet ser nu frem mod 2021 i stedet. Mandskabet skal sikres til endnu en sæson, og det arbejde har nu stort fokus.

 

”Det er ikke DCU’s eller nogen andres skyld. Det er sådan det er, og cykling bliver på den måde bare cykling. Vi fokuserer på 2021 nu, og hvordan kommer vi derhen,” siger han.

 

At 2021 får stort fokus skal også ses i lyset af, at der ikke er meget sæson tilbage for det danske mandskab. Faktisk er 2020 nærmest allerede overstået rent cykelmæssigt, inden kalenderen runder 1. juni.

 

”Vi ved jo ikke, hvad der er tilbage. Nu er der løb i september, der aflyses. Så har vi september og oktober tilbage, og så er 2020 vel ved at være færdig. Jeg ved ikke, hvad der kommer nede i Europa, da myndigheder styrer det. Sådan skal det også være,” siger han.

 

Der skal en ny plan til - igen
Kromann understreger, at rytternes og befolkningernes sikkerhed naturligvis kommer først i den nuværende situation. Der er dog ingen tvivl om, at frustrationen melder sin ankomst, når en ny plan igen skal lægges.

 

”Vi havde en løbskalender klar tirsdag aften fra UCI, hvor vi havde streget dem ud, som vi vil gå efter. PostNord Danmark Rundt var ét af flagskibene sammen med løbene i Frankrig i andre steder op til Amstel, hvor vi har vores wildcard stadig. Det havde vi en plan på,” siger han.

 

Der er også et hensyn at tage til rytterne i denne situation. At skulle sende 20 ryttere afsted til løb kræver mange løb, og den nye kalender var i forvejen ikke gunstig på den front.

 

”Der skal nogen løb til at gøre 20 ryttere tilfredse, og det har vi ikke kunne imødekomme med denne kalender, men så var vi kommet ud for at køre cykelløb. Vi havde kigget ind i det, og nu kigger vi på det igen,” siger han.

 

Når snakken om en løbskalender foregår, drejes samtalen naturligvis over på, at intet er sikkert. Aflysningen af PostNord Danmark Rundt er et godt symbol på dette.

 

”Om det er fem, otte eller ti løb, det ved jeg ikke. Det ved ingen. De hollandske og tyske myndigheder er skarpe, og vi skal også huske at tænke på rytternes sikkerhed. Det er jo ikke løb for enhver pris,” siger han.

 

Har en tro på 2021
Der skal ikke være nogen tvivl om, at mange virksomheder i Danmark sidder tungt i det som følge af coronakrisen, og det sætter naturligvis også sit præg på cykelsporten. Kromann roser sine samarbejdspartnere, som gør, hvad de kan.

 

”Vi kigger meget på 2021. Jeg synes, at vi har nogle fremragende samarbejdspartnere omkring os, som kigger velvilligt på det. Så er der nogen, der ikke har mulighed for at være med, da de er hårdt ramt af corona og skal kigge på omkostningerne. Det kan vi kun have respekt for,” siger han.

 

Han har fortsat en tro på, at Riwal-Readynez vender tilbage til næste år, og at mandskabet lykkes med at finde et fundamentet at stå på.

 

”Jeg synes, der er en god dialog. Jeg har en tro på, at vi kommer igen, og at vi lykkes. Vi har ikke alt på plads til 2021, men jeg har en god dialog rundt omkring,” siger han.

 

Samtidig med at fundamentet for den kommende sæson skal lægges, kigger han også fortsat på, hvad han kan gøre for sine ryttere i resten af 2020.

 

”Nu er det hele lige sket i denne uge, og rytterne har behov for at høre, hvad vi skal gøre. De er på lønkompensation til 8. juni, og så skal de vide, hvad vi gør i sidste halvår. Det snakker vi med deres repræsentanter om løbende, men de er frustrerede over,” siger han.

 

”De havde drømt om at komme i gang igen. Nogen tager det bedre end andre. Vi kan intet gøre, men de er ambitiøse og drømmer også,” siger han.

 

Omstændighederne er at klandre for aflysningen
Det er ligeledes svært for Kromann at se, hvordan aflysningen skulle være gjort anderledes. Ingen kan reelt vide, hvordan situationen er i Danmark i september, og når DCU ikke kan stille garantier, er det ikke utænkeligt, at pengekassen lukkes, selvom det ikke vides.

 

”Jeg tror, at de har gjort, hvad der er muligt. Hvis DCU ikke kan garantere, at det kan blive kørt, hvorfor skulle PostNord så kaste penge efter det. Jeg ved det naturligvis ikke. Jeg kunne godt ønske mig, at de havde afklaret det inden kalenderen, men ingen kan vide det,” siger han.

 

Det er svært at planlægge efter et fænomen, hvis afslutningen ikke kan fastlægges på formel og skrives ind i kalenderen.

 

”Jeg tror på, at alle gerne ville have haft det til at ske. Det er omstændighederne. Virussen og regeringen styrer det nu,” siger han.

 

En streg skal trækkes i sandet på et tidspunkt, og hvis man i september kan se, at man muligvis sagtens kunne have kørt et PostNord Danmark Rundt, er der også logistiske hensyn at tage.

 

”Kommer vi så hen til september, og det hele er ebbet ud, så kunne man godt sige: ’Hvorfor gjorde vi det ikke?’, men man kan heller ikke arrangere sådan et løb 14 dage før,” siger han.

 

”Det er mega ærgerligt, og det er øv, men det er også bare sådan, at det er. Vi må hjælpe hinanden videre i dansk cykelsport,” siger han.

 

 

INFO
DCU
Nyheder
Steffen Kromann
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

ASO har udtaget holdene til La Course

Trods coronaproblemer beroliger rumænsk arrangør om afvikling

Fabian Cancellara tilbage som træner

Bob Jungels eftertragtet hos flere hold

'Hellerup' optimistisk efter bornholmsk åbningsløb

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Kruijswijk: Jumbo-Visma-kaptajner skal være friske i tredje uge

Froome-skifte kræver ændringer på Israel Start-Up Nation

Dårligt internet sender Astana til tælling

Dumoulin afviser hollandsk mesterskab i Schweiz

Valgren tæt på etapesejr i virtuelt Tour de France

Tacey snupper anden Tour-sejr efter perfekt Drops-dag

UAE: Aru er vores Tour-kaptajn - ikke Pogacar

Video i artiklenOvett tager fjerde etape i det virtuelle Tour de France!

ISN-rigmand: At jagte Froome var opportunistisk

Hayman: Froomes skifte kan ændre dynamikken i Touren

Israel Start-Up forlænger med hjælperytter

Analyse: Den uundgåelige skilsmisse

Vingegaard får spansk Grand Tour-debut

Kuss forbereder sig på Tour-debut

LØRDAG

Tom Boonen roser Froomes skifte

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Officielt: Evenepoel skal køre sit første monument

Canadier snyder WorldTour-rytterne ved virtuelt Tour de France

Tysker vinder 3. etape af virtuelt Tour de France

Pogačar drømmer om podiet i Tour de France

INEOS-sportsdirektør: Froomes afgang uden betydning

Ben King: Mærkeligt ikke at have mødt Bjarne Riis endnu

Contador sætter ny vanvittig rekord i bjergene

FREDAG

Eksklusivt interviewAndreasen: Dejligt at vende tilbage til løb igen

Eksklusivt interviewGlad Gudnitz: Der var rigtig stærke drenge med i dag

Eksklusivt interviewHindsgaul efter styrt: Ambitionen var podiet

Eksklusivt interviewCharmig: Det er svært ikke at være tilfreds

Eksklusivt interviewHulgaard efter sejr: Har eksperimenteret med diætplan

Hulgaard render med sejren i 'Danmarks Vildeste Enkeltstart'

Prudhomme: Froome-skifte giver ekstra element til Touren

Nordmand vender tilbage til ColoQuick med øjeblikkelig virkning

Officielt: La Course flyttet til Nice

Eksklusivt interviewVerdens bedste Zwift-hold er dansk: Det er fantastisk

Tidligere Sky-sportsdirektør: Froome er en dræber

Medier: Klassikerprofil afviser Israel og forlænger

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

UAE-manager: Vi vil være verdens bedste hold

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' samler stærk startliste

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

TORSDAG

Medie: Van Aert kører Strade og Tour de France - misser VM

Tidligere verdensmester smadrer kvindernes Everesting-rekord

Stortalent skal debutere på Quick-Step: Forventer ikke noget af ham

Eksklusivt interviewRealistisk Eg har ambitionerne på plads

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Holdkammerat ser store fremskridt hos Dumoulin

Evenepoel vil forsvare EM-guld - dropper linjeløbet

Froome: Vi kan opnå store ting sammen

Brailsford: Vi kan ikke garantere Froome kaptajn-rollen

Officielt: Froome forlader INEOS - Skifter til Israel

Pogacar til Flandern - Kometens løbsprogram offentliggjort

ONSDAG

Martinez: Stor chance for Colombia vinder Touren igen

Verdens største gravel-løb aflyst

Vandenbergh vil køre et år mere

Video i artiklenJulien Bernard vinder hæsblæsende anden etape i virtuel Tour de France

Video i artiklenRyan Gibbons vandt første etape af den virtuelle udgave af Tour de France

Colombia har holdet klar til ungdommens Tour de France

DCU offentliggør nyt om PostNord Danmark Rundt

TIRSDAG

Tidligere Tour de France-toer fyret af UCI

Østrigsk veteran forlænger med Israel Start-Up Nation

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Milano-Torino vender tilbage til historiske rødder

Vingegaard skal fortsat udvikle sig

Deceuninck-rytter fanget i USA: Nægtet adgang til fly

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Eksklusivt interviewHonoré efter ny kontrakt: Kunne ikke se mig selv andetsteds

Medie: Carapaz kan vende tilbage til Europa

Leth brød regler for at lave berømt dokumentar

Cykelkomet kan genstarte sin sæson i Rumænien

Video i artiklenTre filmanbefalinger fra Radio Tour: Klatretyven? Eller Klatretøsen?

Formand taler imod en fredning af Aarhus Cyklebane

Jumbo-Visma sikrer sig ubegrænset sponsorkontrakt

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' kan følges live

SENESTE

Vanmarcke: Dødsfald sætter alt i perspektiv

Bjergløb får stjerneopgør på Mont Ventoux