Annonce

Ackermann vinder i Madrid – Roglic samlet vinder af Vueltaen
08. november 2020 17:05Foto: BORA-hansgrohe / BettiniPhoto
af Oliver Monø

Efter en 140 kilometer lang etape med mål i Madrid kunne Pascal Ackermann fejre en sejr i Vuelta a Espana’s sidste etape. Primoz Roglic kom i mål uden de store problemer og kan dermed kalde sig vinder af Vuelta a Espana.

Ackermann napper sejren på sidste etape af Vueltaen – Roglic vinder samlet

se mere cykling på

En lang paradedag med cirka 30 kilometer cykelløb endte i en spurt, hvor Pascal Ackermann slog alle de andre sprintere og er dermed vinder af Vuelta a Espana’s 18. og sidste etape. Efter Ackermann kom Sam Bennett og indtog anden pladsen, mens Max Kanter blev nummer tre på etapen.

 

I klassementet kom Primoz Roglic (Jumbo-Visma) i mål med feltet og har dermed vundet den 75. udgave af Vuelta a Espana. På anden pladsen kom Richard Carapaz (INEOS), mens Hugh Carthy (EF) rundede podiet af. 

 

Etapereferat:

 

Davide Formolo (UAE) var fraværende, da de øvrige 142 ryttere tog starten på en pæn tørvejrsdag i Madrid. Dette skyldes, at han skulle hjem til sit barns fødsel. Helt som ventet stod starten på paradekørsel. Remi Cavagna (Quick-Step) blev hyldet som løbets mest angrebsivrige, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) blevet fejret, champagne blevet drukket, og billeder blevet taget.

 

Netop som der blev taget hul på de sidste 100 km af årets cykelsæson kom live-billederne, derfor skulle der lige poseres lidt mere. Roglic i rødt, Richard Carapaz (INEOS) i grønt (som egentlig også er Roglic’s farve), Enric Mas (Movistar) i hvidt og Guillaume Martin (Cofidis) i prikker.

 

Jumbo satte lidt fart på feltet med Paul Martens og Robert Gesink. Coronaændringen førte til meget mere parade og meget mindre cykelløb, end der plejer at være, og etapen blev endda også forlænget af samme årsag.

Annonce

 

Danske Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) fik også lov til at sidde i fronten og trække feltet mod Madrid.

 

Med 35 kilometer tilbage af Vuelta a Espana begyndt positionskampen i feltet. Quick-Step kørte op på siden af Jumbo-Visma og begyndte at være med til at føre. Også Astana blandede sig i fronten.

 

Tim Wellens (Lotto-Soudal) og Willie Smit (Burgos-BH) satte gang I angrebene med jagtende Quick-Step og Astana i hælende.

 

Astana forsøgte at hente udbruddet inden den indlagte spurt for, at Aleksandr Vlasov kunne få bonussekunder og snige sig ind i Top-10. Men Wellens og Smit havde fart i cyklen, og Astana opgav.

 

Gonzalo Serrano (Caja Rural) udnyttede Astana’s fart og kørte op til de to i front. Astana selv angreb også med Dmitriy Gruzdev og kom op til de tre andre og dannede et firmandsudbrud. Alt dette skete med 20 kilometer til mål.

Annonce

 

De fire i front formåede at øge til 25 sekunder over seks kilometer, selvom Quick-Step, Bora-Hansgrohe og UAE sad i fronten.

 

Finalen

Derfra kom der fart i feltet med især Quick-Step som initiativtager. Med syv kilometer til mål blev udbruddet hentet, og alle sprintere gjorde klar til en spurt.

 

På sidste kilometer var positionskampen brav. Quick-Step havde brugt for mange kræfter i starten og kom lidt på bagkant til spurten, hvor Bora-Hansgrohe lå i fronten af feltet. 

 

Bora-hansgrohe sendte Ackermann afsted fra fronten, mens Quick-Step smed Bennett afsted i hælene på tyskeren. Bennett kæmpede for at komme forbi, men Ackermann var lige akkurat nogle centimeter længere fremme, da de passerede stregen.

 

Dermed vandt Ackermann 18. og sidste etape af Vuelta a Espana. 

Annonce

 

Roglic kunne trille i mål som sejrsherre af hele Vuelta a Espana.

INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Pascal Ackermann
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: PostNord Danmark Rundt-ruten præsenteres klokken 14

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce