EKSKLUSIVT

853 kilometer og 16.000 kilokalorier: Læs alt om danskers vanvittige indendørstur
06. juli 2020 17:00Foto: Jacob Kühl Hansen
af Christian Frese

Den 27.-28. juni kørte danske Otto Holmgaard Kristensen vanvittige 853 virtuelle kilometer på 24 timer i en god sags tjeneste. Danskeren fortæller her om de mange timer på hometraineren, som både gav en uofficiel verdensrekord og adskillige tusinder af kroner til KidsAid.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

se mere cykling på

Læs første del af vores interview med Otto Holmgaard Kristensen lige her.

Lørdag den 27. juni kl. 12.00 klikkede Otto Holmgaard Kristensen i pedalerne i Pulsure.dk´s E-cycling Lab.
 

Forud ventede 24 stillesiddende, men alt andet end inaktive timer. På hometraineren i Horsens skulle danskeren nemlig bruge det næste døgn på de ultraflade virtuelle veje i Zwift med det formål at samle penge ind til velgørenhedsfonden KidsAid.
 

Kristensen havde i første omgang bestemt sig for at jagte 24 timers verdensrekorden med draft, som lyder på 1008 kilometer, men da det projekt involverede flere tekniske og praktiske udfordringer, bestemte han sig i stedet for at benytte sig af in-game enkeltstartscyklen og dermed klare de virtuelle kilometer på egen hånd.
 

”Turen startede rigtig godt. I de første seks timer havde jeg en gennemsnitlig power på 200 watt, som er i den høje ende af et restitutionspas for mig, og de fleste vil nikke genkendende til, at man ikke skal tænke ret meget over sin indsats, når man bare er ude at rulle”, fortæller Kristensen til Feltet.dk.
 

Kombinationen af de 200 watt, Kristensens 184 centimeter og 79 kilo samt den flade virtuelle vej og enkeltstartscykel giver danskeren en gennemsnitsfart på omkring 36 kilometer i timen, men den gode start er ikke fuldstændig uden problemer.
 

”Jeg har formentligt været lidt dehydreret op til turen og i starten, eftersom min puls dels var lidt til den høje side sammenholdt med watt’ene, og dels fordi jeg kun fik tisset lidt over en halv liter efter små fire timers kørsel. Jeg gjorde derfor en ekstra indsats med at drikke masser af væske med elektrolytter i håbet om at bringe mig tilbage i normohydreret stadie”.
 

Det store væskeindtag hjælper på den forhøjede puls, og i projektets anden fjerdedel holder Kristensen sig fortsat til sin plan om at træde i omegnen af 200 watt, hvilket betyder, at han ved midnatstid runder 430 kilometer.
 

De mange timer i sadlen er dog begyndt at sætte sine spor hos danskeren, men selvom han grundet enkeltstartscyklen ikke er mulig at hjælpe virtuelt, så har den medicinstuderende rigeligt med assistance.
 

Studiekammeraterne Mathias, Jacob og Anna samt lillebroren Poul er nemlig ved Kristensens side i adskillige timer - rent fysisk vel at mærke.
 

”Mentalt kunne jeg mærke, at det var rigtig vigtigt at distrahere mig og lave noget andet end at sidde og kigge ind i skærmen og se ens avatar. Min lillebror og mine medicinervenner var utroligt støttende at have ved min side, og jeg kunne ikke have klaret det uden dem. Udover at passe mig op med væske og mad spillede vi også Whist og Bezzerwizzer og så Team Easy On”.

Aritklen fortsætter under billedet

Kristensens lillebror Poul og veninde Anna var en stor hjælp for Kristensen under de mange timer på hometraineren. Privatfoto.

Den lange nat og knæproblemer

Den praktiske hjælp og den mentale opbakning til trods begynder trætheden for alvor at melde sig hos Kristensen, efterhånden som mørket falder på i Horsens´ gader.
 

I nattetimerne daler danskerens power til 180 watt og farten til 34-35 kilometer i timen.
 

”Hvor det tidligere opleves let at træde 200 watt, og benene nærmest gjorde det automatisk, skulle jeg nu bevidst tænke over at holde belastningen oppe. ”Husk at træde” bliver jeg talrige gange nødt til at minde mig selv om”, fortæller Kristensen om perioden mellem midnat og klokken fem.
 

Heldigvis får han support fra en helt ny kant på det ellers skæve tidspunkt. Vennen Stinus Kaempe logger nemlig på Zwift fra Australien for at køre op og ned ad Kristensen i over fire af den danske nats timer.
 

”Selvom jeg ikke får læ af Stinus, hjalp han mig utroligt meget. Stinus og jeg holder en lille samtale gående på Messenger med talebeskeder, og omkring klokken tre om natten ringede Stinus til mig for lige at høre, hvordan jeg havde det, og hvorfor jeg var så dorsk at ville køre 24 timer på hometrainer. Netop på dette tidspunkt havde jeg en lille krise, hvorfor opkaldet kom som sendt fra himlen. Jeg er ham enormt taknemmelig”.
 

I de tidlige morgentimer passerer Kristensen 600 kilometer, men tæt på klokken seks, efter næsten 18 timers kørsel, rammes han af de hidtil mest alvorlige problemer.
 

”Jeg fik pludseligt ondt i venstre knæ. Jeg har tidligere haft et par knæskader, men aldrig på ydersiden af knæet. Det føltes som om, at nogen stikker en kniv ind i siden af knæet for hver omdrejning. Lige dér tænkte jeg: ”f*** der er langt igen”. Samtidig havde vi lovet at sætte livestream på igen klokken syv, og jeg havde ærlig talt ikke lyst til, at folk skulle se mig stå af cyklen og stoppe turen”, forklarer Kristensen og fortsætter:
 

”Omvendt tænker jeg, at der ligger så mange børn rundt omkring på landets hospitaler og kæmper en kamp for at overleve med deres sygdomme. De stopper nok heller ikke, bare fordi de får lidt ondt i knæet”.
 

”Jeg tænker på et meget stærkt minde, jeg har af min dreng, hvor han er en halv time gammel. Han kæmper for at trække vejret, og hans krop laver små gnækkende lyde under udåndingerne i forsøg på at holde hans lungeafsnit udspilede. Distraktionen og tanken om, at de børn ikke giver op, får mig til at fortsætte. Havde jeg ikke tænkt på dem, er det ret sandsynligt, at jeg var stoppet”.
 

Med inspirationen fra de kæmpende syge børn tramper Kristensen videre, og en lille time samt et par panodiler, en treo og tre koffeinshots senere er knæet i bedring.

Artiklen fortsætter under billedet

Vennerne Victor Tang Merit (nærmest) og Lars Albrechtsen kørte de sidste to timer søndag formiddag sammen med Kristensen. Privatfoto.

Hjælpen fra Valgren og jagten på 850 kilometer

Smerterne har dog kostet danskeren et par kilometer, og derfor var en ny form for motivation ganske belejligt søndag morgen.
 

”Klokken otte stempler en af mine gamle cykelvenner fra Thy Michael Valgren ind og ruller en lille tur sammen med mig. Michael har støttet mig utrolig meget omkring projektet, og jeg bliver sgu helt høj, da han kommer ind og joiner. Det til trods for, at han og NTT er på træningslejr i Livigno, hvor man normalt får kørt rigeligt på cykel”.
 

Valgren var blandt de ryttere, som donerede præmier til støttere af indsamlingen. Her stoppede NTT-rytterens hjælp til Kristensen imidlertid ikke.
 

”Jeg fik lov til at låne Valgrens gamle cykel. Det sjove er så, at det faktisk ikke var Valgrens. Jeg tror, at han har byttet sig til den. Det var egentlig Michael Rogers´ cykel fra dengang, at de kørte sammen på Tinkoff Saxo. Michael er bare storsindet og god, som dagen er lang”, fortæller Kristensen.
 

Den tidligere Amstel Gold Race-vinder er medvirkende til at kickstarte Kristensen, som igen får lagt over 200 watt ned i pedalerne på Specialized-cyklen. Danskeren får siden hen selskab af flere landsmænd på Zwift, og i Pulsure.dk´s E-Cycling Lab kommer yderligere et par studiekammerater forbi og kører med.
 

”Flere og flere danskere kommer ind og joiner mig henimod slutningen af løbet. Danish Bike Riders har afholdt deres ugentlige social ride, og mange af dem gik herefter over og cyklede en tur sammen med mig. Det var sindssyg stort lige pludselig at se en masse danske flag og vide, at de er kommet for at støtte dig. Det betød enormt meget for mig”.
 

Efterhånden som klokken nærmer sig 12 søndag middag, begynder Kristensen at øjne en milepæl. Danskeren sætter sig som mål at runde 850 kilometer, og de sidste 45 minutter bliver de hurtigste i projektet overhovedet med 271 watt og små 38 kilometer i timen.
 

”Jeg når de 850 kilometer med små fem minutter igen. Herfra føles alt som en bonus, men eftersom jeg - antageligt - har gang i en verdensrekord, kører jeg til det sidste. 853 kilometer ender jeg med at få sat i bogen. En godkendt dag på cyklen”, lyder det fra en glad Kristensen.
 

Danskeren sluttede med en gennemsnitspower på 198 watt (204 normalized) og en gennemsnitsfart på 35,67 kilometer i timen for de i alt 23 timer og 55 minutter, som han brugte på cyklen.
 

Ikke desto mindre mener hovedpersonen selv, at han kunne have kørt endnu længere.
 

”Som min gennemsnitlige power de sidste fire timer (226 watt) og 80 minutter (248 watt) viser, var der fortsat en del tilbage i min krop at skyde med. Alt står klarere i bagklogskabens lys, så havde jeg større erfaring med ultraudholdenhed, ville jeg have pacet turen anderledes med højere gennemsnitspower igennem hele turen”, fastslår Kristensen.

Pladsen til forbedring betyder dog ikke nødvendigvis, at thyboen har flere ultrarekorder i umiddelbar sigte.

"Vi får se. Her i nærmeste fremtid bliver det i hvert fald ikke. Projektet har ærligt talt krævet meget af mig og min familie. Jeg har en utrolig sej og overbærende kone, men nu er det tid til at prioritere familien igen. Jeg har været rigtig lidt mentalt til stede i ugerne op til eventet, og det har jeg det skidt med. Stor respekt til dem, der er event managers. Det erhverv skal jeg aldrig have som mit levebrød", slutter en smilende Kristensen.

Foruden ovenstående data kan det nævnes, at Kristensen forbrændte intet mindre end 16.299 kilokalorier, indtog omkring 8190 kilokalorier, 480 milligram koffein og 27 liter væske samt svedte omkring 18 liter undervejs.


Samtlige data fra Kristensens 24 timer på Zwift kan ses henholdsvis her og her, mens du kan se hele hans Strava-fil lige her.

Ønsker du at støtte danskerens indsamling til KidsAid, kan du donere på mobilepay-nummeret 700905.


Du kan se afslutningen på Kristensens 853 kilometer lige her.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Movistar skriver med García Cortina

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Van Avermaet og Schär skifter til AG2R

Fransk cykelstjerne skifter til Team Sunweb

Israel Start-Up Nation skriver med to nye ryttere

Reaktioner: 3. etape af Tour de l’ain

Evenepoel: Det bedste resultat er, at Fabio er i bedring

Fuglsang: Tilfreds med min præstation

Ballerini glad for første WorldTour gevinst

Eksklusivt interviewRasmus Byriel missede sidste etape på grund af sygdom

Eksklusivt interviewBrøchner efter sejr i Randers: En rigtig god dag

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Bernal tilfreds trods nyt Roglic-nederlag

Tredjeplads beroliger Quintana før Touren

Roglic vandt Tour-duellen: Kun det første løb i lang tid

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Transferlisten 2020-2021 – ProTour

Quick-Step-italiener vinder overraskende i Polen

Eksklusivt interviewNorske Hoelgaard næstbedst i Tjekkiet: Stolt af holdet

Howson efter sejr: En hård dag i sadlen

LIVE nu: Kan Mads P. gøre det igen i Polen?

Video i artiklenBallerini tog sidste etape i Polen Rundt - Evenepoel vinder samlet

Dobbeltsejr til Uno-X ved Randers Bike Week

Australier snyder Uno-X for sejr i Tjekkiet

Video i artiklenRoglic sætter Ineos på plads 20 dage før Touren

Video i artiklenRoglic satte pokerspilleren Bernal på plads med flot etapesejr

Bernal i l'Ain: Jeg er her for at træne

Roglic overrasket over Jumbo-dominans

Video i artiklenRemco Evenepool vinder på fantastisk vis 4. etape af Polen Rundt – Fuglsang nr. 2

Van Aert: Jeg kender ikke mine egne grænser

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

LØRDAG

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour de Pologne

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de l’Ain

Reaktioner - Polen Rundt

Reaktioner - Milano Sanremo

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Evenepoel atter ustyrlig – Fuglsang toer

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Video i artiklenVan Aert snyder Alaphilippe i Milano-San Remo

Belgier vinder igen i Tjekkiet Rundt foran World-Tour sprintere

Video i artiklenWout Van Aert vinder fantastisk spændende Milano – Sanremo

Video i artiklenRoglic sejrer foran Bernal i Frankrig

Video i artiklenSe videooptakt til Milano-Sanremo

Video i artiklenSuveræne Roglic vinder 2. etape af Tour de lain

Alaphilippe: Vores mål er vinde Milano-Sanremo igen

Video i artiklenBagioli tager første sejr for Quickstep på 1. etape af Tour de lain

Jumbo-Visma suspenderer Groenewegen indtil UCI-afgørelse

Nibali før Milano-Sanremo: Sejren kom som en uventet gave

Van Avermaet bekræfter: Jeg forlader CCC

VM-arrangør: Aflysning en mulighed - Mads P. vil beholde trøjen

FREDAG

Optakt: Milano-Sanremo

Vind lækre Garmin produkter

Video i artiklenReaktioner: 1. etape Tour de l'Ain

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Tour de Pologne

Optakt: 2. etape af Tour de l’Ain

Grædende Groenewegen har ikke sovet: Tænker kun på Fabio

Reaktioner: 3. etape Polen Rundt

Feltet.dk genstarter sæsonen med stort optaktsshow

Alexandre Geniez skifter til Total Direct Energi

Fuglsang tilfreds med fjerdeplads efter offensiv dag i Polen

ColoQuick vandt foran Uno-X og Uno-X vandt foran ColoQuick

Patrick Lefevere står fast han vil stadig føre sag mod Groenewegen

Jordi Meeus sprinter sig til sejren i Tjekkiet

Video i artiklenCarapaz viser klassen i Polen

Italiensk Quick-Step komet snupper første sejr foran favoritterne i Ain

Video i artiklenRichard Carapaz sprinter sig vej til sejr på 3. etape af Polen Rundt

Jakobsen ude af koma - alle knogler brækket i ansigtet

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de Pologne

Optakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Optakt: Tour de l’Ain

Skadet Lampaert håber at blive klar til efterårets klassikere

Gadeløb i Aalborg aflyst

Van der Poel melder sig klar til Milano-Sanremo

Juul Andreasen om Bregnhøj: Det er høj klasse

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Verdensmestre udgør par nummer syv i Ballerup

TORSDAG

Ackermann: Chapeau til Mads P

Bornholm-rytter slår Price-Pejtersen i Randers

CPA efterlyser formel undersøgelse efter mareridts-styrt i Polen

Video i artiklenEtapesejr og gul trøje til Mads P: Se highlights!