Prøv vores nye app
7'erne tilbage i front i Ballerup
03. februar 2019 18:32Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk
af Christian Frese og Nikolaj Corfitz Jensen

Efter en overgang at have været to omgange efter det førende par havde Michael Mørkøv og Oliver Wulff en stor søndag, da par nummer 7 for første gang siden 6-dagesløbets førstedag overtog den samlede føring. Hele fem par ligger dog på omgangshøjde med kun to dage tilbage i Ballerup. 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Par nummer 7 fører det københavnske 6-dagesløb efter søndagens fjerdedag. Det står klart, efter at rytterne var i aktion søndag. 7´erne har som det eneste par over 200 point, men hele fire hold ligger på omgangshøjde med 7´erne.

Blandt søndagens højdepunkter var en makkerløs men flyvende Matias Malmberg og en Jesper Mørkøv, der både besejrede storebror, Michael, i dernyet og senere var med til at sikre par nummer 14 sejren i jagten.

De seks spurtserier

Søndagens første disciplin for eliten var de seks spurter á seks omgange hver, og her var der fem point til vinderen af hver spurt, tre point til andenpladsen, mens tredje- og fjerdepladsen fik henholdsvis to og ét point.

 

Det skulle hurtigt vise sig, at topparrene var klar fra start, da pointene hovedsageligt blev fordelt mellem de førende par i den samlede stilling. Marc Hester lagde ud med at vinde første spurt for par nummer 9, mens Oliver Wulff tog en klar sejr foran Jesper Mørkøv seks omgange senere.

 

Matias Malmberg måtte som eneste mand køre disciplinen på egen hånd, da den unge danskers makker, Achim Burkart, var blevet syg. Det forhindrede dog ikke den 18-årige rytter i at vinde den tredje spurt efter en tæt afgørelse med Hester og Wulff.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Herefter valgte de fleste par at skifte rytter, men selv ikke friskere ben blandt modstanderne holdt Malmberg tilbage, da han sikrede par nummer 8 fem point yderligere i den fjerde spurt. Malmbergs anden spurtsejr blev efterfulgt af dagens tætteste afgørelse, da Yoeri Havik akkurat besejrede Michael Mørkøv i spurt nummer fem.

 

Malmberg var dog ikke færdig, og selvom Moreno de Pauw forsøgte sit bedste, formåede danskeren at gå forbi belgieren på langsiden og vinde seriens sidste spurt.

 

Malmberg sikrede med hele 17 point par nummer 8 flest point af alle par i spurtserien. 9´erne og 7´erne var næstbedst med ti, mens det førende par nummer 16 måtte nøjes syv point.

Annonce

 

Derny - gruppe B

Herefter var det blevet tid til det første derny, hvor de lavest placerede par skulle dyste om point.

 

Fra start var særligt par nummer 13 med Michel Kreder og par nummer 6 med Hans Pireus særligt aggressive, men det var først, da Sebastian Lander fra par nummer 4 angreb med otte omgange igen, at der for alvor kom udskilning.

 

Danskeren fik fronten med seks omgange tilbage og tog en klar føring. Konkurrenterne kom dog stille og roligt tættere på, da sidste omgang nærmede sig, men selvom Andreas Graf fra nummer tre kom helt op til Lander, var danskeren i stand til at afvise tyskeren og tage sejren.

 

Udskilning

Modsat spurtserien var topparrene ikke specielt oplagte til udskilningsløbet, hvor Michael og Jesper Mørkøv, Yoeri Havik, Moreno De Pauw og Marc Hester alle var blandt de første til at blive udskilt.

 

Matias Malmberg virkede omvendt frisk og var, præcis som i spurtserien, ivrig efter at få publikums opbakning. Ballerups nye yndling kvitterede da også med imponerende kørsel, da han tog begge de sidste to spurter fra spidsen - og vandt begge. Dermed tog danskeren endnu en disciplinsejr til publikums store jubel.

 

Derny -  gruppe A

I makkerens fravær var Malmberg igen på cyklen til det efterfølgende derny grand prix. Igen var han aktiv fra starten, da han som den første kørte op til Theo Reinhardt, der skabte et hul til konkurrenterne på de indledende omgange.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Malmberg kom endda forbi tyskeren, men det blev med tiden tydeligt, at han havde åbnet for tidligt. Med 18 omgange igen blev han passeret af Kenny De Ketele, som selv måtte afgive føringen til Andreas Stokbro få omgange efter.

 

Også han måtte dog se sig overhalet, fordi Michael Mørkøv havde, som sædvanligt, timet sit angreb til perfektion. Med få omgange igen tog han teten, og det plejer at betyde, at sejren er hjemme - men så dukkede en anden Mørkøv op. Lillebror Jesper trak på den sidste omgang op ved siden af Michael, og med en flot spurt tog han en sejr, der formentligt handler ligeså meget om håneret, som den gør om point.

 

Omgang på tid

Tidligere aftener har 13 sekunder været pejlemærket for de fleste par i omgang på tid, og igen i dag skulle der gå længe, inden et par var tæt på at ramme det. 13,180 lød Andreas Stokbros ganske kvalificerede forsøg på, men barrieren blev først brudt af lynhurtige Szymon Krawczyk med tiden 12,965.

 

Ikke engang Marc Hester eller Matias Malmberg, som blev kørt op i fart af Adrian Teklinski i Achim Burkarts fravær, kunne udfordre polakkens tid, og så var det op til par nummer 7 at slå ham af tronen - og det gjorde de. 12,859 lød Oliver Wulffs tid på, hvormed han kørte omgangen med næsten præcist 70 kilometer i timen.

Annonce

 

Sejren og de ti point var nok til at sende 7´erne over 200 point, som dermed gav parret en bonusomgang. Således var 7´erne på dette tidspunkt tilbage i front i den samlede stilling.

 

Gigant Spurt

Den sidste disciplin inden dagens afsluttende parløb var gigant spurt, hvor rytterne skulle køre ti omgange, inden pointene skulle fordeles i en spurt.

 

Her tilføjede Malmberg endnu et kapitel til en personlig yderst begivenhedsrig dag, da den 18-årige dansker ikke bare nøjes med at føre feltet rundt til publikums hyldest, men også gøre det iført en lyserød cowboyhat.

 

Da løbet så reelt blev skudt i gang med bare få omgange til spurten, var det par nummer 4, som tog føringen med Anders Oddli. Nordmanden fik kun en enkelt mand med på hjul, og denne rytter var selvfølgelig Malmberg.

 

Det blev en tæt duel mellem de to, men det var danskeren, der kom først over stregen til endnu en disciplinsejr.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Jagt over 60 minutter

Ved 17-tiden var så blevet tid til søndagens sidste disciplin i form af jagten over 60 minutter. Kenny de Ketele og Moreno de Pauw var efter at have mistet føringen til par nummer 7 opsatte på at genvinde føringen, og belgierne i par nummer 16 tog som det første par en omgang.

 

De andre toppar var dog ikke længe om at få udlignet belgiernes vundne omgang, og efter 20 minutter var alt stadig uændret i toppen. Det forsøgte 9´erne og 1´erne at ændre på, og sammen med par nummer 14 vandt de en omgang, hvilket bragte de to førstnævnte en omgang foran par nummer 7 og 16.

 

Igen gik der dog ikke mange minutter, før det henholdsvis danske og belgiske par fik skabt balance i regnskabet i jagten og dermed også i antallet af omgange blandt de fire bedste par samlet.

 

Herefter gik løbet i stå i en længere periode, indtil de Ketele angreb solo med 25 minutter igen. Ingen svarede igen på belgierens angreb, og i løbet af få minutter havde par nummer 16 således på ny bragt sig i front.

 

1´erne var de første til at reagere på dette, da de fem minutter senere angreb. 7´erne svarede ikke med det samme, men måtte jagte efterfulgt af 9´erne. Par nummer 1 og 7 fik begge kontakt til feltet, mens par nummer 9 måtte kæmpe noget hårdere, men til sidst også fik vundet en omgang.

Annonce

 

Med et kvarter resterende i jagten var det således igen status quo i toppen af stillingen. Efter at have været på bagkant i det meste af jagten forsøgte 1´erne som de næste et angreb. Hollænderne blev dog hentet, og i stedet kørte 16´erne og 7´erne kontra.

 

Det angreb blev dog også annulleret, netop som rytterne kørte ind på de sidste 30 omgange. Feltet gik her i stå i et kort øjeblik, og det var alt, hvad Theo Reinhardt skulle bruge. Tyskeren kørte væk, og par nummer 9 fik et godt hul.

 

De andre toppar satte dog tempoet op, og efter at have ligget foran feltet i et par omgange blev 9´erne hentet. Det åbnede muligheden for en jagtsejr til par nummer 14, der lå på omgangshøjde med de førende par. Jesper Mørkøv satte et kraftigt angreb ind, og danskeren slog hullet.

 

Den 30-årige dansker var flyvende, og med syv omgange tilbage kom han sammen med Christian Grasmann rundt, og parret lignede pludselig vinderen af jagten.

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

Herfra gik positionskampen mod den afsluttende spurt i gang. Yoeri Havik åbnede op med to omgange igen, men Michael Mørkøv var lige i hollænderens baghjul. Begge par skiftede kort før sidste omgang, og på denne viste Wim Stroetinga sig stærkest foran Wulff.

Annonce

 

1´ernes spurtsejr kunne dog ikke forhindre 14´erne i at vinde jagten, mens topparrene forblev på omgangshøjde med par nummer 7 i spidsen i den samlede stilling med 62 point ned til par nummer 16 på andenpladsen. Par nummer 14 passerede 100 point og er nu også på omgangshøjde med de førende.

 

Samlet stilling efter 6-dagesløbets 4. dag:

Position:

Par:

 

Nation:

Omgange:

Point:

1

7

Oliver Wulff & Michael Mørkøv

Dan/Dan

0

213

2

16

Kenny de Ketele & Moreno de Pauw

Bel/Bel

0

151

3

1

Yoeri Havik & Wim Stroetinga

Hol/Hol

0

149

4

9

Theo Reinhardt & Marc Hester

Tys/Dan

0

145

5

14

Christian Grasmann & Jesper Mørkøv

Tysk/Dan

0

124

6

15

Andreas Kron & Andreas Stokbro

Dan/Dan

-6

99

7

8

Sebastian Schmiedel & Matias Malmberg

Tys/Dan

-15

128

8

3

Daniel Staniszewski & Andreas Graf

Pol/Øst

-15

61

9

10

Bartosz Rudyk & Szymon Krawczyk

Pol/Pol

-19

62

10

2

Melvin van Zijl & Roy Pieters

Hol/Hol

-20

64

11

6

Hans Pirius & Moritz Augenstein

Tys/Tys

-24

32

12

4

Anders Oddli & Sebastian Lander

Nor/Dan

-26

56

13

13

Raymond Kreder & Michel Kreder

Hol/Hol

-29

39

14

11

Adrian Teklinski & Lucas Liss

Pol/Tys

-32

25

INFO
Ballerup 6-dagesløb
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

Annonce

Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce