410 hollandske kilometer venter rytterne i Vueltaen 2020
21. februar 2019 08:07 af Christian Frese Foto: Sirotti

I december blev det offentliggjort, at Vuelta a Espana i 2020 starter i Holland, når rytterne skal bruge de første tre dage af løbet i områderne omkring Breda og Utrecht. Nu er der kommet yderligere detaljer om ruterne for de tre etaper. 

Tilbage i december blev det officielt, at Vuelta a Espana i 2020 vil begynde i Holland med en indledende holdtidskørsel i Utrecht syd for Amsterdam. I samme forbindelse blev det desuden bekræftet, at også 2. og 3. etape vil finde sted udelukkende i Holland med mål i henholdsvis Utrecht og Breda. 

På daværende tidspunkt valgte man dog ikke at afsløre nærmere detaljer om etapernes længde eller terræn, men i går løftede Vuelta-arrangørerne i samarbejde med de hollandske værtsbyer så lidt af sløret for de tre etaper, som skal skyde den 75. udgave af det spanske etapeløb i gang.

Som set flere gange tidligere i løbet køres 1. etapes holdtidskørsel om aftenen, og i 2020 vil ruten være på 23,7 kilometer hovedsageligt gennem Utrechts gader og cykelstier. Efter en teknisk start venter flere lange strækninger i det flade terræn, hvor de store motorer kan gøre en afgørende forskel i kampen om etapesejren. 

2. etape vil tage sin begyndelse i byen ’s-Hertogenbosch, hvor Bjarne Riis på prologen i 1996 tog sine første skridt mod en senere Tour-sejr. På andendagen skal rytterne køre 183 kilometer, som bliver beskrevet som kuperede. Undervejs vil løbets første bjergpoint også blive uddelt.

Ifølge arrangørerne skal man dog stadig forvente en massespurt i Utrecht som afslutning på den første linjeløbsetape i løbet. 


Den sidste etape i Holland er også den længste med dets 194 kilometer. Ruten er udformet som en stor rundstrækning omkring Breda i den sydlige del af landet. Undervejs vil rytterne passere flere ikoniske steder for cykelsporten i Holland, blandt andet Hoogerheide, hvor den sidste afdeling af World Cuppen i cyklecross traditionelt afholdes.

Terrænet er som oftest set i Holland primært fladt på 3. etape, og derfor vil sprinterne formentlig igen afgøre etapen i mellem sig, inden rytterne så skal transporteres til Spanien for at fortsætte løbet. 

Med ruterne fastlagt kan organisationen bag den hollandske start på Vuelta a Espana begynde forberedelserne på at afholde den store begivenhed, og Vueltaens vej forbi landet er noget, som Bredas borgmester, Paul Depla, allerede glæder sig til.

"Vi vil gøre Vueltaen i 2020 til én stor fest for byerne og for regionerne. Ikke kun langs selve ruten, men også i optakten til Vueltaen vil byerne og provinserne blive farvet røde", forklarer Depla i forbindelse med offentliggørelsen af de tre etaper. 

Også Vueltaens CEO, Javier Guillén ser frem til løbets besøg i Holland.

"La Vuelta 2020 vil blive den 75. udgave af vores løb, så vi ønskede en speciel start. Med Holland som cykelnation og Utrecht som startlokation kan vi sætte et unikt præg på Vueltaen", fortæller Guillén.

Holdpræsentationen vil finde sted i koncertsalen, Vredenburg, i Utrechts centrum aftenen inden holdtidskørslen.

I alt 410 kilometer skal tilbagelægges i Holland på de tre etaper, som undervejs vil gå igennem 34 kommuner. Utrecht vil med værtsskabet af 1. etape blive den første by nogensinde til at være målby i alle tre Grand Tours. 

DEL
DELTAG I DEBATTEN