Store profiler kommer hjem til DM og dyster om titlerne
09. juni 2021 14:11Foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images / Nils Meilvang
af Tobias Thiim Mølgaard

Det bliver et historisk stærkt felt, der stiller til start ved dette års DM i Give. Den forsvarende mester i herrernes linjeløb Kasper Asgreen får sin sag for, hvis han skal sikre sig retten til forsat at køre i Dannebrogstrøjen.

Annonce

Torsdag den 17. juni starter DM i landevejscykling i Give og Danmarks hårdeste cykelterræn danner den spektakulære ramme, når landets bedste cykelryttere dyster om den eftertragtede dannebrogstrikot.
 
Man kan med rette sige, at dette års DM bliver noget ganske særligt, hvor især søndagens linjeløb for herre og dameeliten har stor bevågenhed.

Dels er Danmark på vej ud af pandemiens favntag, og dels og måske ikke mindst er området helt fantastisk til cykelløb. Det bliver således spændende at se, hvordan løbet vil udvikle sig, idet mange af de mest udfordrende stigninger ligger relativt tidligt, hvilket vil tvinge favoritterne til at være opmærksomme fra starten.

Landstræneren glæder sig over stærkt felt
Favoritter kan man i den grad tale om stiller til start. Intet mindre end 22 WorldTour herreryttere stiller til start i Give. Det prominente selskab tæller alle de store navne heriblandt Jakob Fuglsang, Mads Pedersen, Magnus Cort, Søren Kragh Andersen og Michael Valgren. I 2020 vandt Kasper Asgreen dannebrogstrikoten til linjeløbet i Middelfart og han vil nok gøre sit for at sikre sig endnu et år i den eftertragtede trøje.
 
Der bliver således virkelig noget at opleve, hvis man enten hepper med fra sofaen, hvor TV2 Sport sender søndagens linjeløb eller hvis man tager en tur i sommerlandet for at heppe rundt på ruten.
 

Foto: Jakob Fuglsang kører DM for første gang siden 2015

”Jeg glæder mig helt vildt over det fremragende felt af ryttere, der stiller til start i Give. Det er fantastisk at så mange af vores danske WorldTour-ryttere kommer hjem for at kæmpe om Dannebrogstrøjen mod den hjemlige danske elite," forklarer landstræner Anders Lund i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Det er en helt speciel tid for dansk cykelsport og prestigen ved at blive dansk mester er særlig stor i disse år. Jeg forventer et virkelig godt cykelløb på et meget højt sportsligt niveau.” 

Stærkt damefeltet til DM
På dame elite siden er Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard, Julie Leth og Amalie Dideriksen at finde i et tætpakket felt af elitekvinder, så også her bliver der kamp til stregen om at iklæde sig den rød/hvide trøje.

”Ved DM i Give får vi mulighed for at se et stærkt kvindefelt kæmpe om at vinde DM. Jeg er sikker på, at det bliver et hårdt løb, hvor både terræn og distance kommer til at sætte sit præg," forklarer landstræner Tayeb Braikia og tilføjer:

"Jeg ser frem til at se vores hjemlige ryttere tage kampen op mod vores udenlandske ryttere, hvor vi har flere i den absolutte verdenselite. Jeg glæder mig over, at rytterne kommer hjem og vil kæmpe for at kunne i føre sig DM-trøjen.”


 
I Vejle Kommune ser borgmester Jens Ejner Christensen frem til at DM i landevejscykling skydes i gang torsdag den 17. juni.

”I Vejle Kommune er vi stolte af, at de største cykelstjerner kommer hertil for at køre med om danmarksmesterskabet i Give. Vejle Kommune har Danmarks hårdeste cykelterræn - Kingdom of Cycling - og vi har en rigtig hård DM rute med mange højdemeter, så jeg tror, vi får et fantastisk spændende løb med alle de bedste ryttere.”
 
Fakta:

Vejle Kommune med Give som omdrejningspunkt for DM i landevejscykling danner rammerne fra 17. til 20. juni. Både enkeltstarten og linjeløbene har start og mål i Give.
 
Programmet:
Torsdag 17. juni: Enkeltstart 
Fredag 18. juni: Enkeltstart og samlet start (paracykling)
Lørdag 19. juni: Linjeløb (herrer U-19)
Søndag 20. juni: Linjeløb (kvinder U-19/Kvinder elite, herrer elite)

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE