EKSKLUSIVT

2/3 FUSION eSport Cycling Team: Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold
26. juni 2020 19:00Michael Madsen under live-event på Storms Pakhus. Foto: Fusion
af Christian Frese

FUSION eSport Cycling Team blev i oktober 2018 lanceret som Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold. Siden da har holdet Fusion ECT etableret sig som et af Danmarks absolut bedste e-cykelhold og tilmed fået selskab af to udviklingshold i det blomstrende projekt. Vi har snakket med flere af folkene bag FUSIONs store e-sportssatsning, og her får du anden del af vores miniserie om FUSION eSport Cycling Team.

Du kan læse første del af historien bag FUSION eSport Cycling Team lige her.

Der er langt mere end blot prestige, Zwiftpower-point og til tider penge på spil, når e-cykelryttere sætter sig på hometraineren til Zwifts største løb.

 

I en ny og blomstrende disciplin, men hvor datafusk endnu ikke er en umulighed, risikerer rytterne nemlig at sætte deres og holdets troværdighed på spil - for kan man nu stole på, om vinderen, bevidst eller ubevidst, har benyttet sig af teknologisk doping?

 

Derfor har FUSION ECT og dets to udviklingsmandskaber som Danmarks første kommercielle e-cykelhold sat stort fokus på, at rytterne offentliggør samtlige data og derved beviser, at de ikke får watt foræret på skærmen.

 

”Vi har arbejdet med et transparency manifest, som alle skulle overholde, og vi er pt. i gang med at finpudse vores regler frem imod næste Zwift-sæson i oktober”, siger driftschef i FUSION-projektet, Claus Nielsen og fortsætter:

 

”Grundlæggende kan man altid komme til mig og stille spørgsmål til vores rytteres performances - vi har rigtig meget data på alle vores ryttere og konkurrenter, dels med hensyn til at tracke vores konkurrenter i forhold til races, men ligeså meget for at vide hvem vi skal rekruttere i det danske Zwift-miljø”.

 

Nielsen fortæller, at A-rytterne i FUSION-projektet både skal overholde Zwifts officielle eRacing-regler og holdets interne regelsæt om gennemsigtighed.

 

Sidstnævnte betød blandt andet, at rytterne i den forgangne sæson skulle bestræbe sig på at foretage og offentligøre en såkaldt ”Dual Recording” (måling af rytterens wattdata med to separate enheder) af samtlige af deres løbsstarter, offentliggøre wattdata fra landevejen samt lave en vægtvideo mindst hver fjerde uge.

Nielsen bekræfter endvidere, at konstante Dual Recordings, wattdata fra landevejen og månedlige indvejninger alle bliver krav for FUSIONs A-ryttere i den kommende Zwift-sæson.
 

”I takt med at vi hele tiden er blevet klogere på eSport cykling, har vi løbende justeret vores interne regler. Vi ønsker at skabe transparens og gennemsigtighed og samtidig at have regler, som forhindrer bevidst eller ubevidst snyd”, forklarer han og uddyber:
 

”Med de nuværende helt åbne standarder indenfor hardware og software i de “kredsløb”, som Zwift benytter, er det umuligt at sikre sig 100% imod snyd. Med vores regler gør vi konstant det bedste, som man kan for at forhindre denne bevidste eller ubevidste snyd. Det har været vores DNA fra projektets første dag og vil være det for altid”.
 

Det er projektets ledergruppe med de tre sportsdirektører, Jeppe Tolbøll, Kristian Nøhr og Lars Christesen samt driftschefen Nielsen i spidsen, som står for udarbejdelsen og håndhævelsen af FUSIONs interne regler.
 

”Gældende for vores regler er, at vi hele tiden udvikler på dem efter en agil proces, hvor vi løbende tager det med, der virker, og fjerner det, der ikke virker. Vi følger udviklingen og kan se, at mange af vores tiltag nu er en del af Zwifts generelle eRacing ruleset. En del af vores mission er netop at være med til at udvikle eSport cykling som disciplin og gøre den mere moden indenfor konkurrencecyklingen”, udtaler Nielsen.
 

Det nyeste officielle tiltag i kampen mod de unfair virtuelle vilkår er den såkaldte ”Zada-test”, hvor rytteren live skal køre fire all out intervaller på henholdsvis ét minut, 20 minutter, fem minutter og 15 sekunder på en tur af i alt godt to timers varighed.
 

Gennemførelse af Zada-testen er blevet et krav for at stille op i Zwifts prestigefyldte invitationsløb, Pro-Ams, og ifølge Nielsen vil testen i snarlig fremtid inkluderes i det interne regelsæt for FUSION ECT-rytterne samt for de ryttere fra FUSION Development A, der ønsker at få chancen på projektets bedste hold.

Artiklen fortsætter under billedet

Fusion ECT har fået designet deres egen trøje in-game på Zwift. Foto: Fusion.
 

Zwift-sæsonen
På Zwift eksisterer der ikke en struktureret og kategori-inddelt løbskalender, som det kendes fra landevejen.
 

Derfor ynder rytterne på FUSIONs tre hold heller ikke at prioritere særlige serier fremfor andre, men udvælger i stedet mandskabernes målsætninger ud fra en demokratisk proces.
 

Pro-Am-løbene spillede dog i sagens natur en særlig rolle i FUSION ECT´s forgangne vintersæson. Det slår holdets sportsdirektør og rytter, Jeppe Tolbøll, fast.
 

”Vi blev nærmest hver måned inviteret til en ny serie af Zwift, hvor man skal have invitation for at kunne deltage. Men da Zwift nogle gange er lidt langsomme og inviterer med kort frist, så var det tit svært at planlægge for vores ryttere. Men de løb var de eneste, som vi prioriterede, mens resten af løbene blev kørt "for sjov", og når tiden var der”, forklarer Tolbøll.
 

FUSIONs Zwift-sæson foregår normalt fra oktober til marts, hvor holdenes ryttere typisk deltager i flere serier på samme tid og dermed kører adskillige løb om ugen fra eget hjem.
 

Forud for det enkelte løb udarbejder sportsdirektørerne og rytterne ofte en fælles taktik, og denne slås op på holdenes respektive Facebook-grupper. Umiddelbart før løbet gennemgår rytterne så strategien over app´en ”Discord”.
 

”Den endelige taktik besluttes af mig. Dog begynder vi gerne 1-2 dage før vores løb at tale taktik og debattere, hvilke muligheder der er. Er der f.eks. mulighed for at slippe væk på en given rute? Skal vi holde det hele samlet til mål? Skal vi sende folk afsted kort før mål for at presse andre til at brænde tændstikker af for at lukke?”, siger Tolbøll og tilføjer:

 

”Rytterne byder ind, men når vi nærmer os en "ide om, hvad vi gør", så melder jeg taktikken ud, og så er det den, vi prøver at følge”.

 

Men hvordan afgør FUSION så undervejs, om holdet skal køre for supersprinteren Simon Nielsen, den hurtige og holdbare Jeppe Falk, den tempostærke danske mester Aleksej Calmann, klatreren Dennis Lock eller en af de andre af mandskabets stærke danskere?

 

Svaret er, at FUSIONs mandskaber, præcis som mange andre e-cykelhold, også benytter sig af Discord under selve løbet til at kommunikere ryttere og sportsdirektør imellem.

 

”Vi prøver at have lidt med korte kommandoer i de løb, hvor der ikke er kræfter til længere kommandoer. Ellers aftaler vi inden, at efter given bakke, eller split i feltet, at folk lige melder ind, hvis de ikke er med i feltet mere, eller hvilken gruppe de befinder sig i, hvis det hele er splittet”, udtaler Tolbøll.

 

”I andre løb, hvor vi har mere overskud, kan vi godt impulsivt planlægge eventuelle angreb, hvor en rytter tager teten og f.eks. tæller ned til, hvornår vi angriber, eller meddeler hvor vi angriber”.
 

Det er dog ikke altid, at eksistensen af Discord har den store betydning. Sommetider bliver der nemlig mere pustet end snakket over FUSIONs interne linjer.
 

”Der er ingen tvivl om, at I de store invitationsløb er der ikke meget snak, da niveauet er så højt, at mange egentlig blot er glade for at sidde med i feltet”, fortæller Tolbøll.

 

Ved den netop overståede Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk blev FUSION Development A´s Gustav Heby Pedersen bedste mand fra FUSION-projektet på den samlede fjerdeplads, og Claus Nielsen afslører, at teenageren til oktober vil blive rykket op på FUSION ECT.

 

Derudover dominerede FUSION Development B cuppens B-klasse med en sejr i holdkonkurrencen foran Køge SportsTerapi. Holdet fik fire mand i top ti med Kristian Nissen som samlet vinder.

I næste uge får du tredje og sidste del af vores miniserie om FUSION eSport Cycling Team, hvor Claus Nielsen og marketingchef i FUSION, Troels Vest Jensen, vil snakke om forhåbningerne for fremtiden i dansk og international e-cykling.

Se Simon Nielsen vinde 7. afdeling af Feltet.dk Race Series:

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vanmarcke: Dødsfald sætter alt i perspektiv

Bjergløb får stjerneopgør på Mont Ventoux

Forhandlinger på plads: EM i 2020 sendes til Plouay

World Cup i Lenzerheide endegyldigt aflyst

'Hellerup': Vi er stolte over Price-Pejtersen

Eksklusivt interview853 kilometer og 16.000 kilokalorier: Læs alt om danskers vanvittige indendørstur

Flere kontraktudløb bekymrer ikke Michaelsen

To år mere på FDJ til Cecilie Uttrup

Mikkel Honoré forlænger med Deceuninck-QuickStep

Velkørende Campenaerts gjorde ondt på rivalerne

Gibbons vil forbedre Tour-chancer på Zwift: Holdet holder øje

Sénéchal efter comeback-sejr: Alle var ivrige

Eksklusivt interviewSjette dansker på plads hos Uno-X

Franskmand slog Campenaerts og vandt kermesse-løb

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Træner forklarer Sunweb-stjernes Tour-fravær: Det er op til holdet

Eksklusivt interviewNiklas Eg klør på for at sikre Tour-debut - Tror på Porte

Franskmand vandt hårfin afgørelse da Niklas Eg viste sig frem

Uttrup Ludwig får topplacering ved virtuelt Tour de France

Bernal afviser splid med Froome

Bardet og Latour er begge kaptajner i Tour de France

Rygte: Yates-brødrene på vej til Trek og INEOS

Belgisk rytter død under lokalt løb

Eksklusivt interviewDCUs cross-udvalg lancerer Danish Cross Academy

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

LØRDAG

Eksklusivt interviewDansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

I søgen efter bjerge: Hollandsk mesterskab kan blive flyttet til Schweiz

Riis-rytter sejrer i virtuelt Tour de France

Video i artiklenWild udsætter karrierestop

Britisk teenager vinder første virtuelle Tour de France-etape

To ugers pause til Quintana efter påkørsel

Sunweb-sportsdirektør: Dumoulins ambitioner var årsagen til hans skifte

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

FREDAG

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Tour de Pologne har ruten klar

DM i omnium udskudt

Eksklusivt interviewMuff fik afbrudt sit rekordforsøg: Det er super bittert

Boasson Hagen vil køre Touren: Håber på etapesejre

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Kendt stigning kan vende tilbage i Giroen

DM i enkeltstart køres i Slagelse – Afholdes 3. oktober

WorldTour-debutant byder Bardet velkommen til Sunweb

Tidligere CSC-rytter: Ikke imponeret af van der Poels Strava-tur

Mørkøv genstarter sæsonen i Spanien

GOOD VIBES ONLY – Forår 2020 – ”Hvor ska’ vi hen, du?”

Optakt: DM i omnium

Uttrup før virtuel Tour: Godt for kvindecykling

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

TORSDAG

Israel Start-Up forlænger med belgisk klassikerrytter

Eksklusivt interview3/3 FUSION eSport Cycling Team: Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold

Manuela Fundacion på aktiv jagt efter nyt hold

Video i artiklenFlere seniorer cykler - og cykelhjelmen bliver mere populær

Multitalentet Sagan hopper i det italienske køkken

Video i artiklenTest: Carbon hjulsæt fra DKBIKE

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Arkéa-Samsic forlænger med tidligere britisk mester

Radio Tour: Forfatter er dybt fascineret af fart

Vraget Matthews troede han skulle køre Touren

Asbjørn Kragh kan øjne Grand Tour-debut

Eksklusivt interviewEndnu et dansk stortalent skifter til Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

ONSDAG

Bahrain-manager skifter til WorldTour-konkurrent

Video i artiklen’Gode cykelhistorier, flotte etaper, fascinerende ryttere’ – Bastian fortæller om sin kommende bog

Oversigt: Disse ryttere er udtaget til Tour de France

INEOS-stjerne kæmper for at rejse til Europa

Armbånd skal sikre afstand blandt publikum i Giroen

Hovedstaden afviser nye datoer for dansk Tour-start

Danskerduo udtaget til virtuelt Tour de France

Sunweb-dansker får Giro-debut

Søren Kragh skal køre Tour de France

Corona aflyste hollandske mesterskaber - nu køres de alligevel

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Tour-jagende Pinot dropper Lombardiet: Kan ikke være to steder på én gang

De Gendt: Vil være på 95 % i tre måneder

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

Van der Poel og Norman får wildcard til italienske monumenter

Virtu Business Club skifter navn

TIRSDAG

Valverde overvejer at forlænge karrieren yderligere

Pinot og arvtager kører Tour-Vuelta double

Produktnyt: Rapha lancerer solbrille-kollektion

Seks World Tour- og et danskerhold til start i Slovakiet