Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

2/3 FUSION eSport Cycling Team: Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold
26. juni 2020 19:00Michael Madsen under live-event på Storms Pakhus. Foto: Fusion
af Christian Frese

FUSION eSport Cycling Team blev i oktober 2018 lanceret som Danmarks første kommercielle eSports-cykelhold. Siden da har holdet Fusion ECT etableret sig som et af Danmarks absolut bedste e-cykelhold og tilmed fået selskab af to udviklingshold i det blomstrende projekt. Vi har snakket med flere af folkene bag FUSIONs store e-sportssatsning, og her får du anden del af vores miniserie om FUSION eSport Cycling Team.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du kan læse første del af historien bag FUSION eSport Cycling Team lige her.

Der er langt mere end blot prestige, Zwiftpower-point og til tider penge på spil, når e-cykelryttere sætter sig på hometraineren til Zwifts største løb.

 

I en ny og blomstrende disciplin, men hvor datafusk endnu ikke er en umulighed, risikerer rytterne nemlig at sætte deres og holdets troværdighed på spil - for kan man nu stole på, om vinderen, bevidst eller ubevidst, har benyttet sig af teknologisk doping?

 

Derfor har FUSION ECT og dets to udviklingsmandskaber som Danmarks første kommercielle e-cykelhold sat stort fokus på, at rytterne offentliggør samtlige data og derved beviser, at de ikke får watt foræret på skærmen.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

”Vi har arbejdet med et transparency manifest, som alle skulle overholde, og vi er pt. i gang med at finpudse vores regler frem imod næste Zwift-sæson i oktober”, siger driftschef i FUSION-projektet, Claus Nielsen og fortsætter:

 

”Grundlæggende kan man altid komme til mig og stille spørgsmål til vores rytteres performances - vi har rigtig meget data på alle vores ryttere og konkurrenter, dels med hensyn til at tracke vores konkurrenter i forhold til races, men ligeså meget for at vide hvem vi skal rekruttere i det danske Zwift-miljø”.

 

Nielsen fortæller, at A-rytterne i FUSION-projektet både skal overholde Zwifts officielle eRacing-regler og holdets interne regelsæt om gennemsigtighed.

Annonce

 

Sidstnævnte betød blandt andet, at rytterne i den forgangne sæson skulle bestræbe sig på at foretage og offentligøre en såkaldt ”Dual Recording” (måling af rytterens wattdata med to separate enheder) af samtlige af deres løbsstarter, offentliggøre wattdata fra landevejen samt lave en vægtvideo mindst hver fjerde uge.

Nielsen bekræfter endvidere, at konstante Dual Recordings, wattdata fra landevejen og månedlige indvejninger alle bliver krav for FUSIONs A-ryttere i den kommende Zwift-sæson.
 

”I takt med at vi hele tiden er blevet klogere på eSport cykling, har vi løbende justeret vores interne regler. Vi ønsker at skabe transparens og gennemsigtighed og samtidig at have regler, som forhindrer bevidst eller ubevidst snyd”, forklarer han og uddyber:
 

”Med de nuværende helt åbne standarder indenfor hardware og software i de “kredsløb”, som Zwift benytter, er det umuligt at sikre sig 100% imod snyd. Med vores regler gør vi konstant det bedste, som man kan for at forhindre denne bevidste eller ubevidste snyd. Det har været vores DNA fra projektets første dag og vil være det for altid”.
 

Det er projektets ledergruppe med de tre sportsdirektører, Jeppe Tolbøll, Kristian Nøhr og Lars Christesen samt driftschefen Nielsen i spidsen, som står for udarbejdelsen og håndhævelsen af FUSIONs interne regler.
 

”Gældende for vores regler er, at vi hele tiden udvikler på dem efter en agil proces, hvor vi løbende tager det med, der virker, og fjerner det, der ikke virker. Vi følger udviklingen og kan se, at mange af vores tiltag nu er en del af Zwifts generelle eRacing ruleset. En del af vores mission er netop at være med til at udvikle eSport cykling som disciplin og gøre den mere moden indenfor konkurrencecyklingen”, udtaler Nielsen.
 

Det nyeste officielle tiltag i kampen mod de unfair virtuelle vilkår er den såkaldte ”Zada-test”, hvor rytteren live skal køre fire all out intervaller på henholdsvis ét minut, 20 minutter, fem minutter og 15 sekunder på en tur af i alt godt to timers varighed.
 

Gennemførelse af Zada-testen er blevet et krav for at stille op i Zwifts prestigefyldte invitationsløb, Pro-Ams, og ifølge Nielsen vil testen i snarlig fremtid inkluderes i det interne regelsæt for FUSION ECT-rytterne samt for de ryttere fra FUSION Development A, der ønsker at få chancen på projektets bedste hold.

Artiklen fortsætter under billedet

Fusion ECT har fået designet deres egen trøje in-game på Zwift. Foto: Fusion.
 

Zwift-sæsonen
På Zwift eksisterer der ikke en struktureret og kategori-inddelt løbskalender, som det kendes fra landevejen.
 

Derfor ynder rytterne på FUSIONs tre hold heller ikke at prioritere særlige serier fremfor andre, men udvælger i stedet mandskabernes målsætninger ud fra en demokratisk proces.
 

Pro-Am-løbene spillede dog i sagens natur en særlig rolle i FUSION ECT´s forgangne vintersæson. Det slår holdets sportsdirektør og rytter, Jeppe Tolbøll, fast.
 

”Vi blev nærmest hver måned inviteret til en ny serie af Zwift, hvor man skal have invitation for at kunne deltage. Men da Zwift nogle gange er lidt langsomme og inviterer med kort frist, så var det tit svært at planlægge for vores ryttere. Men de løb var de eneste, som vi prioriterede, mens resten af løbene blev kørt "for sjov", og når tiden var der”, forklarer Tolbøll.
 

FUSIONs Zwift-sæson foregår normalt fra oktober til marts, hvor holdenes ryttere typisk deltager i flere serier på samme tid og dermed kører adskillige løb om ugen fra eget hjem.
 

Forud for det enkelte løb udarbejder sportsdirektørerne og rytterne ofte en fælles taktik, og denne slås op på holdenes respektive Facebook-grupper. Umiddelbart før løbet gennemgår rytterne så strategien over app´en ”Discord”.
 

”Den endelige taktik besluttes af mig. Dog begynder vi gerne 1-2 dage før vores løb at tale taktik og debattere, hvilke muligheder der er. Er der f.eks. mulighed for at slippe væk på en given rute? Skal vi holde det hele samlet til mål? Skal vi sende folk afsted kort før mål for at presse andre til at brænde tændstikker af for at lukke?”, siger Tolbøll og tilføjer:

 

”Rytterne byder ind, men når vi nærmer os en "ide om, hvad vi gør", så melder jeg taktikken ud, og så er det den, vi prøver at følge”.

 

Men hvordan afgør FUSION så undervejs, om holdet skal køre for supersprinteren Simon Nielsen, den hurtige og holdbare Jeppe Falk, den tempostærke danske mester Aleksej Calmann, klatreren Dennis Lock eller en af de andre af mandskabets stærke danskere?

 

Svaret er, at FUSIONs mandskaber, præcis som mange andre e-cykelhold, også benytter sig af Discord under selve løbet til at kommunikere ryttere og sportsdirektør imellem.

 

”Vi prøver at have lidt med korte kommandoer i de løb, hvor der ikke er kræfter til længere kommandoer. Ellers aftaler vi inden, at efter given bakke, eller split i feltet, at folk lige melder ind, hvis de ikke er med i feltet mere, eller hvilken gruppe de befinder sig i, hvis det hele er splittet”, udtaler Tolbøll.

 

”I andre løb, hvor vi har mere overskud, kan vi godt impulsivt planlægge eventuelle angreb, hvor en rytter tager teten og f.eks. tæller ned til, hvornår vi angriber, eller meddeler hvor vi angriber”.
 

Det er dog ikke altid, at eksistensen af Discord har den store betydning. Sommetider bliver der nemlig mere pustet end snakket over FUSIONs interne linjer.
 

”Der er ingen tvivl om, at I de store invitationsløb er der ikke meget snak, da niveauet er så højt, at mange egentlig blot er glade for at sidde med i feltet”, fortæller Tolbøll.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Ved den netop overståede Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk blev FUSION Development A´s Gustav Heby Pedersen bedste mand fra FUSION-projektet på den samlede fjerdeplads, og Claus Nielsen afslører, at teenageren til oktober vil blive rykket op på FUSION ECT.

 

Derudover dominerede FUSION Development B cuppens B-klasse med en sejr i holdkonkurrencen foran Køge SportsTerapi. Holdet fik fire mand i top ti med Kristian Nissen som samlet vinder.

I næste uge får du tredje og sidste del af vores miniserie om FUSION eSport Cycling Team, hvor Claus Nielsen og marketingchef i FUSION, Troels Vest Jensen, vil snakke om forhåbningerne for fremtiden i dansk og international e-cykling.

Se Simon Nielsen vinde 7. afdeling af Feltet.dk Race Series:

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Følg Lunds trøjeforsvar og det schweiziske bjergslag
Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

Annonce

Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025

Annonce

Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle

Annonce

Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Annonce

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl

Annonce

Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
VIS FLERE

Annonce