Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

18-årig dansker rykker et niveau op trods ”turbulent år”
12. november 2022 16:04Foto: Team Sparekassen Danmark Aalborg
af Hans Emil Højgod

Magnus Lorents er i dag blevet offentliggjort som ColoQuicks nyeste tilgang, selvom 2022 ikke altid har været på den kun 18-årige danskers side. Den unge silkeborgenser måtte derfor selv tage kontakt til sin kommende arbejdsgiver for at få kontrakten i stand.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

”Det har været et lidt turbulent år.”

 

Sådan beskriver Magnus Lorents sit første år som seniorrytter. Et år, der startede godt med en 7. plads, men siden da aldrig helt levede op til den flotte begyndelse.

 

Et styrt og derefter jagten på topniveauet fra det første løb var blandt årsagerne til, at 2022 aldrig blev bedre rent resultatmæssigt end årets første start.

 

Læs også
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt

 

”Jeg starter rigtig godt ud ved Rødekro, og jeg laver et rigtig godt resultat der. Så styrtede jeg i det andet løb og døjede lidt efterfølgende med det. ”

 

”Jeg tror bare, det satte sig sådan lidt i hovedet. Jeg prøvede hele tiden at ramme det niveau igen,” forklarer den 18-årige dansker om sit første seniorår.

 

Kontrakten kom alligevel

Trods den turbulente sæson får Lorents nu muligheden på et af Danmarks bedste cykelhold. ColoQuick har skrevet under med rytteren fra Silkeborg og fra næste sæson rykker danskeren derfor fra DCU-holdet Team Sparekassen Danmark Aalborg op til ColoQuicks kontinentalniveau.

Annonce

 

Den primære årsag til, at Lorents har valgt at takke ja til det Skive-baserede mandskabs kontrakttilbud, er det sort- og hvidstribede holds dygtighed til at udvikle deres ryttere i den rigtige retning.

 

”Det er det fordi, I min optik er ColoQuick et af de bedste hold i Danmark. Både niveaumæssigt og udviklingsmæssigt. De har virkelig haft nogen ryttere, som man har set slå igennem på den helt store scene.”

 

”Jeg er meget overbevist om, at det er det rigtige sted for mig for at udvikle mig endnu mere, end jeg har gjort indtil videre,” slår Lorents fast.

 

Hvis ikke tilbuddet fra ColoQuick var landet i danskerens postkasse, havde Lorents i 2023 med al sandsynlighed fortsat på sit nuværende hold.

 

”Jeg har haft muligheden for at blive hos mit gamle hold, Sparekassen Aalborg. Når Colo(Quick) de ligesom viste interesse, så var der ikke så meget tvivl der fra min side,” fortæller danskeren, der dog heller ikke er bange for at rose det hold, som han nu skifter væk fra.

 

”Egentlig synes jeg, at jeg er blevet godt klædt på i forhold til at kunne tage skridtet op, i og med der har været nogen lidt ældre ryttere, der har kørt på kontinentalniveau før, som man kunne spejle sig i.”

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Lorents’ nye mandskab har i skrivende stund offentliggjort ti af deres ryttere til den kommende sæson, og som sædvanligt er en god portion af dem stadig teenagere som Lorents selv.

 

Frederik Bjørn, Tobias Svarre, Anders Vos Sørensen og Henrik Breiner Pedersen er blandt ColoQuick-rytterne i næste sæson, som er på alder med den nye signing. Ryttere som Lorents derfor kender fra ungdomsårene, hvilket han bestemt ikke ser som nogen ulempe

 

”Jeg kender et par stykker fra juniortiden og fra interne venskaber. Selvfølgelig kender jeg nogen af dem. Det er selvfølgelig altid fedt at kende nogen på forhånd på et cykelhold.”

 

Kontakten mellem ColoQuick og deres nyeste rytter er ikke mange måneder gammel. Første gang de to parter snakkede sammen var i september måned i år, hvor Lorents faktisk selv tog kontakt til sit kommende hold.

Annonce

 

En handling der skulle vise sig at give pote.

 

”Jeg opsøgte det lidt selv, så vi kom i kontakt igennem der. Så kender jeg en masse også internt på holdet. Det er jo nok også en god overgang dertil, når jeg kender en del af ledelsen.”

 

Læs også: Bjergtalent rykker til ColoQuick med Vingegaard og Skjelmose i tankerne

 

Artiklen fortsætter under billedet

Magnus Lorents (tv.) i aktion mod sit kommende hold, ColoQuick. Foto: Team Sparekassen Danmark Aalborg

 

Uheld og lærdom

Som bekendt har årets sæson ikke just været en dans på roser for den 18-årige silkeborgenser. Udover syvendepladsen i Meldgaardløbet ved Rødekro er et par top 20-placeringer det flotteste, som Lorents’ 2022-palmares kan fremvise.

Annonce

 

Læs også
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

 

Flere gange har det dog ikke været evnerne, der har manglet, men i stedet uheld, som har været skyld i manglende resultater.

 

”Så har jeg kørt et par UCI-løb, hvor jeg har siddet i finalen. Blandt andet i GP Herning, men jeg blev ramt af en sen punktering på en af de sidste grusveje, som alle andre også bliver udsat for i det løb, men det, synes jeg, var lidt uheldigt. Også i Gylne Gutuer skete lidt det samme,” fortæller Lorents, der dog er glad for, hvad han har lært i sin første seniorsæson.

 

”Ellers har det virkelig været et år, hvor jeg har lært en masse fra mine holdkammerater og ligesom fundet ud af, hvad A-klassen egentlig er, og hvordan det egentlig er at køre cykelløb (seniorløb, red.) kontra at køre juniorløb, for der er sgu en stor forskel. Jeg synes året har været fedt.”

 

Hvordan er seniorløbene anderledes fra juniorløbene?

 

”(Det er, red.) Nogle længere ryk end i juniorløbene, hvor det bare er 30 sekunder og 30 sekunder hele tiden. Det passer nok egentlig også mig som ryttertype noget bedre med de lidt hårdere og seje træk end de der små accelerationer hele tiden. Det er ikke lige det, jeg er bedst til.”

Annonce

 

Læs også: Ny ColoQuick-rytter: Min bedste sæson nogensinde

 

Glad for belgierræs

Lorents er ikke prototypen på en klassisk dansk cykelrytter. Trods, at han ikke er til den lave side, beskriver han sig selv som ”ikke særligt stor og lidt spinkel”.

 

Derfor glædes danskeren altid ved udsigten til lidt knolde på ruteprofilerne, så han kan drage nytte af sin spinkle statur.

 

”Jeg kan rigtig godt lide, når cykelløbene de bliver lange og hårde, og det ligesom er udholdenheden, der spiller ind til sidst. Det synes jeg er de fedeste løb og de løb, jeg gør det bedst i.”

 

Læs også
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb

 

”Der må gerne være nogen højdemeter på. Der må gerne komme nogen små stejle stigninger eller tre-fire kilometer stigninger, og så må der også gerne være noget sidevind og lidt belgierræs over det. Det, synes jeg, er sjovt og fedt at køre løb i.”

Annonce

 

Glæden ved at køre opad er dog ikke uendelig. De helt lange stigninger bliver for stor en mundfuld for Lorents, der derfor må se de endnu mere spinkle cykelryttere end sig selv give ham baghjul i bjergene.

 

”Stigningerne må sgu ikke blive for lange, for så kan jeg ikke følge med til sidst med de små drenge der. Det er nok de der Ardennerløb, lidt Amstel Gold Race (der passer mig bedst, red.).”

 

Drømmer om en professionel tilværelse

Nu venter det næste step så for Lorents i den kommende sæson, men til at starte med vil den 18-årige rytter holde fokus et andet sted end hos sig selv.

 

Målsætningen er nemlig først og fremmest at hjælpe til, hvor det er nødvendigt og derfra tage det, som det kommer.

 

”I første omgang er fokus egentlig bare på at hjælpe og styrke holdet så vidt som jeg kan og derigennem forhåbentlig få løst det potentiale, som jeg selv besidder.”

Annonce

 

”Ellers så er målet jo at ligesom bidrage til holdet med en masse sejre fra holdets side, og så er det også et primært mål for mig - nu ved jeg holdet har en masse U23-cykelløb - så det er også at styrke U23-holdet på det punkt.”

 

Skridtet op ad niveaustigen fra DCU- til kontihold giver plads til og mulighed for at drømme stort.

 

Når snakken falder på det emne, er Lorents ikke sen til at indrømme, at han ligesom de fleste andre cykelryttere i verdenen håber på en dag at kunne gøre det til en levevej at kæmpe sig rundt på alverdens landeveje på det tohjulede transportmiddel.

 

”Ligesom alle andre 18-årige drenge, der cykler, der er drømmen selvfølgelig at blive professionel. Egentlig lige nu er jeg bare megastolt og ydmyg over at komme på ColoQuick og ligesom tage det derfra og tage en sæson ad gangen.”

 

”Men selvfølgelig er drømmen at blive professionel. Det tror jeg, alle cykelryttere inderst inde har en drøm om,” lyder det fra ColoQuicks nyeste tilgang.

Annonce

 

Læs også: Komet følger i Vingegaards fodspor: De er gode til at udvikle folk

INFO
Magnus Lorents Nielsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Følg en spændende tirsdag med løb i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr

Annonce

Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang: Dét kan få mig til at stoppe karrieren
Landevej
Danskerduo skal op imod Cavendish og andre stjerner
Landevej
Dumoulin har klar holdning til Van der Poel vs. Pogacar
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
To danskere slutter langt fremme i Holland
Landevej
Cavendish tilbage efter sygdom, men uden Mørkøv
Gravel
Valverde vinder igen
Landevej
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold
Landevej
Jakobsen må sætte større lid til dansker - vigtig hjælper misser Giroen
Landevej
Kron mindes uheldig episode før Liège: Før eller siden må heldet vende
Landevej
Norsgaard på vej til storhold?
VIS FLERE

Annonce