EKSKLUSIVT INTERVIEW

18-årig dansker rykker et niveau op trods ”turbulent år”
12. november 2022 16:04Foto: Team Sparekassen Danmark Aalborg
af Hans Emil Højgod

Magnus Lorents er i dag blevet offentliggjort som ColoQuicks nyeste tilgang, selvom 2022 ikke altid har været på den kun 18-årige danskers side. Den unge silkeborgenser måtte derfor selv tage kontakt til sin kommende arbejdsgiver for at få kontrakten i stand.

Annonce

”Det har været et lidt turbulent år.”

 

Sådan beskriver Magnus Lorents sit første år som seniorrytter. Et år, der startede godt med en 7. plads, men siden da aldrig helt levede op til den flotte begyndelse.

 

Et styrt og derefter jagten på topniveauet fra det første løb var blandt årsagerne til, at 2022 aldrig blev bedre rent resultatmæssigt end årets første start.

Rasmus Lund trives i sin nye rolle på banelandsholdet: Jeg var lige så hurtig som Ganna

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Jeg starter rigtig godt ud ved Rødekro, og jeg laver et rigtig godt resultat der. Så styrtede jeg i det andet løb og døjede lidt efterfølgende med det. ”

 

”Jeg tror bare, det satte sig sådan lidt i hovedet. Jeg prøvede hele tiden at ramme det niveau igen,” forklarer den 18-årige dansker om sit første seniorår.

 

Kontrakten kom alligevel

Trods den turbulente sæson får Lorents nu muligheden på et af Danmarks bedste cykelhold. ColoQuick har skrevet under med rytteren fra Silkeborg og fra næste sæson rykker danskeren derfor fra DCU-holdet Team Sparekassen Danmark Aalborg op til ColoQuicks kontinentalniveau.

Annonce

 

Den primære årsag til, at Lorents har valgt at takke ja til det Skive-baserede mandskabs kontrakttilbud, er det sort- og hvidstribede holds dygtighed til at udvikle deres ryttere i den rigtige retning.

 

”Det er det fordi, I min optik er ColoQuick et af de bedste hold i Danmark. Både niveaumæssigt og udviklingsmæssigt. De har virkelig haft nogen ryttere, som man har set slå igennem på den helt store scene.”

 

”Jeg er meget overbevist om, at det er det rigtige sted for mig for at udvikle mig endnu mere, end jeg har gjort indtil videre,” slår Lorents fast.

 

Hvis ikke tilbuddet fra ColoQuick var landet i danskerens postkasse, havde Lorents i 2023 med al sandsynlighed fortsat på sit nuværende hold.

 

”Jeg har haft muligheden for at blive hos mit gamle hold, Sparekassen Aalborg. Når Colo(Quick) de ligesom viste interesse, så var der ikke så meget tvivl der fra min side,” fortæller danskeren, der dog heller ikke er bange for at rose det hold, som han nu skifter væk fra.

 

”Egentlig synes jeg, at jeg er blevet godt klædt på i forhold til at kunne tage skridtet op, i og med der har været nogen lidt ældre ryttere, der har kørt på kontinentalniveau før, som man kunne spejle sig i.”

 

Lorents’ nye mandskab har i skrivende stund offentliggjort ti af deres ryttere til den kommende sæson, og som sædvanligt er en god portion af dem stadig teenagere som Lorents selv.

 

Frederik Bjørn, Tobias Svarre, Anders Vos Sørensen og Henrik Breiner Pedersen er blandt ColoQuick-rytterne i næste sæson, som er på alder med den nye signing. Ryttere som Lorents derfor kender fra ungdomsårene, hvilket han bestemt ikke ser som nogen ulempe

 

”Jeg kender et par stykker fra juniortiden og fra interne venskaber. Selvfølgelig kender jeg nogen af dem. Det er selvfølgelig altid fedt at kende nogen på forhånd på et cykelhold.”

 

Kontakten mellem ColoQuick og deres nyeste rytter er ikke mange måneder gammel. Første gang de to parter snakkede sammen var i september måned i år, hvor Lorents faktisk selv tog kontakt til sit kommende hold.

Annonce

 

En handling der skulle vise sig at give pote.

 

”Jeg opsøgte det lidt selv, så vi kom i kontakt igennem der. Så kender jeg en masse også internt på holdet. Det er jo nok også en god overgang dertil, når jeg kender en del af ledelsen.”

 

Læs også: Bjergtalent rykker til ColoQuick med Vingegaard og Skjelmose i tankerne

 

Artiklen fortsætter under billedet

Magnus Lorents (tv.) i aktion mod sit kommende hold, ColoQuick. Foto: Team Sparekassen Danmark Aalborg

 

Uheld og lærdom

Som bekendt har årets sæson ikke just været en dans på roser for den 18-årige silkeborgenser. Udover syvendepladsen i Meldgaardløbet ved Rødekro er et par top 20-placeringer det flotteste, som Lorents’ 2022-palmares kan fremvise.

Annonce

 

Flere gange har det dog ikke været evnerne, der har manglet, men i stedet uheld, som har været skyld i manglende resultater.

 

”Så har jeg kørt et par UCI-løb, hvor jeg har siddet i finalen. Blandt andet i GP Herning, men jeg blev ramt af en sen punktering på en af de sidste grusveje, som alle andre også bliver udsat for i det løb, men det, synes jeg, var lidt uheldigt. Også i Gylne Gutuer skete lidt det samme,” fortæller Lorents, der dog er glad for, hvad han har lært i sin første seniorsæson.

 

”Ellers har det virkelig været et år, hvor jeg har lært en masse fra mine holdkammerater og ligesom fundet ud af, hvad A-klassen egentlig er, og hvordan det egentlig er at køre cykelløb (seniorløb, red.) kontra at køre juniorløb, for der er sgu en stor forskel. Jeg synes året har været fedt.”

 

Hvordan er seniorløbene anderledes fra juniorløbene?

 

”(Det er, red.) Nogle længere ryk end i juniorløbene, hvor det bare er 30 sekunder og 30 sekunder hele tiden. Det passer nok egentlig også mig som ryttertype noget bedre med de lidt hårdere og seje træk end de der små accelerationer hele tiden. Det er ikke lige det, jeg er bedst til.”

Annonce

 

Læs også: Ny ColoQuick-rytter: Min bedste sæson nogensinde

 

Glad for belgierræs

Lorents er ikke prototypen på en klassisk dansk cykelrytter. Trods, at han ikke er til den lave side, beskriver han sig selv som ”ikke særligt stor og lidt spinkel”.

 

Derfor glædes danskeren altid ved udsigten til lidt knolde på ruteprofilerne, så han kan drage nytte af sin spinkle statur.

 

”Jeg kan rigtig godt lide, når cykelløbene de bliver lange og hårde, og det ligesom er udholdenheden, der spiller ind til sidst. Det synes jeg er de fedeste løb og de løb, jeg gør det bedst i.”

 

”Der må gerne være nogen højdemeter på. Der må gerne komme nogen små stejle stigninger eller tre-fire kilometer stigninger, og så må der også gerne være noget sidevind og lidt belgierræs over det. Det, synes jeg, er sjovt og fedt at køre løb i.”

Annonce

 

Glæden ved at køre opad er dog ikke uendelig. De helt lange stigninger bliver for stor en mundfuld for Lorents, der derfor må se de endnu mere spinkle cykelryttere end sig selv give ham baghjul i bjergene.

 

”Stigningerne må sgu ikke blive for lange, for så kan jeg ikke følge med til sidst med de små drenge der. Det er nok de der Ardennerløb, lidt Amstel Gold Race (der passer mig bedst, red.).”

 

Drømmer om en professionel tilværelse

Nu venter det næste step så for Lorents i den kommende sæson, men til at starte med vil den 18-årige rytter holde fokus et andet sted end hos sig selv.

 

Målsætningen er nemlig først og fremmest at hjælpe til, hvor det er nødvendigt og derfra tage det, som det kommer.

 

”I første omgang er fokus egentlig bare på at hjælpe og styrke holdet så vidt som jeg kan og derigennem forhåbentlig få løst det potentiale, som jeg selv besidder.”

Annonce

 

”Ellers så er målet jo at ligesom bidrage til holdet med en masse sejre fra holdets side, og så er det også et primært mål for mig - nu ved jeg holdet har en masse U23-cykelløb - så det er også at styrke U23-holdet på det punkt.”

 

Skridtet op ad niveaustigen fra DCU- til kontihold giver plads til og mulighed for at drømme stort.

 

Når snakken falder på det emne, er Lorents ikke sen til at indrømme, at han ligesom de fleste andre cykelryttere i verdenen håber på en dag at kunne gøre det til en levevej at kæmpe sig rundt på alverdens landeveje på det tohjulede transportmiddel.

 

”Ligesom alle andre 18-årige drenge, der cykler, der er drømmen selvfølgelig at blive professionel. Egentlig lige nu er jeg bare megastolt og ydmyg over at komme på ColoQuick og ligesom tage det derfra og tage en sæson ad gangen.”

 

”Men selvfølgelig er drømmen at blive professionel. Det tror jeg, alle cykelryttere inderst inde har en drøm om,” lyder det fra ColoQuicks nyeste tilgang.

Annonce

 

Læs også: Komet følger i Vingegaards fodspor: De er gode til at udvikle folk

INFO
Magnus Lorents Nielsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 01. juni 2023

Holdkammerat beretter om timerne før Remco-exit
Landevej
Video i artiklenRadio Tour om danske Giro-sejre: Vanvittigt spektakulære
Video
Lotto udtager trup til Dauphiné
Landevej
Skal Vingegaard på dit managerhold?
Landevej
Spansk klatrer meldes på vej til Bora-Hansgrohe
Landevej
Hjelmskift og gelé-ben: Thomas deler detaljer om fatal enkeltstart
Landevej
Udtaget til udviklingsholdet: Dansk sprinter klar til fransk etapeløb
Landevej
Produktnyt: Gravelier - Ny sadel fra WTB
Udstyr og test
Belgier lagt i kunstig koma - nu kommer holdet med en opdatering
Landevej
Oversigt: Disse trupper er udtaget til Critérium du Dauphiné
Landevej
DSM med pivungt hold til Dauphiné
Landevej
Starter i dag: Sådan stiller de danske hold op i polsk UCI-løb
Landevej

Onsdag den 31. maj 2023

Landsmand gjorde stort indtryk på Lotto-profil forud for comeback
Landevej
Flere Ineos-profiler gør comeback i stort optaktsløb
Landevej
Den store tv-oversigt 2023 - Køb Discovery+
Landevej
Tag cyklen med til Alperne og oplev Tour-feberen tæt på
Motion
Dauphiné-treer vender tilbage
Landevej
Irsk talent på vej tilbage efter ødelagt forår
Landevej
Belgisk rytter i koma efter træningsulykke
Landevej
Alaphilippe vender tilbage i Dauphine
Landevej
Russer krydser stregen først i Andalusien
Landevej
Vingegaard får vigtig hjælper med til Dauphine
Landevej
Video i artiklenGaviria flytter fokus mod OL
Bane
Stjerne bekræfter: Kører Tour de France
Landevej
Store stjerner bekræftet til Tour de Suisse
Landevej
Quick-Steps vanvittige Giro: Du hørte det alle steder
Landevej
Video i artiklenBays Giro-højdepunkt: Altid en snert af vanvid, når han vinder
Video

Annonce

Eksklusivt interviewColoQuick beskriver planerne for østrigsk UCI-løb
INTERVIEW Landevej
Med helt i toppen: Så meget har danskerne vundet i 2023
Landevej
Ung chilener bliver professionel på Giro-hold
Landevej
WorldTour-hold mister to navnesponsorer
Landevej
Eksklusivt interviewTalentfuld dansker tog pointsejr – skulle slet ikke have deltaget
INTERVIEW Landevej
Storhold får ny trøje til Touren
Landevej
Medie: Roglic går efter historisk præstation
Landevej
Medie: Kontroversielt stortalent finder nyt WorldTour-hold
Landevej
Tour-pres på chefen: Publikum afgør det ikke
Landevej
Stor profil i spil til Tour de France
Landevej

Tirsdag den 30. maj 2023

Roglic om Touren: Nej. Måske. Jeg ved det ikke. Hvem ved?
Landevej
Eksklusivt interviewFrederik Irgens fejrer dansk succes: Det er fedt
INTERVIEW Landevej
Giro-manager: Vinderne er fundet
Landevej
Elisa Balsamo er blevet opereret efter slemt styrt
Landevej
Østriger i gang med flot sæson: Overrasket over mit niveau i dag
Landevej
Efter første sejr i mesterskabstrøjen: Et selvtillidsboost
Landevej
Tre år senere lider tidligere verdensmester stadig af benbrud
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på MercanTour
Video
Video i artiklenIntet titelforsvar til Fuglsang - Carapaz viser Tour-form i fransk bjergslag
Landevej
Video i artiklenFuglsang sat med 10km til mål ved MercanTour
Video
Stornation bløder: U23-program står til at stoppe efter sæsonen
Landevej
Officielt: Trek-Segafredo skifter navn op til Touren
Landevej
Tidligere olympisk mester skriver med nyt hold - vil prøve sig af på landevejen
Landevej
Krons hold droppede Giroen: Den rigtige beslutning
Landevej
Pogačars løjtnant har genoptaget træningen, men er tvivlsom til Touren
Landevej
Minut for minut: Sådan forløb Carapaz' sejr i Mercan'Tour Classic
Landevej
Optakt: Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes
Landevej
Trods lang pause: Fuglsang tror på topform til Tour de France
Landevej
Så meget vandt Cort, Mads P., Roglič, og INEOS i Giro d’Italia
Landevej
Uheldig supersprinter tilfreds trods endnu en andenplads
Landevej
Søn af belgisk ikon imponerer: Det er et stort skridt i min karriere
Landevej
Topsprinter skuffede i Giroen: Mine nerver løb af med mig
Landevej
Britisk stortalent ovenpå norsk-triumf: Jeg er i bund og grund en klassementsrytter
Landevej
Fransk stjerne presser på for at få sin svanesang i Tour de France
Landevej
Drama i Danmark: Førende rytter styrter voldsomt i sidste sving
Landevej
Eksklusivt interviewU23-landsholdets kaptajn ærgrer sig efter førertrøjetab til allersidst
INTERVIEW Landevej
Fuglsang før dagens titelforsvar: Ikke i topform
Landevej
Roglic overhaler Vingegaard
Landevej

Mandag den 29. maj 2023

Jumbo-Visma-løjtnant ovenpå Giro-sejren: Det giver den samme tilfredsstillelse som at vinde selv
Landevej
Evenepoel er ikke klar til at give op: Vi kommer tilbage
Landevej
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2023
Landevej
Stor triumf til ung dansker i Pinse Cuppen – Bornholmerne gjorde arbejdet færdigt
Landevej
Ung belgier slog til på hjemmebane
Landevej
Dansk stortalent slået af norsk legende: Det var vanvittigt
Landevej
ColoQuick misser akkurat podiet i fransk dobbeltsejr
Landevej
Rørt Thijssen sejrer på hjemstavnen: Jeg har altid drømt om dette løb
Landevej
Giro d'Italia-analyse: The Comeback King
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Ronde van Limburg
Video
Hjemmebane-darling sejrer i Limburg
Landevej
Geraint Thomas forlænger karrieren: Det skal løse sig i de næste par uger
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 3. etape af Norge Rundt
Video
Kristoff har taget første Uno-X-sejr i hjemmebaneløbet: Vi har brudt en barriere
Landevej
VIS FLERE

Annonce