EKSKLUSIVT

14 forskellige nationaliteter på UAE: Det er en fordel
09. august 2018 07:25 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O. / K. Edwards

UAE Team Emirates er et af feltets mere internationale hold med ryttere fra 14 forskellige lande. Det er dog kun en god ting ifølge Alexander Kristoff og Rory Sutherland.

Der er stor forskel på sammensætningen af de 18 WorldTour-hold. Lotto Soudal og de franske hold består overvejende af hjemlige ryttere, mens de fleste af Astanas og Sunwebs ryttere kommer fra en af holdenes tre kolonier - Kasakhstan, Danmark og Italien i Astanas tilfælde, mens Sunweb tenderer til ryttere fra Tyskland, Holland og Australien.

 

Dertil kommer de ultrainternationaliserede hold, hvor det er svært at sige ret meget om holdenes tilhørsforhold ud fra ryttersammensætningen. Dette gælder især Trek-Segafredo, Katusha-Alpecin og til dels Quick-Step Floors, som vrimler med ryttere med forskellige modersmål.

 

Noget tyder på, at UAE er på vej i samme retning. I holdets første sæson lignede araberne meget det Lampre-hold, hvis aske de opstod af, men op til denne sæson blev der sendt nogle italienere væk og i stedet oprustet med internationale stjerner som Alexander Kristoff og Dan Martin - og så italieneren Fabio Aru. Folkene bag mandskabet melder om store ambitioner, og dermed kan de internationale stjerner meget vel fortsætte med at støde til.

 

Det er set før, at flere forskellige kulturer kan skabe problemer, og det er en af holdets nyeste ryttere, australske Rory Sutherland, opmærksom på.

 

”Mange forskellige nationaliteter skabe ofte konflikter - ikke på en dårlig måde, men man har en bestemt mentalitet i de enkelte lande. Jeg tror, det er rigtigt svært at drive et hold med helt forskellige nationaliteter, fordi Alexander tænker cykling på en norsk måde, Dan på en irsk/engelsk måde, jeg på en tredje måde og italienerne på en fjerde,” sagde Rory Sutherland til Feltet.dk, da vi konfronterede ham med problemstillingen under det nyligt overståede Tour de France.

 

Forskellige nationaliteter betyder færre kliker
I netop Tour de France var UAE-holdet groft sagt delt op i to halvdele. Kroaten Kristijan Durasek, colombianeren Darwin Atapuma og australieren Rory Sutherland skulle hjælpe irske Dan Martin til et godt samlet resultat, mens holdets sprinter, norske Alexander Kristoff, fik hjælp af de tre italienere Marco Marcato, Oliviero Troia og Roberto Ferrari. Det er de færreste italienske cykelryttere, der føler sig hjemme i det engelske - eller for den sags skyld det norske - sprog, men når man har en norsk kaptajn må man affinde sig med at forsøge alligevel.

 

”Alexander snakker ikke italiensk, og det gør jeg heller ikke. Jeg taler spansk, og Dan kan både spansk og fransk, så vi kan kommunikere. Men hvis man vil i kontakt med sprinteren, må man forsøge sig på engelsk,” griner Sutherland.

 

Med sine tre italienske holdkammeraters hjælp kæmpede Alexander Kristoff sig til sejren på Champs-Elysées-etapen, og dermed endte verdens største cykelløb med at blive en personlig succes for sprinteren. Han har da heller ikke oplevet sprogbarriererne som en hæmsko.

 

”Jeg kan egentlig godt lide, når holdene er lidt mere internationale og har mange forskellige nationaliteter, for så snakker alle sammen. Italienerne kan snakke lidt med hinanden på italiensk, men det forstår vi ikke, så når vi snakker med dem, må de bare sige tingene en ekstra gang på engelsk. Så for mig er det en fordel med mange nationaliteter. Alt foregår på engelsk, og alle deltager i samtalen,” siger Alexander Kristoff til Feltet.dk, og Rory Sutherland deler hans opfattelse.

 

”Vi snakker alle sammen engelsk ved middagsbordet. Sammenholdet er rigtig godt. Vi griner sammen, og vi har mange fælles oplevelser. Det er det, der tæller. Det handler om at stole på hinanden, og jeg synes, holdet er en god gruppe fyre, som ikke kun kører stærkt i alle terræner, men som også nyder at have det sjovt og køre noget fedt cykelløb sammen,” lyder det fra Sutherland.

 

Udover Alexander Kristoffs etapesejr fik UAE-mandskabet en fighterpris og en samlet ottendeplads til Dan Martin ud af anstrengelserne i Frankrig.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Uttrup med god form til Setmana Ciclista Valenciana

Kristoff skuffet over tøven i Oman-spurt

Optakt: Onsdagens etaper i Oman, Andalusien og Algarve

Efter et halvt års løbspause: Casper Pedersen debuterer for Team Sunweb

Colbrelli efter årets første sejr: Alt gik perfekt

Optakt: Volta ao Algarve

Optakt: Vuelta a Andalucia/Ruta del Sol

Lutsenko inden kongeetape: Jeg kender stigningen, men det bliver ikke nemt.

Startliste til Ruta del Sol: Fuglsang i lederrolle og Vingegaard starter sæsonen

Colbrelli giver Bahrain-Merida sæsonens første sejr

Cort om fjerde etape i Oman: Hvis det flasker sig, forsøger jeg i finalen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

Spansk rytter får annulleret dopingdom

Vanvittig statistik: Astana med otte sejre på otte dage

Van Avermaet tilfreds efter tredjeplads i Oman

Optakt: 4. etape af Tour of Oman

Sky-stjerneskud: Podiet er uforglemmeligt

Kasakhstansk mester: Jeg vil vinde samlet

Van der Poel nu på 32 sejre - slår egen rekord

Lykkelig Quintana: En sejr fyldt med følelser

Lutsenko vinder for anden dag i træk i Oman og overtager førertrøjen

Otte ryttere udtaget til VM i banecykling

Izagirre efter historisk tæt løb: Jeg vidste ikke, hvordan Clarke sluttede

Lopez efter hjemmebanesejr: Specielt at vinde i Colombia

Cykelbageren i Nørre Aaby har solgt over en halv million romkugler på under et år

SØNDAG

Ackermann: Øget selvtillid frem mod mål i Algarve og de belgiske klassikere

Sportsdirektør førte Lutsenko gennem finalen i Oman-sejr

Tilfreds Blaudzun efter sæsondebut: Der er plads til forbedringer

Degenkolb efter sejr: Jeg forstår sprinternes fravær i Provence

Tilskuer stoppede ikke Quintana-sejr på kongeetapen i Colombia - Superman Lopez vinder samlet

Lærlingen slog mesteren i tæt tysk sprinterduel

Optakt: 3. etape af Tour of Oman

Italiener snyder Riwal Readynez og favoritterne i Laiguegila

Millimetertæt klassement stjæler fokus fra Degenkolb sejr i Provence

Simon Yates inden sæsondebut: Jeg er her for at hjælpe

Optakt: Søndagens etaper i Provence, Oman og Colombia

Lutsenko snød sprinterne i Oman. Cort avancerer i top-10

Kasper Asgreen ude af Tour de la Provence

Katusha-profil skal gennemgå lægetest

Thomas afviser rygter: Jeg kører ikke Giroen

De Clercq blev første rytter med kunstig hofte