EKSKLUSIVT

14 forskellige nationaliteter på UAE: Det er en fordel
09. august 2018 07:25 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O. / K. Edwards

UAE Team Emirates er et af feltets mere internationale hold med ryttere fra 14 forskellige lande. Det er dog kun en god ting ifølge Alexander Kristoff og Rory Sutherland.

Der er stor forskel på sammensætningen af de 18 WorldTour-hold. Lotto Soudal og de franske hold består overvejende af hjemlige ryttere, mens de fleste af Astanas og Sunwebs ryttere kommer fra en af holdenes tre kolonier - Kasakhstan, Danmark og Italien i Astanas tilfælde, mens Sunweb tenderer til ryttere fra Tyskland, Holland og Australien.

 

Dertil kommer de ultrainternationaliserede hold, hvor det er svært at sige ret meget om holdenes tilhørsforhold ud fra ryttersammensætningen. Dette gælder især Trek-Segafredo, Katusha-Alpecin og til dels Quick-Step Floors, som vrimler med ryttere med forskellige modersmål.

 

Noget tyder på, at UAE er på vej i samme retning. I holdets første sæson lignede araberne meget det Lampre-hold, hvis aske de opstod af, men op til denne sæson blev der sendt nogle italienere væk og i stedet oprustet med internationale stjerner som Alexander Kristoff og Dan Martin - og så italieneren Fabio Aru. Folkene bag mandskabet melder om store ambitioner, og dermed kan de internationale stjerner meget vel fortsætte med at støde til.

 

Det er set før, at flere forskellige kulturer kan skabe problemer, og det er en af holdets nyeste ryttere, australske Rory Sutherland, opmærksom på.

 

”Mange forskellige nationaliteter skabe ofte konflikter - ikke på en dårlig måde, men man har en bestemt mentalitet i de enkelte lande. Jeg tror, det er rigtigt svært at drive et hold med helt forskellige nationaliteter, fordi Alexander tænker cykling på en norsk måde, Dan på en irsk/engelsk måde, jeg på en tredje måde og italienerne på en fjerde,” sagde Rory Sutherland til Feltet.dk, da vi konfronterede ham med problemstillingen under det nyligt overståede Tour de France.

 

Forskellige nationaliteter betyder færre kliker
I netop Tour de France var UAE-holdet groft sagt delt op i to halvdele. Kroaten Kristijan Durasek, colombianeren Darwin Atapuma og australieren Rory Sutherland skulle hjælpe irske Dan Martin til et godt samlet resultat, mens holdets sprinter, norske Alexander Kristoff, fik hjælp af de tre italienere Marco Marcato, Oliviero Troia og Roberto Ferrari. Det er de færreste italienske cykelryttere, der føler sig hjemme i det engelske - eller for den sags skyld det norske - sprog, men når man har en norsk kaptajn må man affinde sig med at forsøge alligevel.

 

”Alexander snakker ikke italiensk, og det gør jeg heller ikke. Jeg taler spansk, og Dan kan både spansk og fransk, så vi kan kommunikere. Men hvis man vil i kontakt med sprinteren, må man forsøge sig på engelsk,” griner Sutherland.

 

Med sine tre italienske holdkammeraters hjælp kæmpede Alexander Kristoff sig til sejren på Champs-Elysées-etapen, og dermed endte verdens største cykelløb med at blive en personlig succes for sprinteren. Han har da heller ikke oplevet sprogbarriererne som en hæmsko.

 

”Jeg kan egentlig godt lide, når holdene er lidt mere internationale og har mange forskellige nationaliteter, for så snakker alle sammen. Italienerne kan snakke lidt med hinanden på italiensk, men det forstår vi ikke, så når vi snakker med dem, må de bare sige tingene en ekstra gang på engelsk. Så for mig er det en fordel med mange nationaliteter. Alt foregår på engelsk, og alle deltager i samtalen,” siger Alexander Kristoff til Feltet.dk, og Rory Sutherland deler hans opfattelse.

 

”Vi snakker alle sammen engelsk ved middagsbordet. Sammenholdet er rigtig godt. Vi griner sammen, og vi har mange fælles oplevelser. Det er det, der tæller. Det handler om at stole på hinanden, og jeg synes, holdet er en god gruppe fyre, som ikke kun kører stærkt i alle terræner, men som også nyder at have det sjovt og køre noget fedt cykelløb sammen,” lyder det fra Sutherland.

 

Udover Alexander Kristoffs etapesejr fik UAE-mandskabet en fighterpris og en samlet ottendeplads til Dan Martin ud af anstrengelserne i Frankrig.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Alaphilippe: Strade Bianche og Milano-San Remo er blandt målene i 2019

Peter Sagan slår Tour-vinder i Shanghai

Nyt mærke indtager det danske marked med opsigtsvækkende tiltag

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Vinderne ved Danish Bike Award 2018

Mikkel Bjergs holdkammerat forlader holdet for at følge OL-drømmen

Bendixen: Jeg er blevet rigere på erfaring

CAS opretholder fire års dopingkarantæne til italiener

BHS-Almeborg Bornholm henter stærk U23 rytter

Tour-vinder: Forvent ikke en fremragende sæsonstart

Mitchelton-Scott: Vi har masser af selvtillid

Contador udpeger Bernal som Tour-favorit

Dansk par sætter banerekord, mens et nyt hold bringer sig i spidsen i Gent

TORSDAG

UCI genindfører et sokkeregulativ

Caja Rural henter spansk banemester til landevejene

Latour glæder sig til ASO-løb i Shanghai

Gauda håber på meget tid med Pinot i 2019

Lappartient om Team Sky: De er lidt som et kedeligt fodboldhold

UCI giver Wout van Aert lov til at finde nyt hold

Fire års karantæne for brug af EPO stadsfæstes af UCI

Danskere får 18-årig amerikaner som holdkammerat

Kasper Würtz Schmidt skifter til Team Aura Energi

Dansk duo i front ved seksdagesløbet i Gent

ONSDAG

Campenaerts om timerekordsforsøg: Ikke helt på plads

To-meter-mand skifter til Israel Cycling Academy

U23-bruttolandsholdstruppen til 2019 er udtaget

De Gendt vil køre tre Grand Tours i 2019

Kristoff: Jeg håber, at holdet vil have mig til at vinde

Test: Isadore Thermerino Jersey

Top 10-rytter ved DM fortsætter karrieren hos WasteApp-O.B.Wiik

Rygte: 52-årige Tafi bliver holdkammerat med Valgren og Bak

Dansk Aqua Blue Sport-rytter ryster på hovedet af direktør

Tom Van Asbroeck skifter til Israel Cycling Academy

Lefevere: At vinde VM i holdtidskørsel var den ultimative triumf

Feltet.dk-skribent skifter til hollandsk cykelhold

Havik og Stroetinga til tops i Gent

TIRSDAG

EF henter talentfuld colombianer

To tidligere WorldTour-slovenere vender hjem

Jesper Hansen: Jeg har gode muligheder for Tour de France

Uheldig Katusha-rytter i asfalten igen på træningstur

Van der Poel øjner Paris-Roubaix og Gent-Wevelgem