EKSKLUSIVT

14 forskellige nationaliteter på UAE: Det er en fordel
09. august 2018 07:25 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O. / K. Edwards

UAE Team Emirates er et af feltets mere internationale hold med ryttere fra 14 forskellige lande. Det er dog kun en god ting ifølge Alexander Kristoff og Rory Sutherland.

Der er stor forskel på sammensætningen af de 18 WorldTour-hold. Lotto Soudal og de franske hold består overvejende af hjemlige ryttere, mens de fleste af Astanas og Sunwebs ryttere kommer fra en af holdenes tre kolonier - Kasakhstan, Danmark og Italien i Astanas tilfælde, mens Sunweb tenderer til ryttere fra Tyskland, Holland og Australien.

 

Dertil kommer de ultrainternationaliserede hold, hvor det er svært at sige ret meget om holdenes tilhørsforhold ud fra ryttersammensætningen. Dette gælder især Trek-Segafredo, Katusha-Alpecin og til dels Quick-Step Floors, som vrimler med ryttere med forskellige modersmål.

 

Noget tyder på, at UAE er på vej i samme retning. I holdets første sæson lignede araberne meget det Lampre-hold, hvis aske de opstod af, men op til denne sæson blev der sendt nogle italienere væk og i stedet oprustet med internationale stjerner som Alexander Kristoff og Dan Martin - og så italieneren Fabio Aru. Folkene bag mandskabet melder om store ambitioner, og dermed kan de internationale stjerner meget vel fortsætte med at støde til.

 

Det er set før, at flere forskellige kulturer kan skabe problemer, og det er en af holdets nyeste ryttere, australske Rory Sutherland, opmærksom på.

 

”Mange forskellige nationaliteter skabe ofte konflikter - ikke på en dårlig måde, men man har en bestemt mentalitet i de enkelte lande. Jeg tror, det er rigtigt svært at drive et hold med helt forskellige nationaliteter, fordi Alexander tænker cykling på en norsk måde, Dan på en irsk/engelsk måde, jeg på en tredje måde og italienerne på en fjerde,” sagde Rory Sutherland til Feltet.dk, da vi konfronterede ham med problemstillingen under det nyligt overståede Tour de France.

 

Forskellige nationaliteter betyder færre kliker
I netop Tour de France var UAE-holdet groft sagt delt op i to halvdele. Kroaten Kristijan Durasek, colombianeren Darwin Atapuma og australieren Rory Sutherland skulle hjælpe irske Dan Martin til et godt samlet resultat, mens holdets sprinter, norske Alexander Kristoff, fik hjælp af de tre italienere Marco Marcato, Oliviero Troia og Roberto Ferrari. Det er de færreste italienske cykelryttere, der føler sig hjemme i det engelske - eller for den sags skyld det norske - sprog, men når man har en norsk kaptajn må man affinde sig med at forsøge alligevel.

 

”Alexander snakker ikke italiensk, og det gør jeg heller ikke. Jeg taler spansk, og Dan kan både spansk og fransk, så vi kan kommunikere. Men hvis man vil i kontakt med sprinteren, må man forsøge sig på engelsk,” griner Sutherland.

 

Med sine tre italienske holdkammeraters hjælp kæmpede Alexander Kristoff sig til sejren på Champs-Elysées-etapen, og dermed endte verdens største cykelløb med at blive en personlig succes for sprinteren. Han har da heller ikke oplevet sprogbarriererne som en hæmsko.

 

”Jeg kan egentlig godt lide, når holdene er lidt mere internationale og har mange forskellige nationaliteter, for så snakker alle sammen. Italienerne kan snakke lidt med hinanden på italiensk, men det forstår vi ikke, så når vi snakker med dem, må de bare sige tingene en ekstra gang på engelsk. Så for mig er det en fordel med mange nationaliteter. Alt foregår på engelsk, og alle deltager i samtalen,” siger Alexander Kristoff til Feltet.dk, og Rory Sutherland deler hans opfattelse.

 

”Vi snakker alle sammen engelsk ved middagsbordet. Sammenholdet er rigtig godt. Vi griner sammen, og vi har mange fælles oplevelser. Det er det, der tæller. Det handler om at stole på hinanden, og jeg synes, holdet er en god gruppe fyre, som ikke kun kører stærkt i alle terræner, men som også nyder at have det sjovt og køre noget fedt cykelløb sammen,” lyder det fra Sutherland.

 

Udover Alexander Kristoffs etapesejr fik UAE-mandskabet en fighterpris og en samlet ottendeplads til Dan Martin ud af anstrengelserne i Frankrig.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Barguil droppet til VM – Geniez fik sidste franske plads

BORA arbejder på ny kontrakt til Peter Sagan

Lobato overvandt forfærdeligt år: Vigtigt for min fremtid

Optakt: Tour de l’Eurometropole

Colbrelli blev snydt af angreb: Ville ikke åbne for tidligt

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sagsøges af sit hold

Spanier snød favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling må undvære Siggaard til VM i holdtidskørsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic fører Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette følelse igen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen går i den rigtige retning før VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i tæt spurtopgør i Belgien

Uimodståelige Moscon sejrer igen

MPCC mener ikke Froome skulle have kørt Giro

Mitchelton sikrer sig italiensk tempomaskine

Produktnyt: Ny Specialized Turbo Levo

Bora kaprer Schachmann fra Quickstep

Den værdifulde cykelbagage fra idrætsefterskolen i Ikast

Dansker-duo får mere ansvar på Cervélo-Bigla fra næste sæson

Trek-Segafredo kaprer Ciccone

Continuum Sports snupper Wiśniowski hos Team Sky

Ny agent skaber tvivl om Sosas Trek-kontrakt

Løbsberetning: Hærvejsløbet 2018

TIRSDAG

BMC jagter endnu en VM-medalje

Landa stadig uklar til VM

Lasse Norman skifter til belgiske Corendon-Circus