10 lovende transfers: Franskmændenes røverkøb
04. december 2021 18:00Foto: Unipublic / PhotogomezSport
af Emil Axelgaard

Det er ikke blot landevejssæsonen, der er gået på hæld. Det samme gælder for årets transfersæson, og selvom der stadig drypper enkelte holdskifter ind i ny og næ, de væsentligste brikker i det store puslespil frem mod 2022-sæsonen efterhånden faldet på plads. I en artikelserie giver vores ekspert, Emil Axelgaard, sit bud på 10 lovende transfers frem mod det kommende år.

Annonce

Kriterierne for at komme på listen er mange, men fælles for dem alle er, at der skal være tale om et holdskifte, der tilfører væsentlig værdi til holdet. Der behøver ikke at være tale om en rytter, der i sig selv vil bidrage med mange sejre, og der kan lige så vel være tale om en værdifuld hjælper, der kan hjælpe andre med at stryge til tops, og som udfylder et væsentligt hul i truppen. Der er heller ikke nødvendigvis tale om en stor stjerne, og der kan lige så vel være tale om et stort talent, der står foran et gennembrud, som en rytter, der synes at matche sit kommende hold og derfor kan forventes at hæve sit niveau i et omfang, så der for alvor bliver tale om ”value for the money”.

 

Listen består således af et miks af topnavne og mindre profilerede ryttere, og det er derfor helt bevidst, at nogle af de mest profilerede holdskifter ikke er med. Først og fremmest skal der være tale om transfers, der tilfører væsentlig værdi til i første omgang holdet og i anden omgang rytteren, selvom der også kan blive plads til skifter, hvor man kan diskutere, om det for rytteren nu også er det rette valg. Det er først og fremmest holdet, der er i centrum. Jeg har dog set bort fra ryttere, der går ind til deres første eller anden sæson på højeste niveau, da disse vil blive analyseret i en separat artikel, ligesom jeg har begrænset mig selv til udelukkende at se på WorldTouren.

 

I en artikelserie bringer vi de 10 transfers i vilkårlig rækkefølge. Inden da kan du tjekke første, anden og tredje artikel med de 10 bedste transfers forud for 2021-sæsonen for at se, om investeringerne fra dengang viste sig at give resultat.

Storer vinder 10. etape!

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Michael Storer (fra Team DSM til Groupama-FDJ)

Nu er de nærmere kontraktdetaljer ikke offentliggjort, men medmindre han har haft helt urimelige spenderbukser på, tyder noget på, at FDJ-manager Marc Madiot kan have lavet årets røverkøb.  Da han i august indgik en aftale med Michael Storer, lignede det nemlig mest af alt en lidt ligegyldig investering i et tabt talent. Bevares, Storer havde i ungdomsrækkerne vist, at han var endnu en i rækken af meget lovende australske etapeløbsryttere, men som det har været tilfældet for hovedparten af disse, slog han aldrig rigtigt til i de første professionelle år, hvor hans resultatliste var temmelig pauver, og hvor han ikke tiltrak sig megen opmærksomhed.

 

Det har han imidlertid gjort i de seneste måneder, og heldigvis for Madiot startede tendensen stort set i det øjeblik, kontrakten med FDJ var indgået. På det tidspunkt havde Storer nemlig ikke vundet ét eneste professionelt cykelløb - faktisk havde han ikke rigtigt været tæt på - men det har i den grad ændret sig. Når australieren den 1. januar for første gang ifører sig en FDJ-trøje, kan han kalde sig vinder af Vueltaens bjergtrøje, dobbelt etapevinder i den spanske grand tour samt samlet vinder af det bjergrige etapeløb Tour de l’Ain.

 

Faktisk var Storer på alles læber i løbet af en Vuelta, hvor han var her, der og alle vegne og hele to gange gav nogle meget stærkt besatte udbrud en gedigen klatrelektion. Det kom efter det store gennembrud i Ain, hvor han lidt ud af det blå pludselig leverede en gedigen magtdemonstration, og han holdt endda dampen oppe så længe, at det først var i Vueltaens tredje uge, at han erobrede sin bjergtrøje. Og faktisk nåede han endda med et ganske hæderligt Milano-Torino at bevise, at der ikke bare var tale om en kortvarig formtop, der ikke kunne gentages, men at der er grund til at tro, at han i de kommende år kan bygge videre på det vilde gennembrud, han oplevede i løbet af to gyldne måneder.

Annonce

 

Det gør ham til et scoop for Madiot. Ikke blot er det rimeligt at antage, at prisen har været betydeligt lavere, end hvis kontrakten var indgået i slutningen af september, han kommer også som kaldet til et FDJ-hold, der er meget afhængigt af relativt få stjerner. Egentlig blev han alene hentet som en kommende hjælper for David Gaudu og Thibaut Pinot, men efter den vilde sæsonafslutning taler meget for, at han ved mange lejligheder kan glide ind i en kaptajnrolle også. På et profilfattigt hold, der efter 2021 endda må stille visse spørgsmålstegn ved særligt Pinot, men også Arnaud Demare, kommer han som kaldet. Historien viser, at man nok skal være varsom med at varsle endnu en vild sæson for Storer, men holder tendensen fra Vueltaen, kan Madiot meget vel have stået for årets røverkøb.

 

Få her det fulde transferoverblik over WorldTouren.

 

Annonce

INFO
Optakter
Nyheder
Michael Storer
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: Trofeo Calvia

Landevej

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022

Landevej

Tv-oversigt for 2022 - Køb Discovery+

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2022: Hvad kan vi forvente af INEOS Grenadiers?

Landevej

Bernals agent optimistisk trods voldsomt uheld: Han er mental stærk

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2022 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Cort og Valgrens hold klar med ny og anderledes dragt

Landevej

Afstemning: Hvilken WorldTour-trikot er mest lirens?

Landevej

Nuyens modsiger Van Aerts-mobbeanklager: Forkerte oplysninger

Landevej

Eksklusivt interviewMagnus Cort - Hvad kan vi forvente i 2022?

Landevej

Flere danskere til start i spansk løbsserie

Landevej

Video i artiklenHvorfor er der så mange danske sportsdirektører i feltet? Thomas Bay kommer med sit bud her

Video

Afviser Alpecin-kontrakt: Zwift-fund vælger udviklingsholdet

Landevej

Efter bizart styrt: Italiensk profil ude i seks uger

Landevej

Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden

Landevej

Qhubeka-boss: Vi vender tilbage

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Medie: Bernal misser Tour de France efter voldsom ulykke

Landevej

Sygdommen rammer: Hollandske favoritter ude før VM

Cross

Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj

Udstyr og test

(Opdateret) Bernal gennemgår succesfuld operation

Landevej

Wildcards uddelt: Flamsk klassiker offentliggør dette års holdliste

Landevej

To danskere på podiet i sydafrikansk triumf

E-cykling

Feltet Femme: Oversigt

Landevej

Feltet Femme: Liv Racing Xtra

Landevej

Sæsonstart udskudt: Profiler tester positiv

Landevej

Nibali debuterer i belgisk brostensløb - kører alle fem monumenter i 2022

Landevej

Endnu en stjerne ude: Belgisk VM-kandidat smittet

Cross

Den luxembourgske mester skriver lang kontrakt

Landevej

Eksklusivt interviewArrangør tordner mod DCU: Det er en katastrofe

Landevej

Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022

Udstyr og test

Publikumsfavorit klar igen efter skidt 2021: Var overtrænet

Landevej

Annonce

ANNONCE