Prøv vores nye app

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Zillertal, både for MTB og Landevej

 

I højderne finder man gletsjere, på bjergsiderne fosser vandfald ned over klipperne, og langt nede i dalen slynger Ziller-floden sig af sted. Naturen har været yderst gavmild, da Zillertaler Alperne blev skabt for tusinder af år siden, og her – midt i dette naturparadis, der regnes for at være et af Østrigs smukkeste – har man skabt et fantastisk cykelområde.

 

 

Udfordret af naturens egne forhindringer

To af de trails, man absolut ikke må gå glip af, hvis man besøger Zillertal, er Wiesen Alm ved Zell am Ziller samt Isskogel i Gerlos. Begge spor er anlagt midt i et storslået bjergpanorama, og begge kan køres på forskellige niveauer. Fælles for sporene er også, at track-designerne har integreret nedfarterne i terrænet, så de ikke stikker ud, og man har brugt naturens egne materialer – sten, klipper, jord og træ – til at udforme alle hop, kurver og drops.

Ved Isskogel kan man vælge mellem nedfarter som ”den sorte”, ”den lodrette” og ”den hårde”, og sommeren over sørger Isskogel-banen for transporten tilbage i højderne, mens man på Seppi’s in Gerlos kan få stillet sulten og tørsten. Wiesen Alm-sporet er knap så udfordrende som nedfarterne ved Isskogel, så her kan mindre øvede få en god oplevelse. Sporet er 5 kilometer langt, forskellen fra top til bund er 760 højdemeter, og der venter sjove elementer som snævre sving, små hop og pump-passager undervejs.

 

Train high – sleep low

Om man selv mærker den ekstra dimension, der føjes til konditionstræningen ved at træne i tynd luft, skal være usagt, men i et par kilometers højde er de ydre forhold anderledes. Iltindholdet er lavere, og luften er pollenfri, så mange søger opad, når der skal trænes igennem. Under mottoet ” train high – sleep low” tiltrækker Zillertal de cykelgæster, der gerne vil have hele pakken – for når dagens træning er overstået på de krævende ruter i højderne, venter forkælelsen på hotellerne og restauranterne i dalen. Og her er masser at komme efter, da en lang række hoteller tilbyder spa- og wellness-faciliteter, ligesom udvalget af restauranter spænder fra prisbelønnede gourmet-templer til bjælkehytter, der serverer solide, lokale retter.

Læs mere på: https://www.zillertal.at/en/tips/summer/cycling.html

 

 

For landevejsryttere

Én rute har det hele, hvis man ikke kan få nok af asfalterede strækninger med krævende stigninger, høje bjergpas og hurtige nedkørsler. Den 119 kilometer lange Zillertaler Höhenstrasse, der byder på mere end 2.000 højdemeter, lokker med et væld af oplevelser og kontraster undervejs.

Kort efter starten i Wörgl cykler man gennem Østrigs mindste by, Rattenburg, hvorefter ruten fører ind i selve Zillertal. Herefter går det støt opad – flere steder med 15-20 % - indtil man kommer over trægrænsen, hvor de fantastiske panoramaudsigter venter. Nedkørslen mod dalen består af lange stræk, som indbyder til fart, og man kører retur langs Ziller-floden.

 

Spar penge med Zillertal Activcard

På en ferie i Zillertal er der talrige aktivitetsmuligheder at kaste sig over, og skal det ikke gå for hårdt ud over feriebudgettet, kan man med fordel investere i et Zillertal Activcard. Kortet kan købes for seks, ni eller tolv dage, og det giver adgang til ni af områdets lifte, seks forskellige friluftsbade samt Zillertals offentlige transportmuligheder. Desuden gives gode rabatter hos flere samarbejdspartnere.

Læs mere på: https://www.zillertal.at/en/tips/summer/zillertal-activcard.html

 

Andre muligheder

Har man flere dage til rådighed, venter Zillertals mange attraktioner, og her kan nævnes et besøg i den fredede Hochgebirgs-Naturpark Zillertaler Alpen, der byder på vandfald og masser af bjergtoppe på mere end tre kilometers højde. Ølentusiaster kan også aflægge det lokale bryghus i Zell am Ziller et besøg. Bryggeriet, hvis historie går mere end 500 år tilbage i tiden, er Tirols ældste, og man fremstiller den populære Zillertal Bier ved blandt andet at tappe krystalklart vand fra områdets talrige kilder.

Læs mere på: https://www.zillertal.at/en.html

 

TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Facts om rejseguiden - bliv en del af den!

Skandinaviens førende portal for cykelsport besøges dagligt af tusindvis af mænd, kvinder, drenge og piger – i alle aldre. Mange af disse er selv aktive ryttere og søger mod spændende udenlandsk cykelterræn, hvor de ønsker at overvinde sig selv, klargøre sig til den kommende sæson eller blot få sig en cykeloplevelse med hjem.

I 1. januar 2013 lancerede Feltet.dk en Rejseguide for at gøre denne voksende gruppe opmærksomme på de tilbud og muligheder, som findes. Frem for at søge i timevis kan man her danne sig et overblik over spændende og attraktive cykelrejser/udbyder. Rejseguiden er inspireret af den Skoleguide, som allerede findes på Feltet.dk.

Feltet.dk har gennemsnitligt ca. 33.000 daglige besøgende, hvoraf 60% er i alderen 30-60 år og dermed blandt de mest cykelrejselystne. De får på Rejseguiden en unik mulig for at finde og læse om cykelrejser og – muligheder – samlet på ét sted.

Ønsker du at blive et del af Feltet.dks rejseguide - så kontakt Bjarne fra Feltet.dk på Mail: bjarne@feltet.dk eller 22 25 89 66

Annonce