Zakarin skal køre Touren i 2018
09. december 2017 18:33 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Sirotti

Ilnur Zakarin sigter efter en plads på podiet, når Tour de France 2018 slutter i Paris.

Russiske Ilnur Zakarin har i flere år vist, at han skal regnes blandt de bedste etapeløbsryttere i verden, og den status vil han bekræfte i 2018, hvor han vil slutte i den samlede top tre i Tour de France.

 

I år viste Katusha-Alpecin-rytteren stor stabilitet og et imponerende topniveau, da han kørte Giro d’Italia og Vuelta a España med placeringer som henholdsvis nummer fem og tre i klassementet til følge. I Vueltaens tilfælde var det endda første gang, at han kørte løbet, mens Giroen har budt på pæn succes hver af de tre gange, han har kørt den.

 

2018-udgaven af Tour de France bliver imidlertid hans andet forsøg på den franske Grand Tour, og hans første forsøg på at køre klassement i den - tilbage i 2016 blev det til en etapesejr til den russiske klatrer.

 

”Det kan godt være, at jeg ender med også at køre Giroen eller Vuelta a España, men overordnet set kommer 2018 til at handle om Tour de France. Jeg tror, at jeg kan slutte i top fem, eller måske endda ende på podiet,” siger han til Cyclingnews.

 

”Jeg føler mig klar til opgaven, og har tænkt mig at give mig fuldt ud for at opnå mit mål. Jeg har kørt både Giroen og Vueltaen som klassementskaptajn, så det er på tide, at jeg også giver Touren et skud.”

 

Den ensporede satsning på et Tour-podie kommer den 28-årige russer dog ikke til at have sit holds fulde opbakning med. Som følge af erhvervelsen af supersprinteren Marcel Kittel kommer Zakarin nemlig til at dele kaptajnrollen i Tour-truppen, selvom de to selvfølgelig kommer til at koncentrere sig om vidt forskellige mål.

 

”Jeg regner med at få tre klatrere med, som er mine dedikerede hjælpere, og at der så vil være tre ryttere, der skal hjælpe Marcel. De tre kommer jeg dog også til at drage nytte af i Tourens første uge, hvor vi kører på smalle veje og brosten. Jeg har aldrig kørt på de pavéer før, men dem får jeg set på efter Liège-Bastogne-Liège,” forklarer han.

 

”Derudover tror jeg, at vi har et rigtig godt hold til holdtidskørslen med Tony Martin og Alex Dowsett. Min beslutning (om at køre Touren, red.) var klar sekunder, jeg så ruterne til Giroen og Touren.”

 

Trods mange topplaceringer snuppede Ilnur Zakarin kun én sejr i denne sæson. Den faldt på hjemmebanen, da han vandt de russiske mesterskaber i enkeltstart. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG