Yates nærmer sig Tour-formen
11. juni 2018 16:51 af Anders Schelde Mai Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Tour-forberedelserne er gået efter planen for Adam Yates, hvilket han senest viste i Critérium du Dauphiné.

Efter et veloverstået Critérium du Dauphiné, hvor det blev til en etapesejr og en samlet andenplads, har Adam Yates haft en god optakt til årets helt store mål, Tour de France. Yates’ holdkammerat og tvillingebror, Simon Yates, har netop kørt Giro d’Italia. Her vandt Simon Yates tre etaper og kørte 13 dage i førertrøjen. Nu håber Adam at han resten af Tour-holdet kan genskabe den succes til juli.

 

”Simon har vist at han kan køre lige op med det bedste i verden. Han dominerede nærmest bjergetaperne i de to første uger. Det er ikke kun ham men hele holdet, som vi kan være stolte af. Forhåbentlig kan vi rekreere måden de kørte på og skabte situationerne, når vi skal køre Touren,” siger Yates på en pressekonference efter afslutningen på Critérium du Dauphiné.

 

Vigtigheden af et godt hold

Inden Yates kan komme til at vise sig frem på Tourens bjergetaper, hvoraf den første kommer på 10. etape, skal han gennem de første ni etaper, som byder på en blanding af flade og kuperede etaper men også en holdtidskørsel og en brostensetape. Yates fortæller, at han er sikker på, at hans hold til Touren vil være i stand til at støtte ham i alle terræner.

 

”De første ni dage er det ret fladt. Naturligvis er der bjergene i de to sidste uger, men vi kommer med et meget stærkt hold. Der kommer nogle svære etaper tidligt i løbet. Hvis man har et stærkt hold med gode ryttere, så kan man tage meget tid i den første uge. Jeg har tiltro til holdet, og det har de også til mig, så det stresser mig ikke,” fortæller den 25-årige brite.

 

Helt klar til Touren

Med afslutningen på Critérium du Dauphiné mangler Yates nu kun den sidste finjustering af formen, så han kan møde op til Touren i topform.

 

”Efter dette løb har jeg fået noget godt løbstræning. Nu mangler jeg bare den sidste forberedelse. Min form er god. Jeg mangler bare at finjustere et par ting, og så skulle jeg gerne være på 100 procent til Touren,” slutter Yates.

 

Adam Yates kørte også klassement i Touren i 2016. Dengang blev det til en samlet fjerdeplads og en sejr i ungdomskonkurrencen. Foruden Yates satser Mitchelton-Scott også på den unge australske sprinter Caleb Ewan, som får debut i Touren.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG