Yates efter modbydelig etape: Jeg har ondt af Chaves
15. maj 2018 21:00 af Andreas N. Weisberg Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Selvom Giroens nuværende leder Simon Yates beholdte førertrøjen på dagens tiende etape af Giroen, var det hele ikke en dans på roser for det australske mandskab, der måtte se Esteban Chaves sejle langt ud af top-ti.

En benhård etape der stak af allerede fra første kilometer af, tog alt der handler om klassementet væk fra den 28-årige colombianer, der nu er mere end 25 minutter efter holdkammeraten Simon Yates i klassementet.

 

”Vi havde en utrolig svær start på etapen. Det var den mest aggressive etape jeg længe har set,” udtalte Mitchelton-Scott kaptajnen sig til pressen efter dagens hektiske etape.

 

”Sådan noget her plejer kun at ske på de kortere etaper, men det her var et langt og modbydeligt løb. Den højre hastighed ville ingen ende tage. Jeg troede til at starte med, at Chaves ville kæmpe sig tilbage i til feltet, men det var en sindssyg etape og jeg har meget ondt af ham. Jeg ved hvor meget, han har kæmpet for at nå her til.

 

Yates oprustede selv sin position som leder af klassementet, da han tog tre bonus sekunder på den indlagte spurt. Han ved, at når det kommer til enkeltstarten om en uge, så skal han være i den bedste position mulig.

 

”For taktikkens skyld, ville jeg ønske, at han stadig var med i klassementet,” udtalte han sig om Chaves, ”så kunne vi spille på mere end bare ét kort. Jeg er ikke bange for den tredje ude, det er enkeltstarten som jeg er bange for. Jeg ved, at jeg kommer til at miste en masse tid her. Det var derfor, at jeg tog de tre bonussekunder på den indlagte spurt. Hvis jeg bliver ved med at øge her er der, vil jeg være tilfreds.”

 

Yates og resten af feltet kan se frem til, hvad der på papiret ligner e noget nemmere etape end den de skulle igennem i dag. 154 kilometer med to kategoriserede stigninger og en kategori-fire stigning op til målstregen er hvad menuen, står på for feltet i morgen.

 

Det er en optimistisk Yates der håber på at kunne gøre det så godt som muligt, og så længe han har sit hold med hele vejen så tror han på det.

 

”Jeg er sikker på, at jeg kører godt og, at mit hold hjælper mig. Jeg ved også, at det ikke bliver nemt. Mine modstandere er stærke, men jeg er fyldt med selvtillid og har et klart fokus på det jeg prøver at opnå,” slutter Yates af med.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG