Würtz: Vil vinde andet end enkeltstarter
23. februar 2018 07:32 af Mathias Høj Foto: Sirotti

Mads Würtz Schmidt er opsat på at vinde mere i år samt at udvikle forskellige aspekter af sine egenskaber som cykelrytter.

Danske Mads Würtz Schmidt skiftede i 2017 fra det danske kontinentalhold Team Virtu Pro-Veloconcept til det schweiziske WorldTour-hold Katusha-Alpecin. Et skifte, som bragte den danske tempospecialist op på allerhøjeste niveau i international cykelsport. Som junior- og U23 verdensmester i enkeltstart havde den 23-årige dansker allerede i en tidlig alder vist sine færdigheder mod uret. Würtz er dog meget opsat på forbedre andre aspekter end blot enkeltstarten.

 

”Jeg kan ikke tro, at jeg er i stand til så mange andre ting end enkeltstarter, som jeg har vist tidligere. Jeg vil udvikle mig selv på mange forskellige måder samt være i stand til at vinde andre løb udover enkeltstarter. Men jeg vil altid have enkeltstarten i mente. Det er et godt våben at have for at køre klassement,” fortæller Würtz ifølge Cyclingnews.com.

 

Würtz pointerer dog, at dét at køre klassement er for tidligt for danskeren. Enkeltstarten er, ifølge Katusha-Alpecin-rytteren, stadig en del at udviklingen.

 

”Jeg mener stadig at klassementsforhåbninger er for tidligt endnu. I øjeblikket er enkelstarten stadig en del af min udvikling. Sidste år var ikke en god sæson på enkeltstartscyklen. Jeg havde mange ting der skulle tilpasses som professionel. I år har jeg mere tid hjemme til at træne på min enkeltstartscykel, og det er denne disciplin, der har gjort mig til professionel, hvilket gør at jeg vil præstere som professionel også,” fortæller danskeren til Cyclingnews.com

 

Den 23-årige danskers forberedelser er i år planglagt efter debuten i Giro d’ Italia. Würtz’ program for foråret er derfor også mindre præget af klassikerne, men derimod mere koncentreret omkring etapeløb.

 

”Mit program er at køre etapeløb, men jeg har stadig nogle få klassikere såsom Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussels-Kuurne på programmet, som jeg ser frem til, hvorefter jeg har Paris-Roubaix. Ugen før vil jeg køre Catalonien Rundt i stedet for den belgiske uge. For mit vedkommende er det et godt program. Jeg skal køre nogle etapeløb før Giroen, og jeg kommer ind til Roubaix i god form og ingen stress overhovedet fra de belgiske løb. Jeg kommer med frisk sind, så det er en god forberedelse,” fortæller Würtz ifølge Cyclingnews.com

 

Omloop Het Nieuwsblad begynder på lørdag, hvor Würtz som sagt stiller til start.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG