Weening vandt i Norge - Kamp femmer
19. maj 2017 18:00 af Nikolaj Corfitz Jensen

Pieter Weening vandt dagens etape i Tour of Norway. Den danske mester Alexander Kamp hentede en flot femteplads.

Som den forsvarende vinder af løbet har Pieter Weening det tydeligvis godt med Tour of Norway, og det viste han igen i dag, da han med et sent angreb tog sejren på løbets tredje etape. 

 

Trods flere angreb fra morgenstunden af var der samling på feltet de første 40 kilometer, hvorefter seks ryttere endelig fik skabt et forspring. Her var der tale om Sjoerd Van Ginneken (Roompot), Lluís Mas (Caja Rural-Seguros RGA), Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Sebastien Delfosse (WB Veranclassic Aqua Protect), Vegard Breen (Joker Icopal) og Philip Lindau (Team Coop).

 

Det høje tempo fortsatte dog både i front og i feltet, og udbruddet fik dermed aldrig mere end små fem minutters forspring. Med lidt over 40 kilometer til mål var afstanden mellem de to grupper endnu mindre, og det inspirerede Orica-Scotts Jack Haig til at forsøge sig med et angreb - talentet fik ingen med sig, men med 22 kilometer til mål havde han passeret udbruddet, som nu var opslugt.

 

Nede hos forfølgerne skete der dog også ting og sager på finalerundstrækningens bakker, og Haigs eventyr var dermed slut med cirka 17 kilometer til mål. I den lille, nydannede favoritgruppe kom der flere nye angreb, men ingen holdt for alvor, og med 10 kilometer til mål sad seks ryttere i front: Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Sander Armee (Lotto Soudal), Pieter Weening (Roompot), Robert Power, Simon Gerrans (begge Orica-Scott) og Andreas Vangstad (Sparebanken Sør).

 

En forfølgergruppe på cirka 15 mand nærmede sig dog rytterne i front, og med to kilometer til mål angreb Weening derfor. Vangstad og Armee kørte efter ham, men hollænderen havde tydeligvis nok i benene til at holde forfølgerne bag sig - han tog en flot solosejr i Lillehammer, mens Armee tog andenpladsen foran Gerrans, som kom igen med en stærk spurt.  

 

I forfølgergruppen viste danske Alexander Kamp (Véloconcept) sig at sidde, og i finalen fik han taget femtepladsen, hvormed han var stærkest af dem, der ikke kom med i det sene angreb. Kamp smed desværre tid på løbets første etape og er dermed stadigvæk et stykke fra den samlede top 10. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG