Viviani: Quick-Step Floors er det bedste hold for mig
21. december 2017 10:57 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

Elia Viviani ser frem til den nye sæson hos Quick-Step Floors, og mener det er det perfekte skifte for ryttere som ham.  

Elia Viviani startede sin karriere i 2010 hos det tidligere italienske storhold, Liquigas-Domo, for hvem han kørte i de første fem år af sin professionelle karriere. Efter endnu tre år hos Team Sky er Viviani nu blevet del af en stærk Quick-Step Floors-trup. Og det er et skifte Viviani er yderst tilfreds med:

 

"Det var meget svært for mig at forlade Sky", indrømmer Viviani til Spaziociclismo. "Jeg havde egentlig tænkt mig at blive, men efter OL (i Rio) har jeg fået større ambitioner. Og så kom der en mulighed fra Quick-Step Floors, som er det bedste hold for sådan nogen som mig, ligesom Sky er for Grand Tour-ryttere."

 

Elia Viviani vil nemlig fokusere mere på klassikerne i det kommende år, hvor Quick-Step Floors typisk er blandt de stærkeste hold. "Det ville betyde meget for mig at vinde Milano-Sanremo og prøve at køre (Ronde van Vlaanderen (Flandern Rundt). Jeg anser ikke mig selv for at være forskellig fra nogen som Kristoff, der vandt Flandern."

 

Hård konkurrence hos Quick-Step Floors

Viviani skal sandsynligvis køre op til sit bedste for at køre sig på klassikerholdet til blandt andet Flandern Rundt. Han får dog også en anden udfordring hos det traditionsrige belgiske mandskab, nemlig Fernando Gaviria, som må formodes at være nummer ét i holdets sprinterhieraki efter Marcel Kittels skifte til Katusha Alpecin. Det er dog ikke et problem for Viviani:

 

"Det bliver nemt. På banen var vi ægte rivaler. Én mod en - uden hjælp fra hold," beretter Viviani. "Hans taktik ved VM i 2016 gør mig stadig sur, når jeg tænker tilbage på det. Vi vil dog ikke køre så mange løb sammen, hverken til Touren eller Vueltaen. Vi vil have hver vores gruppe."

 

Fernando Gavirias betroede leadout-mand vil formodentligt stadig være Max Richeze, mens Viviani kunne få stor gavn af danske Michael Mørkøv, der ligeledes tørner ud for Quick-Step Floors i næste sæson efter to år hos russiske Katusha Alpecin. 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG