Viviani: Med sådan et hold er det nemt at gøre tingene færdigt
22. februar 2018 13:30 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Sirotti

Dagens vinder på 2. etape i Abu Dhabi Tour, Elia Viviani, lovpriser sit hold Quick-Step Floors. Italieneren stoler blandt andet på, at hans danske holdkammerat Michael Mørkøv altid vil føre ham frem det helt rigtige sted. 

Italienske Elia Viviani må siges at have haft en forrygende start på 2018 for sit nye hold Quick-Step Floors. Efter nogle magre år hos Team Sky, nyder italieneren at have et helt hold bag sig i spurterne. Efter nederlaget på 1. etape var han således tilbage i vinderrollen på dagens 2. etape i Abu Dhabi Tour. En rolle der efterhånden er helt vant for italieneren.

 

”Jeg skal som regel lige bruge den første dag i et etapeløb på at bryde igennem isen. Typisk plejer jeg ikke at vinde den første spurt. Det var også tilfældet her, men jeg var meget fortrøstningsfuld forud for dagens etape,” udtaler italieneren, der undervejs på etapen heller ikke var ked af at gøre en indsats for sit hold og ambitionerne i det samlede klassement.

 

Undervejs på etapen opstod der således panik, da feltet splittede i vinden.

 

”På vindstykkerne følte jeg mig stærk, og jeg var villig til at tage nogle føringer, da vi havde både Julien Alaphilippe og Enric Mas med foran. Det var godt for vores klassement, men jeg ville jo også gerne vinde etapen, så jeg bad gutterne om at vente på mig og lukke hullet,” udtalte han efter etapen ifølge en pressemeddelelse fra løbsarangørerne.  

 

Den italienske supersprinter dedikerer sejren til sit nye hold Quick-Step Floors, som afleverede ham perfekt i den afsluttende spurt. Han har blandt andet store roser til danske Michael Mørkøv, som ifølge Viviani er eminent til at læse løbet og befinde sig på det helt rigtige sted.

 

”Da det hele blev samlet med 20 kilometer til mål, bad jeg mine holdkammerater om at lægge al energi ind i den sidste kurve. Vores unge rytter Hodeg var virkelig utrolig i sin forberedelse af spurten. Og Michael Mørkøv befinder sig altid i den rigtige position. Og så kunne jeg stole 100 procent på Fabio Sabatini i i lead-outen. Med sådan et hold er det nemt at gøre tingene færdigt,” udtaler dagens glade vinder.   

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG