Virtu-rytter stopper karrieren og bliver sportsdirektør
25. september 2017 17:37 af Henriette Brandt Foto: Frederik Maj

Amerikanske Carmen Small stopper som aktiv og overgår i stedet til rollen som sportsdirektør på Team Virtu Cycling.

Carmen Small skal i 2018 lægge taktikken for Team Virtu Cycling, når det danske World Tour kvinde-hold igen skal ud og kæmpe på cykelsportens største scener. Den 37-årige amerikaner slutter sin karriere på cyklen og skal fremover bruge sin store erfaring fra landevejen i rollen som sportsdirektør.

 

Det var allerede planen, at Carmen Small løbende skulle overgå fra rytter til sportsdirektør, da hun forud for denne sæson blev en del af Team Virtu Cycling, men et styrt i marts i Holland satte en brat og egentlig lidt for tidlig ende på den aktive karriere. Nu glæder hun sig dog til at prøve kræfter med den nye rolle.

 

"Jeg har lidt blandede følelser om det. Det er hårdt, hver gang jeg er til løb og særligt til VM og se pigerne køre. Jeg savner at køre løb - det er min første kærlighed - og det er svært ikke at gøre det mere, men jeg er meget glad for min nye rolle og muligheden for at arbejde med holdet og give min passion videre til dem, så jeg er glad for at stoppe, mens jeg stadig har passionen for sporten," siger hun i forbindelse med offentliggørelsen af den nye funktion på holdet.

 

Carmen Small har i næsten et årti været en del af det professionelle felt, og hun har været med til at vinde flere medaljer til VM. Den erfaring vil hun nu bringe videre til rytterne på Team Virtu Cycling.

 

"Jeg tror, at der er store fordele ved det. Jeg kender pigerne, løbene, ruterne og hvordan de bliver kørt, fordi jeg kommer lige fra det. Jeg tror, at det er godt i forhold til taktikken, og til at forstå hvordan pigerne har det, og den smerte de går igennem for at blive de bedste - fordi jeg selv har været der," lyder det fra den 37-årige amerikaner, som allerede har snuset til rollen som sportsdirektør, fordi hun i nogle af de sidste løb i sæsonen allerede har siddet bag rattet i sportsdirektør.

 

"Det er ikke let, og selvom jeg har fået en forsmag på det i år, så har jeg stadig meget at lære som sportsdirektør. Jeg glæder mig til at starte næste sæson med et stærkt hold, jeg har kunne sætte og at arbejde med planlægningen og forventninger for hele sæsonen," siger hun.

 

Carmen Small har inden denne sæson fuldført UCI's Sports Director Course, og hun bliver en af få kvinder, der er sportsdirektør på et af de kvindelige World Tour-hold.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG