Verdens måske ældste cykelrytter stopper karrieren
13. januar 2018 22:00 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Blandt mange cykeltilhængere er italienske Davide Rebellin kendt for at have én af feltets længste nuværende karrierer. Men den erfarne italiener er en ung knejt i forhold til franske Robert Marchand, som netop har annonceret sit karrierestop.

Robert Marchand er ikke en ’Hr. Hvem-Som-Helst i fransk cykelsport. Faktisk har han adskillelige fans over hele kloden, hvor han er kendt for sit gå-på-mod i en høj alder. Marchand er nemlig intet mindre end 106 år gammel.

 

Født i 1911 i Amiens i Frankrig har Marchand overlevet to verdenskrige og altid været sportslig aktiv i flere forskellige former for sport. Han har blandt andet være national mester i gymnastik og har gjort sig indenfor boksningens verden. Marchand kastede dog sin kærlighed over cykelsporten, som han har kørt indenfor i flere årtier.

 

Fra at køre cyklen i sin fritid som hobby, besluttede Marchand sig at gå efter timerekorden i sine aldersgrupper lige inden han rundede 100 år. Derfor havde han forberedt et rekordforsøg i 2014, hvor det lykkedes for ham at køre 26,927 kilometer på en time, hvilket gav ham rekorden i aldersgruppen over 100.

 

Ligeledes lykkedes det for ham at tage verdensrekorden i aldersgruppen over 105 år med 22,547 kilometer på banen i Saint-Quentin-en-Yvelines vest for Paris. Nu har lægerne imidlertid sagt stop for den garvede rytter, hvis krop ikke kan holde til et nyt rekordforsøg. Dette til trods for, at han rundede de 22 kilometer på en time tilbage i januar sidste år. Det skriver Velonews.com.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG