VeloConcept med flot fjerdeplads i tjekkisk holdtidskørsel
10. august 2017 18:49 af Andy PedersenFoto: Frederik Maj

Dette års udgave af Czech Cycling Tour startede med en 18 kilometer lang holdtidskørsel gennem gader i Unicov i Tjekkiet. Her blev det til en dybt overraskende sejr til hjemmebaneholdet fra Elkov - Author, som lagde sig i front fra starten af.

Løbet åbnede uden dets forsvarende mester Diego Ulissi, hvis hold ikke har valgt at komme i år. Dagens holdtidskørsel var for det meste flad, men indeholdt en mindre bakke efter seks kilometer. Det tjekkiske hjemmebanemandskab tilbagelagde ruten i tiden 20 minutter og 32 sekunder, og ingen nåede op på det niveau.

 

Det eneste WorldTour-mandskab i løbet er tyske Bora-Hansgrohe. De viste deres værd ved at tage en stærk andenplads, tre sekunder efter det vindende mandskab, mens polske CCC Sprandi Polkowice kom ind syv sekunder efter vinderne.

 

Danske Team VeloConcept leverede en imponerende indsats og trak en fjerdeplads hjem med kun 15 sekunder op til det Elkov - Author. Det danske mandskab har taget flere af deres profiler med, herunder Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer, den nykårede europamester Kasper Asgreen sammen med holdets andre stærk ryttere.

 

Tilfredshed hos danskerne
Den flotte fjerdeplads danner godt grundlag for resten af løbet, som køres over yderligere tre etaper.

 

”Det var super godt. Der er masser af muligheder i det her resultat, så det var en rigtigt god dag,” siger en meget tilfreds sportsdirektør Michael Skelde om 4. pladsen.

 

Skelde fortæller yderligere, at det danske mandskab kørte stærkest efter den bakke, hvor også mellemtiden blev taget.

 

”Mellemtiden var på toppen af en bakke, men det galt om at gøre en forskel efter bakken. Reihs skulle føre alt, hvad han kunne til bakken, men så røg Mark også på grund af en defekt, men de kørte godt, og ellers gik det om planlagt,” siger Michael Skelde, der dog forventer nogle hårde dage og store prøvelser for rytterne.

 

Han ser frem til de næste etaper, som bliver rigtig hårde. I morgen skal feltet ud på en 200 kilometer lang etape i det tjekkiske.

 

”De næste etaper bliver rigtigt hårde dage. I morgen skal vi køre 200 kilometer i 35 graders varme, hvilket bliver en rigtigt hård dag, og så kommer der en kongeetape dagen efter med knap 4.000 højdemeter. Det er noget andet end i dag, men jeg tror på, at vi er klar,” siger han.

Derudover fortæller Skelde, at udgangspunktet nu er, at man går efter en sejr i Tjekkiet efter det gode udgangspunkt.

 

”Vi har et godt udgangspunkt for at få et rigtigt godt resultat med hjem hernede fra, og indtil det modsatte er bevist, så kører vi for at vinde. Jeg tror helt sikkert på, at vi kan lave flere gode resultater,” siger Michael Skelde.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG