EKSKLUSIVT

Vanmarcke: Forhåbentlig bliver 2018 mit år
10. februar 2018 20:00 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Feltet.dk har snakket med flere af WorldTourens profiler og vil bringe flere interviews med profilerne om den sæson, de går i møde. Blandt dem vi har snakket med, er klassikerprofilen Sep Vanmarcke.

Snakken endte med netop at have et stort fokus på klassikerne. Belgieren, som kører for EF Education First sammen med danske Matti Breschel, er nemlig notorisk kendt for sit talent i den slags løb. Det har tidligere været meget tæt på en sejr i de helt store klassikere for Vanmarcke, men uden dog at komme helt i mål.

 

I 2012 kom det helt store gennembrud for det daværende stortalent, da han tog sejren i Omloop Het Nieuwsblad. Siden da er det blevet til andenpladser i Paris-Roubaix, Gent-Wevelgem to gange og to tredjepladser i De Ronde i Flandern.

 

Spørgsmålet gennem de sidste par år har været det samme: Bliver i år året, hvor Vanmarcke sejrer? For belgieren kræver det en rigtig god vinterforberedelse, og det mener han selv, at han har fået, da Feltet.dk spørger ham.

 

”Jeg startede faktisk vinteren ret godt. Jeg endte sidste sæson med at køre i Kina og Tour of Guangxi. Det betød i virkeligheden, at min form faktisk stadig var ret god, da jeg begyndte at træne op til den kommende sæson,” siger Vanmarcke i interview med Feltet.dk.

 

Modsat tidligere år, hvor han har bøvlet med småstyrt og sygdom, er han kommet igennem denne vinter i glimrende form og uden uheld.

 

”Ellers er der ikke så meget andet at sige til vinteren end, at den er gået som den skal. Jeg har holdt mig nogenlunde rask igennem det hele, og jeg har været i stand til at køre alle de træningspas, som vi har planlagt. Min form skal være god allerede på nuværende tidspunkt i året,” siger han.

 

Omstændighederne har ikke været der
Da Feltet.dk spørger ham, om 2018 bliver året, hvor publikum ser Vanmarcke vinde én af de største forårsklassikere, svarer han: Forhåbentlig. I stedet falder snakken på, hvad der tidligere har forhindret ham i at vinde.

 

”Jeg har været ramt meget af dårlig held. Derudover har jeg faktisk også manglet lidt erfaring, når det kommer til afslutningerne. Det betyder, at man nemt kan komme til at træffe dårlige valg,” siger han.

 

Den kommende sæson kommer til at byde på et todelt fokus med andre delmål undervejs. Foruden klassikerne er brostensetapen i sommerens Tour de France også et mål for Vanmarcke. Det er chancen for at præstere i Touren for en ryttertype som ham.

 

”Tour de France er ikke altid et løb, hvor jeg kan levere gode resultater. Løbet ændrede ligesom statur sidste år, så nu er det kun klatrere og sprintere, som kan præstere godt i løbet. Brostensetapen er den dag, hvor jeg har højere chancer end normalt, så jeg kommer helt sikkert til at gå efter det,” siger han.

 

Dertil kommer det, at Vanmarcke foruden forårsklassikerne og Tour de France, også vil fokusere på efterårsklassikerne.

 

”Min mål kommer først og fremmest til at være forårsklassikerne. Sådan er det altid for mig. Senere på året vil jeg foruden Tour de France også gerne prioritere de sene klassikere i efteråret, hvor jeg tror, jeg kan gøre det godt,” slutter han. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk