Van Dijk snød sprinterne - To danskere i top 10
25. februar 2018 18:02 af Jesper Johannesen

Det blev til hollandsk triumf i det belgiske endagsløb Spar-Omloop van het Hageland-Tielt-Winge. To danskere sluttede i top ti. 

I det belgiske endagsløb, Spar-Omloop van het Hageland-Tielt-Winge, for kvinder var det den hollandske tempomaskine Ellen van Dijk (Team Sunweb), som sejrede. 

Løbet bød på mange angreb, men da Ellen van Dijk kørte væk på den sidste stigning med otte kilometer til mål, kunne spinterholdene ikke køre hollænderen ind. Hun med med 12 sekunder foran det stærkt reducerede hovedfelt. I forfølgergruppen tog Chloe Hosking (Alé Cipollini) spurten og andenpladsen foran den lokale helt Jolien d'Hoore (Mitchelton-Scott).

"Holdet var virkelig utroligt i dag, alle gjorde deres job perfekt. Vi angreb konstant hele løbet igennem, og det var min opgave at bevare roen til finalen. Pigerne gjorde et super stykke arbejde på den sidste stigning - og ingen kunne følge os," forklarer Ellen van Dijk om sejren. 

Hollænderen gav den alt, hvad hun havde til sidst.  "Det var alt eller ingenting, og jeg vidste, at jeg bare måtte fortsætte frem til målstregen og ikke se mig tilbage."

To danskere i top 10
I forfølgergruppen sad Julie Leth (Wiggle-High5) og gårdagens vinder af Het Nieuwsblad Christina Siggaard (Virtu Cycling) også. Her lykkes det Leth at blive syver, mens Siggaard blev otte. 

Den danske dobbelte europamester Pernille Mathiesen (Team Sunweb) kunne glæde sig over holdkammeratens sejr og sin professionelle debut. Danskeren kørte over målstregen, som nummer 67. 
 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG