Van Avermaet: Vil ikke længere køre Liège
13. februar 2018 09:04 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Greg van Avermaet vil vinde endnu et monument i 2018, men det bliver ikke Liège-Bastonge-Liége, som han ellers forsøgte sig med i sidste sæson.

Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix.

 

Sidste års klassikerkampagne gik helt formidabelt for Greg van Avermaet, der vandt fire store WorldTour-klassikere, og som i Helvedet i Nord for første gang hjemførte sejren i et af sportens fem monumenter. Det er planen, at der skal føjes endnu et til listen i denne sæson.

 

”Milano-San Remo, Flandern Rundt og Paris-Roubaix er de vigtigste monumenter, og vi må se, hvordan de forløber,” siger Greg van Avermaet til Cyclingnews.

 

”Jeg forsøger at være i god form fra Het Nieuwsblad til Amstel. Jeg vil vinde et af de store løb imellem, og i sidste ende betyder det ikke så meget for mig, hvilket af dem det bliver.”


Tre monumenter er nok

Sidste år forsøgte han at ride videre på sejrsbølgen ind i Ardenner-ugen. Dermed forlængede han klassikersæsonen helt til målstregen i Liège-Bastonge-Liége, hvor det blev til en hæderlig placering som nummer 11. Eksperimentet kommer dog ikke til at gentage sig i år.

 

”Der er mange ryttere, som ikke kører Amstel. Jeg vil altid gerne dertil, hvilket i forvejen kræver en stor indsats af en klassikerrytter, så jeg vil ikke længere køre Liège.”

 

Da den olympiske mester i sidste sæson for første gang kørte løb efter det fremragende forår, var det i Tour de Luxembourg, hvor han også vandt to etaper og den samlede sejr. I efteråret kørte han ligeledes stærkt med en fjerdeplads i BinckBank Tour og en placering som nummer to i GP de Québec. Det er dermed tydeligt at se, at han har taget et skridt op i løbet af de sidste par sæsoner.

 

”Det var virkelig vigtigt for min selvtillid og for holdet. Nu er jeg meget mere afslappet, hvilket bør komme mig til gode. Jeg tror, det kom af, at jeg vandt OL og et par etaper i Touren (i 2016, red.). Det var virkelig rart at være lidt mindre stresset sidste år, og jeg håber, det hjælper mig til at køre en god klassikersæson.”

 

Belgieren har i denne sæson foreløbigt kun kørt Volta a la Communitat Valenciana, hvor det blev til sejr på holdtidskørslen og en femteplads på 2. etape, hvor han blev nummer to i feltets spurt, mens Alejandro Valverde, Luis Leon Sanchez og Jakob Fuglsang holdt til mål.

 

Greg van Avermaets næste løb er Tour of Oman, som starter i dag.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk