Van Avermaet indrømmer: De var stærkere end mig
13. august 2017 12:04 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Den belgiske klassikerstjerne Greg van Avermaet tabte 17 sekunder til Wellens og Dumoulin på seneste etape af BinckBank Tour, og det er han godt tilfreds med omstændighederne taget i betragtning.

Han sad egentlig i Peter Sagans hjul, da verdensmesteren lukkede op og skabte hullet. Han var også med på hjul af Tom Dumoulin, da Giro-vinderen forsøgte at lukke selvsamme hul og komme op til Tim Wellens. Men begge gange måtte Greg van Avermaet give slip og indse, at han ikke havde styrken til at følge dem.

 

”Det var en virkelig hård etape - især på grund af vejret. Jeg synes godt, det kan beskrives som kongeetapen, og jeg er rimelig tilfreds med, hvordan jeg klarede det. Tim Wellens var stærkere i dag, og Tom Dumoulin valgte det rigtige tidspunkt til at forsøge at køre frem. Jeg var lige bag ham, men var lidt i problemer. Jeg gjorde, hvad jeg kunne og skulle og blev nummer fire. Det er også godt, at jeg er nummer tre i klassementet. Det lever op til mine forventninger, så jeg er glad for min form og mit løb i dag,” siger van Avermaet, som blev slået af Jasper Stuyven i forfølgergruppens spurt om bonussekunder.

 

Netop denne gruppe inkluderede også danske Michael Valgren, og van Avermaet var godt tilfreds med, hvordan gruppen arbejdede sammen.

 

”Vi forsøgte at arbejde sammen for at hente Wellens, men så overraskede Dumoulin os. Jeg forsøgte at hænge på, men jeg knækkede, da vi kun manglede få meter. Men sådan er det nogle gange. Nogen er stærkere end dig, så jeg var nødt til at lade ham køre. Samarbejdet fungerede godt bagved, og det var en stærk gruppe af ryttere. På et tidspunkt kom vi virkelig tæt på fronten, men så skruede de farten op, og sejren kom uden for rækkevidde,” erkender en ærlig BMC-kaptajn.

 

Nu mangler der blot én etape, og det er en etape, som den olympiske mester tidligere har vundet.

 

”I øjeblikket er jeg ret træt, så jeg vil helst ikke tænke for meget på det, men det er en god etape for mig. Jeg har tidligere vundet der. Det er en stigende afslutning, som altid passer mig fint, og det er i Flandern, så den rute passer mig bedre. Forhåbentlig kan jeg lave et eller andet, men det ville være super bare at forsvare min podieplacering. Jeg håber, feltet forbliver samlet indtil den sidste stigning, og så tror jeg, jeg har benene til at gøre det færdigt. Vi må vente og se, hvor stærk jeg er,” lyder det fra van Avermaet, som trods alt stadig har selvtilliden i orden.

 

Det var i 2014, at Greg van Avermaet vandt Geraardsberg-etapen. Han blev nummer to i det samlede klassement i 2015, men har aldrig vundet.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG