Van Avermaet før foråret: Få mænd stærkere end mig
09. januar 2018 15:56 af Daniel Laursen Foto: A.S.O.

Under den spanske sol forbereder Greg Van Avermaet sig i disse dage til forårets strabadser. Den stærke belgier er klar over, at det bliver svært at matche det høje niveau fra sidste år, men målet er klart: Han stiller op i hver eneste klassiker for at vinde.

Den regerende olympiske mester på landevejen er så småt ved at være klar til sæsonens første fysiske udskejelser efter en vinter, han selv betegner som god. Van Avermaet starter sit løbsprogram i indeværende måned med deltagelse i Volta a la Comunitat Valenciana, der tager sin start 31. januar.

 

Mellem 13. og 18. februar tager belgieren til Mellemøsten og deltager i Tour of Oman, inden fokusset for alvor rettes mod målene for klassikersæsonen, der tager sit tilløb med semiklassikerne, Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Bruxelles-Kuurne, i slutningen af februar. Efterfølgende vil den brølstærke væddeløber tage turen til Italien for at stille op i Strade Bianche og Milano-Sanremo, inden Van Avermaet skal forsøge at forbedre sidste års andenplads i Flandern Rundt og forsvare sejren i Paris-Roubaix.

 

"Jeg skal være klar til forårsklassikerne, der stadig er langt væk i øjeblikket. Mine vigtigste mål er i begyndelsen af ​​april, så jeg har stadig tid til at lægge på," siger Van Avermaet til Sporza.be.

 

Sulten intakt hos superstjernen

Den flamske superstjerne er klar over, at det bliver svært at ramme samme høje niveau, som dét der - i 2017 - resulterede i sejre i både Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og kronen på værket, Paris-Roubaix.

 

"Det bliver svært at matche det. Jeg havde virkelig en supergod form," siger han.

 Selvtilliden er dog endnu stor hos den belgiske klassikerkaptajn for BMC, der forventer at være tæt på lige så konkurrencedygtig i år, som han var det foregående.


”Jeg tror, at jeg vil konkurrere om sejren i hver klassiker, og i endagsløbene er der få mænd, der er stærkere end mig," er den kontante udmelding til Sporza.be.

 

Selv er belgieren ikke i tvivl om, hvad sæsonens helt store mål er: Han vender i år tilbage til Flandern for at nå først over målstregen i Oudenaarde. En stor skalp, han kun akkurat blev slået til af landsmanden og konkurrenten, Philippe Gilbert, i sidste års udgave.

 

"Fordi jeg allerede har en række meritter på min liste, kan jeg nu sætte mig andre mål. Jeg vil virkelig gerne vinde Flandern Rundt,” siger Van Avermaet om forårets målsætning.

 

Fremtiden skal på plads

Van Avermaets kontrakt med BMC udløber efter indeværende sæson, og han skal derfor til at tage stilling til, hvad der skal ske til næste år. Den olympiske mester runder til maj de 33 år, og den næste kontrakt bliver derfor en af hans sidste. Van Avermaets egen prioritering er han ikke i tvivl om. Han ser meget gerne, at han kan blive hos BMC til næste år. Det forudsætter dog, at BMC vælger at forlænge sit sponsorat, der også udløber efter indeværende sæson.

 

"Jeg foretrækker at blive hos dette hold. Jeg har opbygget noget her, og jeg er i en position, jeg gerne vil befinde mig i. Hvis sponsoren fortsætter, vil jeg gerne forlænge, men det er vigtigt først virkelig at tænke over det efter klassikerne. Jeg må først præstere, og så ser jeg, hvor min fremtid ligger derefter," siger Greg Van Avermaet.

 

Belgieren holder dog også døren åben for andre mulige hold. Selv vil han ikke udelukke et nyt eventyr og nævner Quick-Step Floors og Lotto Soudal som potentielle destinationer for et sådant af slagsen. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG