Valverde: Hvorfor ikke prøve med tre kaptajner?
18. juni 2018 18:52 af Marcus Bjelskou

Movistar går noget uortodoks til værks i dette års Tour de France og tager hele tre kaptajner med til at kæmpe om sejren i det franske. Holdchef Eusebio Unzue og de tre musketerer Mikel Landa, Nairo Quintana og Alejandro Valverde holder dog fast i, at det er en fordel at have flere strenge at spille på.    

Der er ofte blevet debatteret, om det er en fordel at have to ligestillede kaptajner eller satse hele butikken på en enkelt rytter i de store GrandTours. Hvis man har to med, så er man bedre stillet overfor eventuelle styrt eller sygdom. Omvendt kan det fungere bedre med en klar leder, som hele holdet bakker op om. Ulempen her er dog, hvis kaptajnen styrter og udgår, så er det ikke sikkert, at holdet kan levere de ventede resultater.  

 

Movistar tager denne diskussion til et helt nyt niveau, da de tager tre på papiret ligestillede kaptajner med til dette års Tour de France. For Eusebio Unzue handler det særligt om at de første ni etaper er så farlige, at der måske endda kræver at man ikke placerer alle sin æg i enkelt kurv. 

 

Holdet vil dog først diskutere taktik på løbets første hviledag, efter de første ni etaper og lige før feltet rammer bjergene i de franske alper. 

 

“De første ni dage i Touren bliver farligere end vores konkurrenter. Held bliver den bestemmende 

faktor i denne Tour,” indleder Eusebio Unzue ifølge VeloNews.com.   

   

“Det er et luksusproblem at tage sådan nogle kvalitetsryttere med til Touren. Vi har set at alt kan ske. Det er altid godt at have en plan B eller C til ethvert scenarie. Lad os håbe, at det gode held ikke forlader os i de første ni dage af Touren,” uddyber Unzue.  

 

Alejandro Valverde mener, at det kun er godt at prøve noget nyt, når de skal forsøge at ryste Team Sky og i særdeleshed Chris Froome. 

 

“Hvorfor ikke prøve noget nyt. Vi har set, hvordan Team Sky kan kontrollere et hold og en kaptajn, så hvorfor ikke prøve med tre kaptajner. Jeg mener, at vi har holdet til at angribe Team Sky i denne Tour,” lyder det fra Alejandro Valverde.    

 

Hvis Movistar formår få sine tre musketerer uskadt igennem de første ni etaper, og ind i Frankrigs bjergrige landskaber, kan årets Tour de France blive uhyre interessant.     

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG