Uttrups holdkammerat vandt i Sverige
13. august 2017 14:06 af Mathias Mundbjerg Foto: Flaviano Ossola

Cervélo-Bigla måtte nøjes med andenpladsen i fredagens holdløb, men i dag fik de revanche, da Lotta Lepistö spurtede sig til sejren i Crescent Vårgårda.

Finske Lotta Lepistö var en af de helt store favoritter ved EM i Herning, hvor hun med sin gode spurt var en stor trussel. Hendes mangel på kvalificerede hjælpere blev dog måske fatal, da holdet ikke kunne arbejde for at indhente udbruddet, og hun selv manglede leadout i feltets spurt, hvor hun blot blev nummer fem.

 

Til hverdag kører hun dog på et særdeles stærkt hold. Det beviste Cervélo-Bigla fredag, da de blev nummer to i Crescent Vårgårda-holdløbet. I dag gjaldt det så linjeløbet, og der formåede Lotta Lepistö at tage skridtet op på podiets øverste trin.

 

Løbsreferat:
Det første seriøse angreb kom efter 20 kilometer, hvor Alexandra Nessmar (Sverige), Kim de Baat (Lensworld-Kuota) og Grace Brown (Australien) forsøgte at stikke af. De havde et lille forspring de næste fem kilometer, før de blev hentet og en 11-mandsgruppe blev etableret.

 

Gruppen indeholdt stærke navne som Giorgia Bronzini (Wiggle High5), Chantal Blaak (Boels-Dolmans) og Lisa Klein (Cervélo-Bigla), mens også Moniek Tenniglo (WM3), Amanda Spratt (Orica-Scott), Alexis Ryan (Canyon SRAM), Sabrina Stultiens (Sunweb) og Romy Kasper (Alé Cipollini), ligesom de oprindelige tre udbrydere fortsat var med. Dermed var hvert eneste af de store hold repræsenterede, og gruppen fik hurtigt et solidt forspring.

 

Efterhånden som gruppens forspring steg, blev der også dannet en forfølgergruppe med Severine Eraud (FDJ), Marta Tagliaferro (Cylance), Simona Frapporti (Hitec Products) og Sarah Inghelbrecht (Lares-Waowdeals), hvis hold alle  havde misset det store udbrud.

Efter godt 20 kilometer foran feltet, blev forfølgergruppen dog indhentet. På dette tidspunkt var frontgruppens forspring fortsat 2 minutter og 40 sekunder, og de arbejdede glimrende sammen. I feltet førte FDJ hårdt, efter at Eraud var blevet hentet.

 

Senere fik de også selskab af Marianne Vos’ tropper fra WM3, selvom de selv havde Tenniglo i frontgruppen. Dette gjorde stor skade på udbruddets forspring, som faldt hastigt.

 

Med 45 kilometer til mål var det slut med at samarbejde i udbruddet. Stultiens forsøgte at køre solo, men blev hurtigt hentet. Derefter var det Nessmars tur til at forsøge at køre kontra. I feltet angreb Orica-Scott på en af de fire sektioner med grusvej, og det fik forspringet til at falde yderligere.

 

Forfølgerne havde dog ikke givet op endnu. Efter et par angreb befandt den stærke kerne med Spratt, Blaak, Bronzini, Ryan og Stultiens sig i front. Dermed havde Cervélo-Bigla ikke længere en rytter i front, hvilket resulterede i, at de gik markant frem i feltet.

 

Ligner en massespurt
På toppen af Hägrunga-stigningen gik det ikke længere. Feltet indhentede udbrydderne og eksploderede i flere dele, således at der blev skabt en stærk frontgruppe med 22 ryttere. Et par kilometer senere fik den næste gruppe dog tilslutning, så der var omkring 40 med i front.

Derefter fulgte angreb fra flere store navne, men ingen kunne komme væk, før Amy Pieters (Boels-Dolmans) fik et par sekunders afstand. WM3 arbejdede dog hårdt i feltet, og der gik ikke længe, før det hele var samlet igen.

 

Med tre kilometer tilbage lancerede verdensmester Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) sit store angreb og fik Spratt med på hjul. Også de blev dog fanget igen, og WM3 og Cervélo-Bigla lancerede deres store leadout-tog for henholdsvis Vos og Lepistö.

 

Lepistö endte med at overspurte den nykårede europamester, mens Sunwebs Leah Kirchmann tog sig af tredjepladsen. Bedste dansker blev Cecilie Uttrup Ludwig som nummer 87 af de 108 gennemførende ryttere.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG