Uran: Jeg kendte finalen
10. februar 2018 23:53 af Anders Schelde Mai Foto: Nikolaj Corfitz Jensen, Feltet.dk

Colombianeren drog fordel af, at han havde kendskab til finalen på 5. etape af Colombia Oro y Paz, hvor han vandt spurten foran Nairo Quintana, Sergio Henao og Egan Bernal.

Det lykkedes på 5. etape af Colombia Oro y Paz for Rigoberto Uran at tage en fornem hjemmebanesejr. Den 31-årige colombianer skulle i finalen spurte mod tre af hjemlandets andre store profiler i form af Nairo Quintana, Sergio Heano og Egan Bernal.

 

“Det gør mig glad at vinde i Colombia. Jeg ikke kørt et rigtigt løb her i 11 år. At se så mange folk ved start- og målområderne gør mig meget taknemmelig overfor fansene og sporten,” siger Uran.

 

En optimal finale

I finalen var Uran klog nok til at holde sig fremme hele tiden. En af grundene var, at han vidste, at vejen undervejs ville blive meget smal. Finalen blev desuden kørt meget hårdt, da Team Sky og Movistar Team meget gerne ville af med den lynhurtige Julian Alaphilippe, som var i løbets førertrøje inden starten på etapen.

 

”Det var en meget kort slutstigning, men den var meget eksplosiv. Jeg kendte finalen, og jeg vidste, at vejen var meget smal. Jeg er var forberedt på det. Det var til min fordel, at tempoet var så højt. Daniel Martinez gjorde et fantastisk stykke arbejde for at positionere mig, og heldigvis var jeg i stand til at gøre arbejdet færdigt,” fortæller Uran.

 

Kamp til det sidste

Løbets afsluttende 6. etape slutter igen opad på en 19,8 kilometer stigning. Uran er inden etapen blot tre sekunder efter Nairo Quintana, som er ny mand i førertrøjen. Der vil på målstregen være ti bonussekunder til vinderen, seks til nummer to og fire til nummer tre. Derfor håber EF Education First-holdet naturligvis på en gentagelse af resultatet af 5. etape. Men sportsdirektør Juan Manuel Garate er godt klar over, at ikke alle hold deler den ambition.

 

”Det er interessant, at vi endnu ikke har set et udbrud holde hjem. Movistar vil helt sikkert gerne lade udbruddet tage bonussekunderne, og ikke lade Rigo få chancen. Vi vil naturligvis gerne have det modsatte. Jeg vil gerne have, at bonussekunderne er i spil på målstregen, hvilket betyder, at jeg ikke vil have, at et udbrud holder hjem,” siger Garate.

 

Skal Rigoberto Uran på dit managerhold?

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk